CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Mother!

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Darren Aronofsky

Producere:
Scott Franklin
Ari Handel

Fotograf:
Matthew Libatique

Klipper:
Andrew Weisblum

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle over 15 Ă„r

Distributør:
Fox/Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

LÊs ogsÄ...
Anmeldelser:
01-03-18:
Red Sparrow
23-05-16:
Joy
26-08-14:
Noa
28-06-11:
Black Swan
03-05-11:
Winter's Bone
27-04-11:
Biutiful
29-05-09:
The Wrestler
29-04-08:
Gone Baby Gone
21-08-07:
The Fountain
20-12-05:
Mit indre hav
01-10-02:
Requiem for a Dream
18-09-02:
Et smukt sind
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.39:1

Lyd:
Dolby Atmos

Ekstra materiale:
2 featuretter
Mother!

Anmeldt af:Lauge Hendriksen
Genre:Drama, Gyser
Varighed:121 minutter
Instruktør:Darren Aronofsky
 
Anmeldelsesdato:12-02-2018
Medvirkende:Som:
Jennifer LawrenceMother
Javier BardemHim
Ed HarrisMan
Michelle PfeifferWoman
Brian GleesonYounger Brother
Domhnall GleesonOldest Son

Er Gud egoist?
 
StĂžrstedelen af verdens befolkning er bekendt med denne store fortĂŠlling.
Historien om skabelsesberetningen. Historien om Adam og Eva, der smides ud af paradiset have efter at have spist af den forbudte frugt. Historien om Kain der drĂŠber i Abel i misundelse, og historien om Jesus der ofrede sig for vores synder. Men aldrig har vi fĂ„et fortalt Bibelen pĂ„ denne mĂ„de fĂžr – fra Jordens perspektiv. Det er denne umulige opgave den amerikanske instruktĂžr Darren Aronofsky har kastet sig ud i med sin nyeste film Mother!.


Copyright:
UIP
Hovedrollen Mor (Jennifer Lawrence) bor sammen med Ham (Javier Bardem) pÄ landet, hvor de er i gang med at bygge Hams hus op igen efter en stor brand. Det er nu mest Mor der sÊtter huset i stand, mens Ham mest sidder pÄ sit kontor og tÊnker store tanker. Ham er skaberen, mens Mor er hÄndvÊrkeren, der giver huset liv. Det er et flot og mystisk hus, og nÄr Mor gÄr rundt i huset, er det bÄde en storslÄet og klaustrofobisk fornemmelse pÄ samme tid. En dag kommer en mand (Ed Harris) forbi, som Ham giver husly, dog noget mod Mors vilje. Senere dukker den gÊstende mands kone (Michelle Pfeiffer) op og kort efter deres to sÞnner. Inden Mor fÄr set sig om, er huset overbefolket med mennesker, der behandler det som var det deres eget, og bÄde huset og Mor falder langsomt fra hinanden.

Med Mother! fortsÊtter Aronofsky med at genfortÊlle historier fra Bibelen. Men hvor hans forrige film Noa var et studie i mennesket destruktive selvopofrelse, sÄ er Mother! en bibelhistorie om Jordens eksistens. Et storslÄet projekt om at modernisere Biblen til nutidens globale problemer. For mennesket er Jordens uindbudte gÊster, som langsomt men sikkert slider den op. Og med nÊsten otte milliarder af disse uindbudte gÊster er det mÄske mere end, hvad vores kÊre Moder Jord kan bÊre. Jorden er sublimt personificeret af Jennifer Lawrence i rollen som Mor, der febrilsk forsÞger at trÊkke vejret i et kaos af hÄblÞshed og fortvivlelse. Det er hendes skuldre, filmen bliver bÄret frem pÄ. Alt er set fra Mors perspektiv, og over halvdelen af filmen er med fokus pÄ Jennifer Lawrence ansigt. Det er en tung byrde at bÊre, men Lawrence leverer en gribende prÊstation som en allegori over jordens forfald. Der falder formentlig endnu en Oscar-nominering hendes vej.


Copyright:
UIP
I Mother undersĂžger Aronofsky, hvorfor Gud skabte mennesket. Den almĂŠgtige, der kan skabe alt. Hvorfor sĂ„ skabe os kedelige, dĂždelige vĂŠsener? Det er som om Aronofsky vil fortĂŠlle os, at hvis vi er skabt af Gud, mĂ„ vi have noget guddommeligt i os, ligesom Gud har noget menneskeligt i sig. Og alle mennesker har brug for anderkendelse. Og hvem bedre til hylde en skaber end skaberens egne vĂŠrker? Det er sĂ„danne 'smĂ„' spĂžrgsmĂ„l, Aronofsky stiller i Mother!. For er vi mennesker i virkeligheden bare en egoistisk skabers forsĂžg pĂ„ at blive anderkendt? Det er et imponerende skaberstykke som Aronosfsky har bedrevet med Mother!. Og selvom symbolikken bliver lige lovlig tydelig, er det givetvis Aronoskys hensigt. Gud vil hyldes, og Gud skaber kun for at fĂ„ anderkendelse. Men Gud kan kun blive anderkendt, sĂ„ lĂŠnge menneskene har et hjem – Jorden. Og det er paradokset, nĂ„r ens egne vĂŠrker selvdestruktivt ĂždelĂŠgger sig selv og sit hjem.

Hvor Moder Jord kĂŠmper en febrilsk kamp for at redde sig selv, sĂ„ har Gud kun skabt Jorden for at blive hyldet af sine egne vĂŠrker. Og nĂ„r huset brĂŠnder, sĂ„ forlader Gud os og flygter op i himlen. For Gud er her ikke for at frelse os for vores synder, men for at blive hyldet. Mother! er en nyfortolket klassiker af bibelske dimensioner, der vil blive obligatorisk pensum i religionsundervisning. Et storslĂ„et projekt om at modernisere Biblen til nutidens globale problemer set fra det vigtigste vi har – Jorden.

Tilgiv os Moder Jord!
 
DVD-vurdering
Det er ikke fordi ekstramaterialet pÄ blu-ray'en fylder meget, men hallÞj hvor er det godt! Det er kun making of-featuretter der indgÄr i bonuspakken. Den ene pÄ cirka 6 minutter og handler om make-up-arbejdet. Den anden derimod varer nÊsten en halv time og er yderst informativ. Vi fÄr udtalelser fra foolkene bag filmen og ser en masse fra optagelserne. Enkelt skruet sammen, men holdt i en rÄ og dokumentarisk tone. Virkeligt spÊndende at 30 minutter kan fylde sÄ meget.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
IndlÊg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Standing Tall17/5
CharmĂžren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Foxtrot9/5
Tully9/5
Just Getting Started3/5
UtĂžya 22. juli3/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket filmselskab har et bjerg som deres logo?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sűg pć Google