CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Beguiled

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Albert Maltz, Irene Kamp, Sofia Coppola

Producere:
Sofia Coppola
Youree Henley

Fotograf:
Philippe Le Sourd

Klipper:
Sarah Flack

Komponist:
Laura Karpman

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Universal/Sony Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
03-07-17:
Hidden Figures
30-09-14:
Grace of Monaco
05-06-08:
Cassandra's Dream
27-08-07:
Ask the Dust
19-04-07:
Marie Antoinette
06-09-05:
A Home at the End of the World
15-09-04:
Tilbage til Cold Mountain
01-09-03:
The Hours
30-09-02:
Hollywoods hemmelighed
15-05-02:
Crazy/Beautiful
20-08-01:
The Virgin Suicides
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.66:1

Lyd:
DTS-HD 5.1

Ekstra materiale:
Featuretter
The Beguiled

Anmeldt af:Uffe Stormgaard
Genre:Drama
Varighed:93 minutter
Instruktør:Sofia Coppola
 
Anmeldelsesdato:23-02-2018
Medvirkende:Som:
Colin FarrellCorporal McBurney
Nicole KidmanMiss Martha
Kirsten DunstEdwina
Elle FanningAlicia
Oona LaurenceAmy
Angourie RiceJane

En fremmed vækker længsler i pigesind
 
En ung pige med en lang fletning ned ad ryggen og en fletkurv under armen, klædt i en hvid 'eventyr-kjole', på vej ind i skovens dyb. Rødhætte? Et eventyr, ikke helt ufarligt, er ved at tage sin begyndelse. Skovens mørke grene er tætte og jo længere hun trænger ind i mørket, jo mere fornemmer vi fare og uhygge. Hun bøjer sig ned for at samler svampe i sin kurv. Så lyder et skrig. Ulven? Nej, for lettere skjult under nedfaldne blade, ligger en mand – en såret soldat, der inderligt appellerer om pigens hjælp.


Copyright:
UIP
Sådan starter Sofia Coppolas ny film The Beguiled. Vi er i Virginia, i 1864, en af sydstaterne, under den amerikanske borgerkrig. Isoleret, fjernt fra slagmarken, ligger en pigekostskole i et drømmeskønt mansion med græske søjler, spejle og saloner, nu kun beboet af syv personer. Forstanderen Martha, en lærerinde Edwina og fem elever – ingen mænd. Et lille luksus kvindesamfund, hvor lærdom, tro og dannelse er i højsæde afskåret fra omverden. Et kloster, et de luxe fængsel, beskyttet for borgerkrigens rædsler.

Vores lille 'Rødhætte' får, efter at have overvundet sin første forskrækkelse, medlidenhed med soldaten, der er alvorligt såret i benet. Sammen slæber de sig gennem skoven, hjem til pigekostskolen, hvor den fremmed, en mand, en soldat, en såret, vækker stort postyr – og overvejelser om, hvor langt næstekærligheden rækker. For egentlig burde de nok overgive ham til hæren. Den myndige Martha, igen en superrolle til Nicole Kidman, skær igennem med ordene: "Du er nok den mest uvelkomne, man kan forestille sig" og går så professionelt i gang med at vaske hans krop (!) og rense hans bens sår.
Resten af filmen handler om soldatens aklimation og langsomme helbredelse – men ikke mindst om kvindernes/pigernes, alle syvs, individuelle reaktioner på det fremmede mandfolks tilstedeværelse i huset. For det er det han er, i Colin Farrells skikkelse, et flot mandfolk, en alpha-han, med et stort følelsesregister og irsk accent!

Historien er god. Baseret på en roman af Thomas Cullinan (1966) og har da også været filmatiseret før af Don Siegel med Clint Eastwood i den mandlige rolle (1971). Sofia Coppola har valgt at genfortælle historien, set med pigernes øjne. Det raffinerede sex-relaterede og dragende, alt det usagte. Spændingerne pigerne imellem – jalousi, forelskelse, spirende sex – i et isoleret kvindemiljø. Det er det, der interesserer Coppola. En stjernebesætning med Kirsten Dunst som lærerinden, der for alvor forelsker sig i den fremmede.


Copyright:
UIP
Sjældent har man oplevet et Sydstats hjem i så smukke douce farver, en kælen for detailler i datidens kjoler og scenografi, et gennemført set-up, som vi også husker fra Sofia Coppolas Marie Antoinette. Borte med blæsten kan godt gå hjem og lægge sig. Det lukkede miljø, hvor bøn, franskkundskaber og klassisk pianospil er i højsæde. Hvem er fanget af hvem, bliver sat under lup. Læg dertil (selvfølgelig) kærlighed og jalousi, der opstår pigerne imellem i en verden fuld af tabuer – og endda med kanontorden i baggrunden. For tænk, hvis det blev opdaget, hvad de skjuler.

The Beguiled er et sjældent helstøbt, både i sin dramatiske udvikling, men også i et formidabelt kameraarbejde, ofte til levende lys (Phillip Le Sourd). En rendyrket æstetik, der i al skønheden opsummerer pigesindene, der rummer en undertone af nysgerrighed, længsel mod en ukendt kærlighed, fremprovokeret ved en mands tilstedeværelse – ganske vist såret med stok.
Sofia Coppola har endnu engang bevist, at hun hører til en af Hollywoods fremmeste. En sjældent vellykket melodramatisk film med uskyldsrene ungmøer i smukke Sydstats tableauer, hvis skønhed aldrig kvæler den underliggende higen efter en frihed og en endnu kun svagt erkendt lyst til sex og kærlighed.
 
DVD-vurdering
Der er to korte – dog interessante – making of-featuretter med som ekstramateriale på blu-ray'en. Man føler sig snydt. Lidt mere af det gode ville være velkomment.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Fitflop Flower Sandals
8-7-2018 06:09
This is very interesting, You're a very skilled blogger. I've joined your feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I've shared your web site in my social networks!
Fitflop Flower Sandals http://www.fitflopssaleclearanceuk.com/fitflop-flower-sandals-c5.html


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film hører man citatet: ”Do they teach beauty queens how to apologize? Because you suck at it!?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google