CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Sage femme

Produktionsland:
Frankrig

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Martin Provost

Producere:
Olivier Delbosc

Fotograf:
Yves Cape

Klipper:
Albertine Lastera

Komponist:
Grégoire Hetzel

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
41shadows

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
28-04-16:
Marguerite
12-11-13:
Bon appétit hr. præsident
10-12-09:
Et juleeventyr [2008]
30-07-07:
Mig og min søster
14-03-07:
Barnet
12-03-05:
Pigen med paraplyerne
11-08-03:
8 kvinder
 


Gensynet

Anmeldt af:Uffe Stormgaard
Genre:Drama
Varighed:117 minutter
Instruktør:Martin Provost
 
Premieredato:05-10-2017
Medvirkende:Som:
Catherine DeneuveBéatrice Sobo
Catherine FrotClaire Breton
Olivier GourmetPaul Baron

Catherine vs. Catherine
 
Claire er jordemor – en smuk metier. Vi skal da også igennem en række fødsler i nærbilleder for at forstå, at hun er fødselshjælper med passion og professionalisme. Filmens titel er på fransk Sage Femme, jordemor – men indeholder også den dobbelttydning, at "sage" også betyder "alvorlig/artig" – for det er netop det Claire er: 43-årig, selverhvervende, alenemor med en medicinstuderende søn – seriøs introverte. En stille eksistens. Ingen alkohol, fede spiser eller andet til at muntre en op.


Copyright:
41shadows
Så er det hun får en opringning. "Er du den Claire, jeg kendte for 30 år siden?" lyder kvindestemmen, så ring tilbage. Det gør Claire – og så kan dramaet tage sin begyndelse: Catherine versus Catherine. For Claire er Catherine Frot og den ukendte stemme er Catherine Deneuves. Frankrigs to store skuespillerinder, fra hver deres generation. Gensynet instrueret af Martin Provost er da også lidt af et generationsdrama. For telefonstemmen er Beatrice, der for 30 år siden var Claires fars elskerinde – og årsagen til hans selvmord, da hun forlod ham.

Beatrice insisterer på et gensyn bl.a. med henvisning til en forstående kræfttumor operation. De mødes – og større modsætninger kan man ikke forestille sig. Beatrice, la grande dame, fanden i voldsk, charmerende, udadvendt til det pinlige. I stor kontrast til Claires beskedne livsform. Og det er den konfrontation, der er filmenes krumtap. Hvor Beatrice er overleveren på godt og ondt, med de sjove, skæve, provokerende replikker. Kvinden med et russisk klingende efternavn. Prinsesse, selvfølgelig, med de store smykker, gevandter og armbevægelser. Bag attituderne opdager vi dog snart, at divaen er datter af en parisisk portnerske og pt hjemløs. Imponerende som Catherine Deneuve folder sig ud. Overrasker og charmerer med sin livsappetit og evne til at overleve. Claire må nøjes med det introverte spil; stille, meget stille, med kolonihavehus udenfor Paris og naboens søn, lastbilchauffør (Olivier Gourmet), som potentiel kæreste.


Copyright:
41shadows
Gensynet er et klassisk udviklings drama, hvor to karakterer med fælles fortid konfronteres – og begge udvikles. Skal 'rejsen' lykkes og være troværdigt kræver det to top professionelle skuespillere. Det må man nok engang erkende, at de to damer lever op til. Samspillet, hvor Deneuve har de nemme overraskende rappe replikker, Prevort det mere smertefulde afdæmpede spil, fungerer som en velturneret tenniskamp. Lyder det pseudodramatisk – det er det, men også ind imellem skægt og sjovt – ikke mindst på grund af Catharine Deneuves grænseløse amoral.
Er man til stort fransk komedienne spil, med smuk fotografering og pariserstemning – så er Gensynet et godt gensyn med to franske top- professionelle comedienner – dog uden de helt store overraskelser.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket tre film har Sofia Coppola alle instrueret?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google