CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Michelin Stars

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Jesper Jarl Becker, Rasmus Dinesen, Carsten Holst

Producere:
Jesper Jarl Becker

Fotograf:
Rasmus Dinesen

Klipper:
Thomas Papapetros
Martin Munck Schmidt

Komponist:
Rune Funch

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
DOX:BIO

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
07-09-16:
Bugs
30-06-16:
Hugo på bas
15-04-16:
Burnt
13-04-16:
Noma My Perfect Storm
16-01-15:
Hundredefodsrejsen
20-03-12:
El Bulli - Cooking in progress
15-03-12:
Jiro Dreams of Sushi
29-05-03:
Det Forbudte Landshold
 


Michelin Stars

Anmeldt af:Niels Roe
Genre:Dokumentar
Varighed:82 minutter
Instruktør:Rasmus Dinesen
 
Premieredato:04-10-2017
Medvirkende:Som:
Guy SavoyGuy Savoy *** Paris
Ren√© RedzepiNoma ** K√łbenhavn
Rasmus KofoedGeranium *** K√łbenhavn
Esben Holmboe BangMaaemo *** Oslo
Daniel HummEleven Madison Park *** New York City
Kevin FehlingThe Table *** Hamborg

Dr√łmmer kokke om Michelin stjerner?
 
Hvis man skulle omskrive et velkendt filosofisk bonmot, ville det lyde s√•dan: "Man er hvad man spiser". F√łr var finere kogekunst et okkult f√¶nomen forbeholdt det bedre borgerskab. De seneste √•r er god mad n√¶rmest blev en religion for alle. Man fristes n√¶sten til at deklamere, at god mad er religion for folket! Sendefladen er fyldt med madprogrammer og supermarkederne satser mere og mere p√• kvalitetsprodukter. Hvis der er to, der har v√¶ret bannerf√łrere for denne gastronomiske revolution i Danmark, m√• det v√¶re henholdsvis Claus Meyer og Ren√© Redzepi. Begge var med til at s√łs√¶tte Noma, som er blevet k√•ret til verdens bedste restaurant fire gange. Begge medvirker i den sanselige og stimulerende dokumentarfilm Michelin Stars. Helt rigtigt g√¶ttet s√• hentyder filmens f√¶ngende titel til den ber√łmte franske guide, der blev grundlagt af to br√łdre med dette efternavn. Br√łdrene √łnskede et mere overskueligt overblik over restauranter og bev√¶rtninger, n√•r folk var p√• farten. Nu til dags er Michelin guiden blevet selve symbolet p√• verdens bedste restauranter.


Copyright:
DOX:BIO
Blommen i ægget
Instrukt√łren af Michelin Stars Rasmus Dinesen har haft en meget privilegeret opgave. At skulle interviewe og ikke mindst optage p√• nogle af verdens bedste restauranter, kan ikke andet end f√łles som blommen i √¶gget. Filmen er p√• ingen m√•de banebrydende, men egentlig ret traditionel i sin fort√¶llestruktur. Alligevel er den v√¶rd at se, hvad enten man er til leverpostej eller foie gras. I filmen m√łder tilskueren nemlig stjernekokke, skribenter, mad√łrer og chefredakt√łren af Michelin-guiden. Konventionelle interviews bliver krydret med stemningsfulde montager med et velklingende lydspor. Alt sammen til at p√•virke og m√•ske manipulere sanseapparatet.

Storsnudede og småfilosofiske
Michelin Stars fort√¶ller om det ypperste en kok kan opn√• ‚Äď nemlig at f√• en eller helt op til tre Michelin stjerner. Som den eneste danske restaurant er det lykkedes for Geranium. Chefkokken Rasmus Kofoed beskriver som en af de f√• medvirkende kokke om selve anretningerne og deres ingredienser. Det g√łr han p√• en meget levende og jordn√¶r facon. Det savner man lidt hos de andre kokke, der indimellem fremst√•r lidt storsnudede og sm√•filosofiske. Det er m√•ske ikke s√• underligt, da rollen som kok ikke er et arbejde, men selve livet, som en af dem bet√¶nksomt anm√¶rker.


Copyright:
DOX:BIO
Fokus på slagsiden
Rasmus Dinesens appetitv√¶kkende dokumentarfilm tegner ikke kun et rosenr√łdt og flatterede billede af livet som kok p√• en eksklusiv restaurant. Den s√¶tter ligeledes fokus p√• slagsiden, som ofte er et enormt arbejdspres og en vis risiko for √łkonomisk bankerot. S√•ledes fort√¶ller den kort om kokken Beno√ģt Violier, der begik selvmord i 2016 efter at have mistet en af sine tre Michelin stjerner. Samlet set er Michelin Stars dog en forn√łjelig, festlig og farverig hyldest til kokkefaget og dets fortr√¶ffelige skaberevner. Det eneste der mangler er en medf√łlgende servering af en af retterne. Uden mad og drikke duer helten som bekendt ikke.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Efter hans død dukkede der ikke mindre end 12 efterlignere op i Hong Kong-film ‚Äď heriblandt Bruce Rhe, Bruce Leong, Bruce Le, Conan Lee, Dragon Lee, Rocky Lee, Bronson Lee, Tarzen Lee og Bluce Ree. Men hvad var legendens navn?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google