CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Beguiled

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Albert Maltz, Irene Kamp, Sofia Coppola

Producere:
Sofia Coppola
Youree Henley

Fotograf:
Philippe Le Sourd

Klipper:
Sarah Flack

Komponist:
Laura Karpman

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
03-07-17:
Hidden Figures
30-09-14:
Grace of Monaco
05-06-08:
Cassandra's Dream
27-08-07:
Ask the Dust
19-04-07:
Marie Antoinette
06-09-05:
A Home at the End of the World
15-09-04:
Tilbage til Cold Mountain
01-09-03:
The Hours
30-09-02:
Hollywoods hemmelighed
15-05-02:
Crazy/Beautiful
20-08-01:
The Virgin Suicides
 


The Beguiled

Anmeldt af:Uffe Stormgaard
Genre:Drama
Varighed:93 minutter
Instruktør:Sofia Coppola
 
Premieredato:05-10-2017
Medvirkende:Som:
Colin FarrellCorporal McBurney
Nicole KidmanMiss Martha
Kirsten DunstEdwina
Elle FanningAlicia
Oona LaurenceAmy
Angourie RiceJane

En fremmed vækker længsler i pigesind
 
En ung pige med en lang fletning ned ad ryggen og en fletkurv under armen, kl√¶dt i en hvid 'eventyr-kjole', p√• vej ind i skovens dyb. R√łdh√¶tte? Et eventyr, ikke helt ufarligt, er ved at tage sin begyndelse. Skovens m√łrke grene er t√¶tte og jo l√¶ngere hun tr√¶nger ind i m√łrket, jo mere fornemmer vi fare og uhygge. Hun b√łjer sig ned for at samler svampe i sin kurv. S√• lyder et skrig. Ulven? Nej, for lettere skjult under nedfaldne blade, ligger en mand ‚Äď en s√•ret soldat, der inderligt appellerer om pigens hj√¶lp.


Copyright:
UIP
S√•dan starter Sofia Coppolas ny film The Beguiled. Vi er i Virginia, i 1864, en af sydstaterne, under den amerikanske borgerkrig. Isoleret, fjernt fra slagmarken, ligger en pigekostskole i et dr√łmmesk√łnt mansion med gr√¶ske s√łjler, spejle og saloner, nu kun beboet af syv personer. Forstanderen Martha, en l√¶rerinde Edwina og fem elever ‚Äď ingen m√¶nd. Et lille luksus kvindesamfund, hvor l√¶rdom, tro og dannelse er i h√łjs√¶de afsk√•ret fra omverden. Et kloster, et de luxe f√¶ngsel, beskyttet for borgerkrigens r√¶dsler.

Vores lille 'R√łdh√¶tte' f√•r, efter at have overvundet sin f√łrste forskr√¶kkelse, medlidenhed med soldaten, der er alvorligt s√•ret i benet. Sammen sl√¶ber de sig gennem skoven, hjem til pigekostskolen, hvor den fremmed, en mand, en soldat, en s√•ret, v√¶kker stort postyr ‚Äď og overvejelser om, hvor langt n√¶stek√¶rligheden r√¶kker. For egentlig burde de nok overgive ham til h√¶ren. Den myndige Martha, igen en superrolle til Nicole Kidman, sk√¶r igennem med ordene: "Du er nok den mest uvelkomne, man kan forestille sig" og g√•r s√• professionelt i gang med at vaske hans krop (!) og rense hans bens s√•r.
Resten af filmen handler om soldatens aklimation og langsomme helbredelse ‚Äď men ikke mindst om kvindernes/pigernes, alle syvs, individuelle reaktioner p√• det fremmede mandfolks tilstedev√¶relse i huset. For det er det han er, i Colin Farrells skikkelse, et flot mandfolk, en alpha-han, med et stort f√łlelsesregister og irsk accent!

Historien er god. Baseret p√• en roman af Thomas Cullinan (1966) og har da ogs√• v√¶ret filmatiseret f√łr af Don Siegel med Clint Eastwood i den mandlige rolle (1971). Sofia Coppola har valgt at genfort√¶lle historien, set med pigernes √łjne. Det raffinerede sex-relaterede og dragende, alt det usagte. Sp√¶ndingerne pigerne imellem ‚Äď jalousi, forelskelse, spirende sex ‚Äď i et isoleret kvindemilj√ł. Det er det, der interesserer Coppola. En stjernebes√¶tning med Kirsten Dunst som l√¶rerinden, der for alvor forelsker sig i den fremmede.


Copyright:
UIP
Sj√¶ldent har man oplevet et Sydstats hjem i s√• smukke douce farver, en k√¶len for detailler i datidens kjoler og scenografi, et gennemf√łrt set-up, som vi ogs√• husker fra Sofia Coppolas Marie Antoinette. Borte med bl√¶sten kan godt g√• hjem og l√¶gge sig. Det lukkede milj√ł, hvor b√łn, franskkundskaber og klassisk pianospil er i h√łjs√¶de. Hvem er fanget af hvem, bliver sat under lup. L√¶g dertil (selvf√łlgelig) k√¶rlighed og jalousi, der opst√•r pigerne imellem i en verden fuld af tabuer ‚Äď og endda med kanontorden i baggrunden. For t√¶nk, hvis det blev opdaget, hvad de skjuler.

The Beguiled er et sj√¶ldent helst√łbt, b√•de i sin dramatiske udvikling, men ogs√• i et formidabelt kameraarbejde, ofte til levende lys (Phillip Le Sourd). En rendyrket √¶stetik, der i al sk√łnheden opsummerer pigesindene, der rummer en undertone af nysgerrighed, l√¶ngsel mod en ukendt k√¶rlighed, fremprovokeret ved en mands tilstedev√¶relse ‚Äď ganske vist s√•ret med stok.
Sofia Coppola har endnu engang bevist, at hun h√łrer til en af Hollywoods fremmeste. En sj√¶ldent vellykket melodramatisk film med uskyldsrene ungm√łer i smukke Sydstats tableauer, hvis sk√łnhed aldrig kv√¶ler den underliggende higen efter en frihed og en endnu kun svagt erkendt lyst til sex og k√¶rlighed.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Fitflop Flower Sandals
8-7-2018 06:09
This is very interesting, You're a very skilled blogger. I've joined your feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I've shared your web site in my social networks!
Fitflop Flower Sandals http://www.fitflopssaleclearanceuk.com/fitflop-flower-sandals-c5.html


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film er ikke instrueret af Hans Alfredson?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google