CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Darling

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Birgitte Stærmose, Kim Fupz Aakeson

Producere:
Marie Gade Denessen
Peter Aalbæk Jensen

Fotograf:
Marek Wieser

Klipper:
Anders Albjerg Kristiansen

Komponist:
Raúl Medall Pastor
Erik Skodvin

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
25-12-14:
All Inclusive
01-12-14:
Lev stærkt
12-09-14:
En du elsker
05-03-13:
Viceværten
29-08-11:
En familie
16-09-08:
Dansen
22-08-05:
Store planer
14-08-02:
Små ulykker
 


Darling

Anmeldt af:Anne Højgaard
Genre:Drama
Varighed:103 minutter
Instruktør:Birgitte Stærmose
 
Premieredato:19-10-2017
Medvirkende:Som:
Danica CurcicDarling
Astrid Grarup ElboPolly
Gustaf SkarsgårdFrans
Ulrich ThomsenKristian

Drama på tåspidser i et langt nu
 
Hvad sker der med os, når vores livsdrøm knuses og vi derfor ikke længere ved, hvem vi selv er? Løber vi rundt som høns, der har fået kappet hovedet af? Eller sætter vi os apatisk i et hjørne og venter på, at livet er forbi? Det har Birgitte Stærmose og Kim Fupz Aakeson sat sig for at undersøge i filmen Darling.


Copyright:
Nordisk Film
Her møder vi den verdenskendte solodanserinde Darling (Danica Curcic), som sammen med sin mand, koreografen Frans (Gustaf Skarsgård) skal til at sætte forestillingen "Giselle" op, hvor hun skal danse hovedpartiet. Men kroppen vil pludselig ikke mere som hun vil, og Darling må se sit liv forandre sig totalt, mens hun på sidelinjen må se på, at hendes mand sætter den forestilling op, de skulle have skabt sammen.

Den unge, uprøvede danserinde Polly, der skal danse Giselle i stedet for Darling (en godt castet Astrid Grarup Elbo), er Darlings modsætning og forstår ikke de dybder, Darling mener, at en Giselle skal formidle. Darling overtager selv instruktionen af Polly, og dette trekantsdrama mellem Polly, Darling og hendes elskede Frans er interessant, fordi det holder balancen og ikke bliver banalt, men hele tiden har fokus på psykologien, på de mekanismer, der er på spil når afmagt, jalousi, uskyld og ambitioner blandes og rystes sammen.


Copyright:
Nordisk Film
Darling er ikke en ballet-film, hvor man kan nyde (eller sove til) lange sekvenser fra balletprøver eller forestillinger. Det er følelserne, der er i fokus fra start til slut, afmagten når et menneskes fremtid bliver fejet bort på et øjeblik og kroppen står af, men alle ambitionerne stadig er uforløst tilbage.

Det kunne blive en noget patetisk forestilling, men det bliver det ikke, især takket være Danica Curcics eminente spil. Curcics intense ansigt og spinkle krop er som skabt til at formidle følelser, hendes følelsesmæssige vibrationer forplanter sig i os, og vi bliver aldrig ligeglade med, hvilke valg hun tager. Ind imellem er historien ikke helt overbevisende og de andre karakterer rigelig skitseagtige, og kameraet er ligeledes lidt for forelsket i sin Darling. Men det opvejes alt sammen af nydelsen ved at se Danica Darling folde sig ud og blive til en svane.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Downsizing18/1
Fra balkonen18/1
Wonderstruck18/1
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri11/1
Væbnet med ord & vinger11/1
Hjertestart4/1
Loveless4/1
Wonder4/1
The Greatest Showman25/12
Neruda25/12
Flere bio-anmeldelser
 
American Made22/12
Dunkirk21/12
Baby Driver19/12
Annabelle 2: Skabelsen18/12
Superswede: En film om Ronnie Peterson15/12
Biler 311/12
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Fra hvilken film stammer følgende citat:

”Nej, træk mig nu baglæns ind i fuglekassen!”
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google