CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
En frygtelig kvinde

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Christian Tafdrup, Mads Tafdrup

Producere:
Thomas Heinesen
Marta Mleczek

Fotograf:
Niels Buchholzer

Klipper:
Nicolaj Monberg

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(7 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
19-10-06:
En soap
30-08-06:
Efter brylluppet
30-11-05:
Veninder
10-10-05:
Den store dag
 


En frygtelig kvinde

Anmeldt af:Daniel Skov Madsen, Kinosaur.dk
Genre:Drama
Varighed:86 minutter
Instruktør:Christian Tafdrup
 
Premieredato:25-12-2017
Medvirkende:Som:
Anders JuulRasmus
Amanda CollinMarie
Rasmus HammerichTroels
Nicolai Jandorf KlokLars
Danny ThykærJeppe

Mænd er til burger - Kvinder er til kålwrap
 
En frygtelig kvinde er en aldrende stand-up komiker med håbløst forældet materiale. Men komikeren er ligeglad. Med stor selvsikkerhed begiver han sig alligevel op til scenen. Overbevist om at han har spiddet sit emne, hvor det gør allermest ondt. Hans optræden starter sådan her: "Vidste I, at mænd er fra Mars, og kvinder er fra Venus." Og så fortsætter han, i hvad der føles som 3 timer med at gentage de samme forældede jokes, der desværre bliver tiltagende kvindefjendske.


Copyright:
Nordisk Film
En frygtelig kvinde virker så håbløst blind for sit snævert barnlige synspunkt, at det næsten er pinligt. Historien er simpel. Altså, sådan virkelig simpel. Rasmus bliver dybt betaget af Marie, der er både smuk, sexet, klog og alt det der. De to indleder et forhold. Men inden længe viser det sig, at Marie er en hundjævel, der støt og roligt forsøger at lave alt om ved Rasmus og hans liv. Hun gør frygtelige ting som at erstatte Rasmus’ plakat med The Dude på væggen, og sælge hans gamle CD’er, som han aldrig hører, for 10 kroner stykket på loppemarkedet!

Et sandt mande-mareridt! Eller hvad? Rasmus kigger åbenmundet til, og bliver mere og mere frustreret. Han vil jo bare gerne have en burger med vennerne, men Marie vil have ham hjem og spise kålwraps. Fangede du den? Mænd er til burgere, og kvinder er til kålwraps. Det er bare en af den række fordomsfulde tø-hø’er som En frygtelig kvinde er sat sammen af.

Marie elsker abstrakt kunst, men Rasmus kan simpelthen ikke forstå det! Hun er jo en kvinde, og han er en mand. Sådan er det. Nej, nu bliver hun da helt skør. Tænk at foreslå lasagne uden kød til aftensmad?! Hvordan skal Rasmus dog på nogen måde bevare sin mandighed, hvis han ikke får hakket kød mellem pasta-pladerne? Det er jo sådan set nogenlunde tilforladeligt med den slags oldgamle jokes. Den slags vitser bedstefar ville lave mens yngre familiemedlemmer smiler beklemt til ham: Women, can't live with them, ca'’t kill them! Havde En frygtelig kvinde holdt sig til tø-hø’erne, så havde den bare været en under middel folkekomedie.

Men den vil mere. Marie bliver tiltagende manipulerende og psykopatisk i sin opførsel, mens Rasmus passivt ser til. Imens gør instruktør og manuskriptforfatter Christian Tafdrup det klart, at En frygtelig kvinde ikke bare handler om et enkelt uligevægtigt forhold. Den handler om kvinder generelt. Kvindens symbol får djævlehorn, og filmen bliver tiltagende kvindefjendsk og forstokket.


Copyright:
Nordisk Film
Det er ikke kun Marie den er gal med. Også Rasmus’ venner har koner, der sælger CD’er og kastrerer ægtemænd. Det er alle kvinder, den er gal med! Marie lokker Christian med sex, som han selvfølgelig ikke kan modstå, han er jo mand. Og når hun så har ham i nettet, opnår hun sit endelige mål, et barn!

Bag satire-glasuren gemmer frygten sig for kvinder som kastrerende sorte enker. Et absurd kvindenedsættende syn, der helt bogstaveligt strækker sig tusindvis af år tilbage i tiden. Kvinden er ikke et menneske, hun er anderledes; farlig og uforståelig. Hun åbner benene, men så klapper fælden for den stakkels mand! Imens kigger Marie Lars Von Trier-light ondskabsfuldt i kameraet i et forsøg på at forvandle En frygtelig kvinde til kunst. Det virker ikke.

Anders Juul og Amanda Collin gør hvad de kan i hovedrollerne og er de eneste lyspunkter i denne trættende film. De fortjener bedre. Det gør du også. Jeg håber Christian Tafdrup nu har lavet sin dårligste film. Det er for nemt at kalde En frygtelig kvinde for en frygtelig film, men så alligevel...

Anmeldelsen bringes i samarbejde med Kinosaur.dk
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (4 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Lasse
15-1-2018 17:15
En virkelig spændende og tankevækkende film om det moderne parforhold. Der er tåkrummende scener, hvor man genkender sine egne negative sider, hvad der gør filmen nærværende og relevant.

Jeg havde et stort behov for, at dele mine tanker om filmen efter jeg havde set den. Det er skønt med en film, der skubber til ens modsætningsfyldte indre.

Humoren i filmen er subtil og underspillet. Det er en god ide, at se den i selskab med nogen, der lægger mærke til andre ting i en film end en selv, for at man kan hjælpe hinanden med at spotte filmens smukke antydninger og hentydninger i denne skildring af det moderne parforholds subtile og kvælende sprog.

Leif Knudsen
5-1-2018 15:56
Ja, vi er jo alle uligevægtige kvinder for Vorherre §:o))
Jeg MÅ bare have denne film på DVD og se den igen og igen og igen ...

Daniel Skov Madsen
5-1-2018 09:05
Hej Leif!

Tak for at bruge tid på anmeldelsen. Det er altid dejligt, når den slags kan vække så stærke følelser.

Leif Knudsen
4-1-2018 01:45
Stakkels Daniel Skov Madsen er fanget i den forældede 70'er manderolle, hvor bløde mænd skal lefle for kvindesagen. Formentligt i angst for ikke at få noget. Madsen udgør en anakronisme, som får noget staklet over sig. Man fornemmer at han efter at have skrevet sit kvinde-manifest over filem drejer hovedet og kigger sig tilbage på kvinder bag ham og med et bedende blik spørger: gjorde jeg det ikke godt medsøstre?


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Downsizing18/1
Fra balkonen18/1
Wonderstruck18/1
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri11/1
Væbnet med ord & vinger11/1
Hjertestart4/1
Loveless4/1
Wonder4/1
The Greatest Showman25/12
Neruda25/12
Flere bio-anmeldelser
 
American Made22/12
Dunkirk21/12
Baby Driver19/12
Annabelle 2: Skabelsen18/12
Superswede: En film om Ronnie Peterson15/12
Biler 311/12
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken spansk skuespiller inkarnerede den cubanske digter Reinaldo Arenas i Before Night Falls?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google