CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Mens vi lever

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Mehdi Avaz

Producere:
Milad Avaz
Misam Avaz
Sara Victoria Bjerre Pedersen

Fotograf:
Daniel Cotroneo

Klipper:
Anders Hoffmann

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(5 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
31-08-17:
Aldrig mere i morgen
29-06-15:
Mennesker bliver spist
29-01-13:
Den skaldede frisør
16-08-10:
Alting bliver godt igen
22-04-08:
Hvid nat
17-10-05:
Adams æbler
23-04-02:
En kærlighedshistorie
04-01-02:
Anja og Viktor
 


Mens vi lever

Anmeldt af:Uffe Stormgaard
Genre:Drama
Varighed:98 minutter
Instruktør:Mehdi Avaz
 
Premieredato:26-10-2017
Medvirkende:Som:
Sebastian JessenKristian
Julie ChristiansenCharlotte Munck (Hanne
Nikolaj GrothTobias Ilsøe
Nicolas BroPeter Ilsøe
Henrik PripTommy

En vedkommende professionel dansk debutfilm
 
Læg mærke til dem: De tre Avaz brødre. De kan noget med film. De tre kan, for ingen penge (2 millioner), får en professionel spillefilm op på lærredet. En filmproduktion, der normalt ville have et budget 4-5 gange så stort – og ligeså imponerende, Mens vi lever er en fremragende film – plus, at den er dansk til sidste billede.


Copyright:
SF Film
Det spændende plot bevæger sig på to planer. Kristian (Sebastian Jessen) er hårdtarbejdende fisker på Vestkysten, med kæreste, samtalekøkken og harmoni. Da en fremmede banker på, en lettere bedugget herre, afvises han konsekvent. Han vil tale med Kristian, for "Peter er syg, du må komme tilbage". Helt fremmede er han nu ikke – det er Kristians far, der får døren smækket i hovedet (forhutlet, vredt spillet af Henrik Prip).
Næste klip: Kristian står ved den kræftsyge Peters (Nicolas Bro bleg og døende) hospitalsseng. Gensynsglæde og noget mere, noget ufortalt. Langsomt væves fortiden ind i Kristians tilbagekomst til barndomsbyen Helsinge. For minderne er ikke lykkelige. Trine, alenemor, Kristians ungdomskæreste og hende mor (Julie Christiansen og Charlotte Munck, begge fremragende castet), er mere end afvisende – både sorg, vrede og afstandtagen møder det hjemvendte bysbarn.

Parallelt er vi tæt på Thomas og Sabines teenager Weltsmertz. Uden at røbe for meget, for oplevelsen er ikke mindst den langsomt afdækkende teknik, hvor tilskueren ikke må falde for meget hen – alene det giver filmen en styrke, den kræver sit publikums fulde opmærksomhed.
Den melodramatiske historie væves fint sammen og understreges af den amerikanske kameramand Daniel Cotroneo, der snart i nærbilleder og snart i smukke/dystre totalbilleder fra småbyen, kommer fuldt på højde med Hollywoods bedste. Også lydsiden, med en blanding af den gamle mester Bent Fabricius-Bjerres ørehængere og nutids sound, understreger filmens stil.


Copyright:
SF Film
Instruktøren Mehdi Avaz er spillefilmdebutant, men ligger med sin fortællemåde og skuespilinstruktion på et meget professionelt plan. Aldrig undervurderende sit publikum. Tæt på det rørende sentimentale, men aldrig plat banal. Og sikke en velsignelse, at møde så mange unge skuespiltalenter, der i en afdæmpet spillestil viser, at der er andre end dansk films top/pop-ti ansigter.
Mehdi, Milad og Misam – nok er de ikke Coen Brothers, men mindre kan også gøre det – men de har potentialet, der giver et stort håb for dansk films fremtid. Fem stjerner er for meget – men det får brødrene alligevel, for en vedkommende professionel dansk debutfilm.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Charlotte
5-11-2017 17:17
Filmen kan egne sig glimrende til undervisning i 1. gymnasieklasse og HF. Thomas er den eneste virkelig interessante figur i historien. Historien er sørgelig og måske lærerig for unge. Der er meget lidt refleksion, og få samtaler der hæver sig over almindeligheder. Der bliver gjort ansat til noget eksistentialisme, men det løber lidt ud i sandet. Alt for langtrukken. Udmærkede billeder og musik. Alt i alt kedsommelig for voksne.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem var oprindelig castet som Catwoman i Batman Returns - men droppede optagelserne, da hun blev gravid?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google