CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Patti Cake$

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Geremy Jasper

Producere:
Chris Columbus
Michael Gottwald
Dan Janvey
Noah Stahl
Daniela Taplin Lundberg
Rodrigo Teixeira

Fotograf:
Federico Cesca

Klipper:
Brad Turner

Komponist:
Jason Binnick
Geremy Jasper

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Angel Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
28-05-03:
8 Mile
05-02-03:
The Caveman's Valentine
14-01-03:
Hedwig and the Angry Inch
06-06-01:
Raging Bull
 


Patti Cakes

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Drama
Varighed:108 minutter
Instruktør:Geremy Jasper
 
Premieredato:02-11-2017
Medvirkende:Som:
Danielle MacdonaldPatti
Bridget EverettBarb
Siddharth DhananjayJheri
Mamoudou AthieBasterd
Cathy MoriartyNana

Den grimme ælling rapper
 
Det er lidt overraskende at opdage, at den film man lige har set, med en supersprød rapper, slet ikke i virkeligheden er rapper. Vores unge, kvindelige hovedperson, i den amerikanske indie-perle – der i januar tog Sundance med storm – kaldet Patti Cake$, eller Killa P, er i vores verden skuespiller: Hun hedder Danielle Macdonald og kommer fra Australien. Og hun skulle tillige lære at rappe til filmen. Endnu mere imponerende. Instruktøren er debutanten Geremy Jasper, og han får et bravo for dette ualmindelig medrivende og underholdende musikdrama, der mest ligner 8 Mile, men alligevel er helt sin egen.


Copyright:
Angel Film
Denne køkkenvask-fabel foregår i den grove og grimme del af New Jersey, hvor Macdonald fuldstændig overbevisende spiller en ung kvinde, der kæmper for at komme frem i verden. Helst som rap-gudinden Killa P, men overvægt, fattigdom og social arv er lidt af en dynge at kæmpe sig ud af, og det går ikke ligefrem godt for Patricia. Talentet fejler heldigvis ikke noget og det meste af tiden er selvtilliden også i orden, men støtte fra andre en bedstevennen (og rapper) Jheri og hendes syge, dog seje mormor (Cathy Moriarty, der er smiket nogle årtier ældre) er lige så stor en mangelvare som pengene. Patricia er bestemt gammel nok til at være flyttet hjemmefra, men det er trods billigere at bo hos mor. Og hun er mindst lige så 'uheldigt' et væsen som Patricia.

Det er altså sølle forhold, frøken Patti Cakes (som hendes mormor kalder hende) lever under. I hvert fald indtil Jheri og hun falder over endnu en skæv eksistens under en koncert. Basterd er sort, sær og hjemløs. Han hiver nogle frygtelig lyde ud af sit musikudstyr, men Patti kan se noget interessant i ham, og selvom hun tydeligvis tonser ind over den sarte, unge mands grænser, indvilliger han i at lave musik med hende og Jheri. Så sker der endelig noget, håber vi inderligt på. Nu rykker hun, men trods lidt medgang i fortællingen om den tykke ælling er Patti Cake$ ikke (endnu) en nyfortolkning af HCA’s klassiske eventyr om livets misforståede og undervurderede skønheder.


Copyright:
Angel Film
For selvom Patti Cake$ følger underdog-eventyr-reglerne med de onde konkurrenter, blinde autoritetsfigurer og håbløse forældre har den alligevel valgt at bruge friske midler, og de tre – fire, tæller vi mormor med – bandmedlemmer fungerer tilmed fremragende sammen også. De er umulige ikke at holde af og især med, og vi skiftevis lider og vrider følelserne med Patti & Co. Filmen føles næsten som en dokumentar i dens monotone hverdagstristesse og den både undgår og inkluderer de klassiske klichéer. Vi overraskes derfor konstant over Pattis og historiens udvikling, og filmen holder os derved solidt fanget i sin socialrealistiske stemning med de små glimt af alternative stjerneskud. Feel Good pakket ind i pigtråd. Overraskende charmerende.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Mile 2230/8
De Utrolige 230/8
Lykke-Per30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film spiller Guy Pearce en advokat i militæret?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google