CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Florida Project

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Sean Baker, Chris Bergoch

Producere:
Sean Baker
Chris Bergoch
Kevin Chinoy
Andrew Duncan

Fotograf:
Alexis Zabe

Klipper:
Sean Baker

Komponist:
Lorne Balfe

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
23-01-18:
Oscar-nomineringerne 2018
 
Anmeldelser:
08-03-16:
Tangerine
28-09-10:
Fantastic Mr. Fox
09-06-10:
Daybreakers
05-09-05:
Life Aquatic
14-01-04:
Auto Focus
21-11-01:
Shadow of the Vampire
02-09-01:
Animal Factory
 


The Florida Project

Anmeldt af:Uffe Stormgaard
Genre:Drama
Varighed:115 minutter
Instruktør:Sean Baker
 
Premieredato:01-03-2018
Medvirkende:Som:
Brooklynn PrinceMoonee
Bria VinaiteHalley
Willem DafoeBobby
Mela MurderAshley
Christopher RiveraScooty
Valeria CottoJancey

Et ægte mirakel i skyggen af Disneyland
 
"The Magic Castle", lyder det ikke fortryllende, forventningsfuldt, fantastisk. Det er navnet, p√• et blandt mange moteller ‚Äď t√¶t p√• Disneyland i Orlando, Florida ‚Äď bygget i tre etager med svalegang og direkte indgang til de spartanske v√¶relser, oprindeligt bygget til at modtage forventningsfulde familier, p√• vej ind i forlystelsesparken.
Men magien er for l√¶ngst g√•et af det lillafarvede motel. Nu er det dysfunktionelle familier, dem uden arbejde, alkoholikere, enlige m√łdre, for hvem den amerikanske dr√łm blev et mareridt, der p√• ugentlig basis, lejer sig ind i de faldef√¶rdige moteller i skyggen af Disney Worlds dr√łmmeverden.


Copyright:
Scanbox
Det er her vi m√łder den seks√•rige Moonee og hendes j√¶vnaldrende legekammerater, ikke mindst vennen Scooty. To herlige fr√¶kke unger, der med en utr√¶ttelig energi, midt i forfaldet, lever i deres egen n√¶rv√¶rende, magiske b√łrneverden ‚Äď med langspyt, sm√•rapserier, ildsp√•s√¶tning, dril og √łret√¶ver. Det er de to ‚Äď mest Moonee ‚Äď vi skal f√łlge en lang sommerferie igennem, i filminstrukt√łren Sean Bakers nye film The Florida Project. Det er et livsbekr√¶ftende m√łde, ikke mindst fordi Brooklynn Prince er, uimodst√•elig som Moonee, den kloge/fr√¶kke/k√¶rlige/ overlever. Vi er langt fra Hollywoods/Disneys tuttenuttede filmb√łrn og t√¶t p√• virkelighedens realiteter. En sj√¶lden √¶gte barneskuespiller, som man skal v√¶re lavet af plastik for ikke at falde for.

Moonee bor sammen med sin alenemor, Halley (debutanten Bria Vinaite), den 22-√•rige, evigt cigaretrygende, eks-stripper, med bl√•tfarvet h√•r og total kropstatoveringer, i et af motellets mange v√¶relser, hvor den ugentlige husleje $38 skal falde kontant og til tiden. Det er ikke let, n√•r indt√¶gterne alene stammer fra lidt 'parfumesalg' foran de p√¶nere hoteller, tiggeri og ind imellem det, der kaldes kvindens √¶ldste erhverv. Halley er, set med moralitetens velf√¶rdsbriller, en d√•rlig mor. En taber, en stakkel, der glor p√• tv fra sengen, det meste af dagen. Men Halley er ogs√• en varm, k√¶rlig mor, der bygger dr√łmme og fors√łger midt i fattigdommen, at overleve p√• et eventyr, digtet sammen med sin kvikke lille datter ‚Äď alt sammen for at opretholde illusionen om et lykkeligt familieliv, midt i forfaldet.


Copyright:
Scanbox
The Florida Project best√•r af mange sm√• menneskelige varme og humoristiske og dramatiske hverdags situationer ‚Äď mest med b√łrnene i centrum. Heldigvis er der ogs√• plads til motellets vicev√¶rt, altmuligmanden Bobby ‚Äď der b√•de reparerer vaskemaskinerne, holder opsyn med b√łrnene og indkr√¶ver huslejen ‚Äď mesterligt spillet af Willem Dafoe. Barsk i sit ydre, fors√łger han at opretholde blot et minimum af orden og disciplin p√• det faldef√¶rdige motel. En slags faderfigur for de uvorne unger og de allersvageste. Vi skimter b√•de varme og menneskek√¶rlighed hos motelejerenes repr√¶sentant for lov og orden.

Filmen er renset for en romantisering af fattigdommen, men ogs√• uden dokumentarismens insisteren p√• naturalisme ‚Äď snarere et lyrisk puslespil, hvor b√•de regnbuen og b√łrnenes livsgl√¶de er √¶gte nok. De f√•r os til at tro og h√•be p√• et bedre liv, midt i h√•bl√łsheden ‚Äď selv blandt tabere i de faldef√¶rdige omgivelser.
Sean Baker, der i sin sidste film Tangerine (2015), alene brugte iPhones som kameraer, har her skabt en 100% professionel spillefilm, selv om de fleste medvirkende er amat√łrer. Disneys magiske verden ligger lige om hj√łrnet. Men The Florida Project er meget mere end et gensk√¶r fra en plastikverden, den er et √¶gte lille mirakel. Noget s√• sj√¶ldent, som en amerikansk film med et nuanceret menneskeligt og socialt sigte ‚Äď b√•ret oppe af et k√¶mpe talent, af en knusdejlig 6-√•rig pige.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
En af følgende film har ikke manuskript af Billy Bob Thornton. Hvilken?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google