CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Midnight Sun

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2018

Manuskript:
Eric Kirsten

Producere:
Jen Gatien
Tracey Jeffrey
John Rickard
Zack Schiller

Fotograf:
Karsten Gopinath

Klipper:
Michelle Harrison
Tia Nolan

Komponist:
Ethan Dorr
Morgan Dorr
Nate Walcott

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
08-02-18:
12 Strong
24-08-15:
The DUFF
18-11-14:
22 Jump Street
15-10-12:
The Lucky One
29-06-12:
Big Miracle
26-10-10:
Dear John
12-05-10:
The Last Song
16-03-05:
The Notebook
 


Midnight Sun

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Drama, Romantik
Varighed:91 minutter
Instruktør:Scott Speer
 
Premieredato:12-04-2018
Medvirkende:Som:
Bella ThorneKatie
Patrick SchwarzeneggerCharlie
Rob RiggleJack
Quinn ShephardMorgan
Nicholas CoombeGarver
Suleka MathewDr. Paula Fleming

Drengen, guitaren og The Notebook
 
Det er n√¶sten ikke til at tro, men Midnight Sun er ikke en Nicholas Sparks-filmatisering. Den har ellers alle de rigtige ingredienser, inklusive et overv√¶ldende potentiale for at fremmande vores salte t√•rer, men dens m√•lgruppe er mere rettet mod Young Adult subgrenren nogle kalder sickflick. Ikke at det er ikke frygteligt det hele. Kun manipulationen, glorifikationen af d√łden og hele sygdommen generelt.


Copyright:
Nordisk Film
Det er hårdt at være vampyr
Vores centrale hovedperson er pigen Katie, der lider af en farlig og ekstremt sj√¶lden hudsygdom, der forhindre hende i at g√• ud i solen. Vi er i det Nordvestlige hj√łrne af USA, alts√• Twilight-country, men Katies hud glimter ikke som millioner af diamanter i sollyset, derimod vil hun i stedet udvikle √ľber-aggressiv kr√¶ft hvis hun rammes af solens str√•ler, s√• resultatet er n√¶sten det samme. Hun er i hvert fald blevet stemplet som vampyr af de j√¶vnaldrende b√łrn, der alle f√•r lov at v√¶re ude i det oftest overskydede vejr, mens hun er n√łdsaget til at gemme sig indenfor med ekstra solfiltre p√• alle vinduer og d√łre. Hendes eneste ven er hendes far, moren d√łde da hun var lille ‚Äď tilsyneladende af samme sygdom ‚Äď og bedstevennen, Morgan, der besluttede sig for ikke at frygte Katie, da de var sm√•. God ven, og faktisk ogs√• en god far.

Katie og de vilde odds
Katie har derfor en smule godt i sit liv (som vist kan g√• i den forkerte retning hvorn√•r det skulle v√¶re), blandt andet ogs√• en guitar og udm√¶rkede evner for at skrive f√łlsomme popballader i sin notesbog. Men det kommer vi tilbage til. Hvad hun mangler er selvf√łlgelig en l√¶kker k√¶reste. Men ham, hun har fulgt gennem sine vinduer for evigt, kender naturligvis intet til hende. Indtil den dag hvor hun har best√•et high school og f√•r lov af farmand at tage ned p√• den lille lokale togstation og spille for de forbipasserende. Hvor vildt. Og g√¶t hvem der kommer forbi og h√łrer hende? Den s√łde dreng hun har sukket over i √•revis og som tilf√¶ldigvis synes hun er fantastisk? Korrekt. Hvis du stadig planl√¶gger at se filmen, l√¶s roligt videre, hvis ikke: S√• g√•r du ikke glip af meget.


Copyright:
Nordisk Film
Romantisk d√łd og de tr√¶ttende klich√©er
Problemet med Midnight Sun er ikke kun, at den er hamrende forudsigelig. Nej t√¶nk; har Katie sv√¶rt ved at fort√¶lle k√¶resten om sin √¶kle sygdom ‚Äď hun ligner selvf√łlgelig stadig en million ‚Äď og vil det skabe ekstra drama, n√•r han uundg√•eligt finder ud af det? Det er dog mere foruroligende, hvor meget hendes kommende d√łd bliver romantiseret og n√¶sten glamouriseret. Kulminationen er strandhygge/solopgangsgru ovenp√• en kvalmende eventyr-formuleret tur til n√¶rmeste storby, Seattle, hvor dr√łmmeprinsen Charlie har organiseret den ene Seattle/musik-klich√© efter den n√¶ste. S√• ud over at medbringe kleenex vil det ogs√• v√¶re en oplagt id√© at medbringe insulin, bare for at balancere t√¶ppebombningen af sukkerscenerne, der spyttes i hovedet p√• os.

Små fine detaljer < Rædsom sukkermoral
Men elsker man denne her slags sirupsbomber, s√• er der overraskende m√¶ngder af sm√• fine √łjeblikke i filmen. Mest overraskende er dem der kommer fra komiker Rob Riggle, der her har f√•et udfordringen med at spille Katies far og g√łr det ikke blot varmt og hyggeligt, men ligefrem faderligt trov√¶rdigt. Giv ham da endelig flere dramatiske roller. Bella Thorne og Patrick Schwarzenegger som Katie og Charlie er da ogs√• naturlige nok sammen som nuttet k√¶restepar, is√¶r Arnold Jr. er fin som bl√łd og f√łlsom k√¶reste-ideal. Men det havde nok v√¶ret mere udholdeligt (l√¶s: √Ügte) hvis Katie, ikke var blevet spillet af den temmelig l√¶kre Thorne; og hvorfor skal vores unge heltinde absolut spille guitar og kreere dr√łmmende poesi i sin notesbog? Hvorfor er hun ikke besat af at lave puslespil eller bygge bogreoler? Har man ikke ret til at pr√łve k√¶rligheden men mindre man er frisk p√• at hoppe rundt til en rockkoncert i 10 minutter og totalt kontrolleret kan optr√¶de fejlfrit foran et k√¶mpe publikum n√•r ens dr√łmmek√¶reste spontant inviterer p√• togtur til Baristaernes hovedstad (i det mindste bes√łgte de ikke en kaffebar)? Det er n√¶sten ikke til at holde ud, hvor firkantet dette eventyr insisterer p√• at v√¶re. Men imellem disse kl√¶brige scener gemmer der sig heldigvis ogs√• fine sm√• venskabs√łjeblikke og klassiske teen-scenarier. Men bare ikke nok til at g√łre Midnight Sun tiln√¶rmelsesvis interessant.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem af disse skuespillere har modtaget 7 Oscarnomineringer uden at vinde?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google