CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Human Flow

Produktionsland:
Tyskland

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Chin-Chin Yap, Tim Finch, Boris Cheshirkov

Producere:
Heino Deckert
Ai Weiwei
Chin-Chin Yap

Fotograf:
Christopher Doyle
Renaat Lambeets
Johannes Waltermann
Ai Weiwei

Klipper:
Nils Pagh Andersen

Komponist:
Karsten Fundal

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
30-08-12:
Ai Weiwei - Never Sorry
 


Human Flow

Anmeldt af:Anne Højgaard
Genre:Dokumentar
Varighed:140 minutter
Instruktør:Ai Weiwei
 
Premieredato:09-11-2017
Medvirkende:Som:

Ai Weiwei bringer himlen ned på jorden
 
I sig selv er det noget af en stor mundfuld at lave en dokumentarfilm om flygtningestrømme på 4 kontinenter. Men det er lykkedes i Ai Weiweis Human Flow, hvor de 2 timer og 20 minutter er en stor mundfuld, næsten mere end man kan gabe over – og det jo er netop også, hvad flygtningestrømmen er.
I 140 minutter præsenteres vi for billeder af mennesker, der er på vej til fods eller med båd eller er strandet i en lejr eller ved et hegn et sted i verden. Vi ser ansigt efter ansigt af trætte, anspændte mennesker, der er i overlevelses-mode og hverken er glade eller det modsatte. Kun børnene er børn, der stadig leger, smiler, kigger nysgerrigt efter kameraet. Men ikke altid.


Copyright:
Nordisk Film
Human Flow lægger ud med en supertotal i fugleperspektiv af en smuk, levende blå flade. Vi ser den lige oppe fra, svævende højt oppe, og den blå flade viser sig at være havet, da en hvid fugl langt under os langsomt bevæger sig igennem billedet fra øverst til venstre mod nederste højre hjørne. Herefter kommer en flygtningebåd med de velkendte røde og gule redningsveste ind i billedet, og vi bevæger os gradvis ned mod virkeligheden. Til vi pludselig ser Ai Weiwei selv springe ned i en grøft og begynde at filme med sin telefon, da flygtningene hjælpes i land.
Disse spring mellem billedskønne kunstneriske optagelser fra stor højde, som minder om billedserien "Jorden set fra himlen" af Yann Arthus-Bertrand, til rystede telefonoptagelser og andre med håndholdt videokamera er karakteristiske for Human Flow.

Human Flow består af optagelser af flygtningemasser, helikopterskud af lejre og landskaber, interviews med nødhjælpsarbejdere, læger og NGO’er og med flygtningene selv. Det hele er bundet sammen af hårde fakta om flygtningesituationen, sekvenser med meditativ musik og citater af digtere og filosoffer fra mange steder i verden, som fortæller om det at være menneske og tilpasse sig livets forskelligartede vilkår. Ofte mister vi overblikket over, hvor i verden vi er, men det føles også mere og mere underordnet. Vi er blandt flygtninge.
Det er billederne, der bliver tilbage på nethinden, som det billede af mennesker, der sidder sammenkrøbet i mørket og svøbes ind i varmetæpper som guldkarameller.


Copyright:
Nordisk Film
Ai Weiwei selv er både foran og bag kameraet sammen med den hær af fotografer, der har medvirket på filmen. Som både iagttager og deltager bevæger han sig afsted sammen med flygtningene, når de vandrer ad mudrede og stenede stier eller langs med hegnet mellem Mexico og USA, han snakker med dem og hjælper dem. Først langt henne i dokumentaren præsenterer han sig for en mand, som han tilbyder at bytte pas med. Det er en meget fin og stilfærdig pointe, at han selv (læs: Vi) også er en del af flygtningeproblemet i filmen.
Man går ud af biografen med følelsen: Hold da op, der er godt nok mange flygtninge. Hvad skal de gøre, og hvad skal vi gøre? Ai Weiwei kommer ikke med nogen løsninger, han udstiller problemet for os, så det bliver en stor mundfuld og ikke til at komme udenom. En kunstners værk, som fortjener et stort lærred. Og en stor tak.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvor kommer Björk fra, som spillede hovedrollen i Lars von Triers Dancer in the Dark fra 2000?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google