CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Brad's Status

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Mike White

Producere:
David Bernad
Dede Gardner
Brad Pitt
Mike White

Fotograf:
Xavier Grobet

Klipper:
Heather Persons

Komponist:
Mark Mothersbaugh

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
25-09-15:
While We're Young
05-05-14:
The Secret Life of Walter Mitty
08-06-11:
Little Fockers
26-01-11:
Dinner for Schmucks
30-12-10:
Greenberg
13-02-09:
Frost/Nixon
20-03-08:
The Heartbreak Kid
25-04-05:
Anchorman
11-01-05:
Dodgeball
01-09-04:
The School of Rock
04-12-02:
The Royal Tenenbaums
03-07-02:
Det tredje hjul
17-04-01:
Imellem venner
 


Brad's Status

Anmeldt af:Daniel Skov Madsen, Kinosaur.dk
Genre:Komedie, Drama
Varighed:102 minutter
Instruktør:Mike White
 
Premieredato:14-12-2017
Medvirkende:Som:
Ben StillerBrad Sloan
Austin AbramsTroy Sloan
Jenna FischerMelanie Sloan
Michael SheenCraig Fisher
Jemaine ClementBilly Wearslter
Luke WilsonJason Hatfield

Ben Stillers midtlivskrise
 
Var det det? Var det virkelig alt, hvad det kunne blive til? Den slags spørgsmål har mange – måske især mænd – det med at stille sig selv, når de er nået et godt stykke ind i livet. Pludselig ser ens liv ikke ud af særligt meget, og tiden til at ændre det er ved at rinde ud.
Især ikke sammenlignet med ens jævnaldrende, der tilsyneladende har opnået alt i livet både hurtigere og bedre end en selv.


Copyright:
Scanbox
Det er præcis den følelse, der rammer Brad, da han skal følge sin næsten voksne søn til optagelses-samtaler på en række universiteter i og omkring Boston. Det giver Brad god tid – for god tid – til at overveje alle manglerne ved sit liv og alt det han kunne have fået, hvis bare tingene var gået anderledes. Ben Stiller er født til at spille den fortrydelsesfulde Brad. Stiller har næsten baseret hele sin karriere på at spille forsmåede og frustrerede mænd. Med Brad sætter han tænderne i en rolle, der både udnytter Stillers komiske sans, men som også har en anden grad af alvor end de fleste af skuespillerens roller.

Brad er mere inde i sit eget hoved, hvor fantasier om de gamle studiekammeraters succes og egne mangler konstant former sig, end han er til stede på rejsen med sin søn. Der er ubetinget noget irriterende over Brads egocentriske selvmedlidenhed, men Mike Whites manuskript og instruktion har sans for at finde det menneskelige og sympatiske i al ynken. Og så tøver filmen heller ikke med at sætte Brad på plads for sit navlepilleri.

Brad's Status kombinerer fint underspillet drama og komik, selvom der måske bruges lidt for lang tid på det lidt banale budskab. Men det gør egentlig ikke det store, når tiden går med at følge en af Stillers bedste præstationer. Han veksler flot mellem fornyet glæde for livet og indadvendt selvmedlidenhed, ofte i samme scene, og finder mennesket bag midtlivskrisen.


Copyright:
Scanbox
Stiller får også fint modspil fra den unge Austin Abrams, der overbevisende spiller Brads søn Troy. Jenna Fischer har desværre mindre at lave som Brads mere positive kone. Birollerne som Brads super succesfulde gamle studiekammerater udfyldes af stærke komiske kræfter som Michael Sheen, Jemaine Clement, Luke Wilson og White selv – med stor succes.

Brad's Status leder frem til en noget forudsigelig – men sand – pointe om at være til stede i nuet. Der er faktisk noget næsten Scrooge-lignende tilfredsstillende over Brads rejse, der er fyldt med mennesker, der hver især lærer ham noget om sig selv. Desværre går filmen også til tider lidt i cirkler – præcis som Brads tanker. I filmens midterstykke bliver det hele lige lovligt gentagende, og det holdt – for mig – filmen fra at have den helt store følelsesmæssige slagkraft.
Men det afholder nu ikke Brad's Status fra at være en effektiv og humoristisk lille rejse til midtlivskrisens inderste mudrede væsen.

Anmeldelsen bringes i samarbejde med Kinosaur.dk
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af følgende skuespillere blev klippet ud af The Thin Red Line?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google