CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
VOLD – i kærlighedens navn

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2017

Manuskript:


Producere:
Sara Stockmann

Fotograf:
Christina Rosendahl
Lis Dyre
Sujato Louisa Wassileffsky
Sophia Olsson

Klipper:
Adam Nielsen
Nanna Frank Møller
Oliver Bugge Coutté

Komponist:
Jonas Struck

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
DOX:BIO

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
09-04-15:
Idealisten
22-02-07:
Supervoksen
 


VOLD – i kærlighedens navn

Anmeldt af:Niels Roe
Genre:Dokumentar
Varighed:76 minutter
Instruktør:Christina Rosendahl
 
Premieredato:01-11-2017
Medvirkende:Som:

Man gjorde en kvinde fortræd
 
De færreste skænker det nok en tanke, men titusindvis af kvinder udsættes hvert år for vold. Problemet er næppe tabubelagt blot ikke så belyst. Nu kommer den nødvendige og følelsesladede dokumentarfilm Vold – i kærlighedens navn af Christina Rosendahl. Filmen følger i et besindigt tempo dagligdagen på krisecenteret Danner i Købehavn. Her arbejder dedikerede og behjertede kvinder med nødstede kvinder, der er blevet udsat for vold. Rosendahls ærinde er ikke kun et klassisk oplysningsprojekt, men nærmere et forsøg på at bevidstgøre tilskueren om den udtalte vold i vores samfund. Således sløjfer den næsten statistikker og historik.


Copyright:
DOX:BIO
Gruopvækkende overgreb
Vold – i kærlighedens navn udspiller sig i Dannerhusets smukke bygning. Kontrasten kan dog ikke være større, når beboerne letter hjertet og fortæller om gruopvækkende overgreb. Filmens største styrke er faktisk, at den ikke spekulerer i de dramatiske historier, men rettere nedtoner konflikterne ved blot at delagtiggøre tilskueren med brudstykker af den smerte, kvinderne bærer på. Allerstærkest i filmen står børnetegningerne, der alle afbilleder familier, der er underlagt voldens brutale væsen. Rosendahl har af gode grunde udeladt børn i filmen. Vi ser kun konturerne af dem og deres legetøj. Alligevel er vi ikke i tvivl om, at børnene har lidt et ufatteligt svigt og traume.

Den gode sag
I centrum for filmen er medarbejderne og beboerne i Dannerhuset. Vi kommer rimelig tæt på de medvirkende, men vi hører aldrig om de bagvedliggende grunde til volden. Det er indlysende, at beboerne er hårdt ramte. Samtidig får vi ikke et klart indblik i medarbejdernes følelsesliv, og hvordan de tackler et arbejde, der med sikkerhed kløver sig ind i hjertekuglen. Det savnes lidt. Særligt én kvinde gør et meget stærkt indtryk – nemlig den stilfærdige og nænsomme receptionist Edel. Hun har arbejdet for den gode sag i en menneskealder og får da også fortjent en ærespris til sidst i filmen.


Copyright:
DOX:BIO
Lydhørhed og lødighed
Stilistisk er Vold – i kærlighedens navn en stramt komponeret dokumentarfilm, der bruger den observerende fortælleform til at formidle sin historie. Det passer godt til emnet, der kræver lydhørhed og lødighed. Undervejs indflettes korte velgørende montager fra Københavns byliv. Man har bogstaveligt talt brug for at få luft og komme lidt ud, hvor biler og cyklister defilerer forbi, som et billede på tilværelsens mekanik og monotoni. Afslutningsvis benyttes flere arkivbilleder fra Dannerhusets historie. Det er fint, at de først kommer i epilogen, da filmens hensigt er at formidle både de voldramte kvinders og ildsjælenes historie.

Social virkelighed
Historisk set har dokumentarfilm søgt at skildre en social virkelighed. Ofte en forarmet eller ildestedt af slagen. Det gælder lige fra den første dokumentarfilm Moana fra 1922 af Robert Flaherty frem til danske instruktører som Phie Ambo og Eva Mulvad. Særligt kvinder står stærkt i dansk dokumentarfilm. Til trods er slægtskabet med Lars Engels og Poul Martinsen større. Rosendahls stil og behandling minder nemlig meget om disse to koryfæer, der begge har en forbløffende evne til at stille sig til side og lade fortællingen udfolde sig naturligt. Dette skal naturligvis ses som en kompliment til Rosendahl. Vold – i kærlighedens navn henvender sig selvsagt til mennesker, der har haft vold inde på livet. Filmen bør dog ligeledes ses af folk, der lever et trygt og fredeligt liv.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spillede ikke med i The Outsiders?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google