CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Fantasten

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Christian Dyekjær, Rasmus Horskjær

Producere:
Maja Dyekjær

Fotograf:
Henrik Ipsen

Klipper:
Morten H√łjbjerg

Komponist:
Kristian Eidnes Andersen

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
29-03-16:
N√łgle hus spejl
16-09-13:
Nordvest
17-10-12:
Fuglejagten
16-11-10:
R
17-02-10:
Vanvittigt forelsket
05-03-08:
Kærlighed på film
09-11-05:
Opbrud
 


Fantasten

Anmeldt af:Anne H√łjgaard
Genre:Drama
Varighed:97 minutter
Instruktør:Christian Dyekj√¶r
 
Premieredato:02-11-2017
Medvirkende:Som:
Dejan CukicClaus
Oscar Dyekjær GieseSilas
Wei XuWong
Janus Nabil BakrawiHenrik
Nicolas BroHasse

En gamblers dobbeltliv
 
Dansk film bobler af skuespiltalent, og denne gang er det Dejan Cukic, som i Fantasten udfolder en forpint, overbevisende karakter i form af Claus, som er bils√¶lger af erhverv og pokerspiller som bibesk√¶ftigelse. Eller omvendt ‚Äď i hvert fald bliver det ret hurtigt klart, at spilletrangen fylder mest, ogs√• p√• jobbet. Samtidig dukker hans unge s√łn Silas op, som han ikke har set i √•revis, og nu skal Claus ubehj√¶lpsomt pr√łve at v√¶re far. Men hans liv indeholder ikke et eneste af de elementer, der skal til for at opfylde en s√•dan farrolle. K√łleskabet er tomt, lejligheden over byens tage liges√•. S√• hvad g√łr han? Han pr√łver selvf√łlgelig at dele det eneste, der virkelig betyder noget for ham: Gambling.


Copyright:
Nordisk Film
Fra f√łrste f√¶rd fascineres vi af Claus‚Äô sympatiske og venlige ansigt og velkl√¶dte stil. Claus er egentlig bare en almindelig fyr, men hans liv er tomt. Den eneste mening, han kan finde ud af at fylde i det, finder han bag computersk√¶rmen, hvor han spiller poker i arbejdstiden eller om natten, n√•r han tager p√• casino eller spiller i skumle bagg√•rdsklubber i K√łbenhavn. Her bliver han klappet p√• skulderen af dem han kender og har s√•ledes en omgangskreds, der ligner venner ‚Äď men det er naturligvis kun s√• l√¶nge, han undg√•r at komme i g√¶ld til nogen. Det er han dog udm√¶rket klar over, han kender spillets regler.

Claus‚Äô s√łn Silas spilles fint af Oscar Dyekj√¶r Giese, som vi kender som lillebroren i Michael Noers film Nordvest. Silas er en helt anderledes almindelig type end sin far med k√¶reste og skole. Men han er ung og p√•virkelig og lidt imponeret af sin fars dekadente livsstil, og det ligger lige under overfladen, at han ogs√• gerne vil anerkendes af sin far og forst√•r, at den eneste vej er denne. Claus p√• sin side ser i sin s√łn den vej, han selv burde v√¶re g√•et, og en verden, han har glemt, med k√¶reste og uddannelse og venner og aftensmad.


Copyright:
Nordisk Film
Det er s√• absolut en styrke ved Fantasten, at den undg√•r at falde i offer-f√¶lden. Vi synes ikke, det er rigtig synd for Claus, og s√• alligevel, og s√• alligevel ikke, og s√•dan brydes f√łlelserne i os, mens vi er vidner til hans uundg√•elige deroute. Sk√łnt kameraet hviler n√¶sten uoph√łrligt p√• Claus, form√•r Dejan Cukic at tilf√łre karakteren en dobbelthed, der g√łr, at vi aldrig helt ved, hvad han vil g√łre n√¶ste gang, selv om vi samtidig f√łler, at vi absolut 'kender typen'. Cukic er lige overbevisende som den skr√łbelige, usikre Claus, n√•r han er alene, som n√•r han er den selvsikre, overmodige gambler ved spillebordet, den ivrige bils√¶lger eller den pinlige far ved f√łdselsdagsfesten.

Christian Dyekj√¶r har valgt at fort√¶lle historien i en h√•ndholdt stil med et kamera, som ganske vist f√łlger sin hovedperson t√¶t, men som ogs√• form√•r at skabe et samspil med omgivelserne, s√• K√łbenhavn bliver en medspiller, et sted vi kender med folk, der g√•r p√• gaden og busser der intetanende k√łrer forbi steder, hvor der foreg√•r ting, som vi ikke dr√łmmer om.
Fantasten er et psykologisk portræt af en mand, der gambler, men den er også en spændingsfilm, hvor man ender med at sidde naglet i sædet med en klump i halsen. Godt gået.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins d√łd14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbr√łdre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opg√łret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilke to skuespillere er de eneste, der har vundet Oscar‚Äôen for Bedste Mandlige Skuespiller 2 år i træk?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google