CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Rampage Out of Control

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2018

Manuskript:
Ryan Engle, Carlton Cuse, Ryan J. Condal, Adam Sztykiel

Producere:
Beau Flynn
Hiram Garcia
Brad Peyton
John Rickard

Fotograf:
Jaron Presant

Klipper:
Bob Ducsay
Jim May

Komponist:
Andrew Lockington

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Warner

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
20-10-17:
Baywatch
08-09-17:
Fast & Furious 8
19-05-17:
Collateral Beauty
22-11-16:
Central Intelligence
04-11-15:
San Andreas
31-08-15:
Fast & Furious 7
15-12-14:
Hercules
30-09-13:
Fast & Furious 6
06-09-11:
Fast & Furious 5
08-12-10:
Hund og kat imellem: Kitty Galores hævn
01-05-06:
Doom
28-07-04:
Welcome to the Jungle
 


Rampage Out of Control

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Action, Adventure
Varighed:107 minutter
Instruktør:Brad Peyton
 
Premieredato:12-04-2018
Medvirkende:Som:
Dwayne JohnsonDavis Okoye
Naomie HarrisDr. Kate Caldwell
Malin AkermanClaire Wyden
Jeffrey Dean MorganAgent Russell
Jake LacyBrett Wyden
Joe ManganielloBurke
Se komplet creditliste her

Furious George og kæmpemonstrene
 
Flere og flere actionfilm bliver spyttet på markedet baseret på computerspil og Rampage Out of Control, lavet af holdet bag katastrofefjolleriet San Andreas, hører til denne kategori. Faktisk er den mere præcist baseret på et arkadespil, men den kommer i hvert fald fra et udgangspunkt hvor kompliceret plot ikke er en faktor. Og de fire manuskriptforfattere, der lægger navn til Rampage-løjerne, har tilsyneladende alle været temmelig ligeglade med handlingen, for Rampage Out of Control er lige så simpel som den er dum.


Copyright:
Warner Bros.
Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, at en actionfilm er dum. Det går sagtens an, så længe en række andre elementer er på plads: Nogle charmerende hovedpersoner, vild og overdrevet action og en masse humor kan redde underholdningen, men her begynder det at smuldre for Brad Peytons nyeste film, for selvom Dwayne Johnson, Naomie Harris og Jeffrey Dean Morgan er et velfungerende trekløver, har de virkelig ikke meget at lege med. Hr. Johnson er normal effen for en kvik levering men manuskriptforfatterne har glemt at give ham sjove replikker. Okay, den bemærkning med hans imponerende overarm ("it’s a big arm, don’t fight it", siger han til en fyr han har fastlåst i et hovedgreb) er ganske morsom, men den har vi allerede set i traileren og der er desværre blevet afsløret af for meget af det sjove i trailerne, så der er næsten ingen overraskelser tilbage.

Vi har også set alle monstrene: Kæmpegorillaen, som Johnson’s figur er 'relateret til', en ulv der minimum har øjne og tænder så store som møllehjul og endelig en gigantisk alligator, den største af krabaterne. Og det er selvfølgelig en fest at se Dwayne Johnson spille over for noget der er større end ham, men den simple historie – om disse tre muterede væsener, der alle er blevet udsat for gen-modificeret materiale, som en efter en skal op imod den menneskelige Klippe – er så banal og forudsigelig, at selve kampen aldrig bliver sjov. Og hvis ikke det er sjovt at se en sej actionmand slås mod en kæmpekrokedille, så kan det hele jo være lige meget.


Copyright:
Warner Bros.
Det bedste ved filmen er overraskende albinogorillaen George – en hyggelig abe med forskruet humor synes primatologen Davis Okoye (Johnson) – som både kan tegnsprog og læse sine menneskelige passere i dyreparken i San Diego. Men da han indhalerer filmens McGuffin går hans krop amok og bange George bliver hurtig en trussel, hvorefter vi præsenteres for filmens kloge figur, gen-forskeren Dr. Kate Caldwell (Harris som ikke-dullet doktor, hurra), som påstår at hun kan redde George, mens sidste del af trioen, den 'onde' Agent Russell (Morgen) forsøger at redde hele situationen og naturligvis møder modstand af den gode dyrepasser.

Det er lige før det hele kunne være en syret udgave af Peter Pedal og manden med den gule hat. Barnagtigt er det nemlig. Selv skurken, ejeren af det væmmelige firma, der står bag gen-modiferings-våbenet, Claire Wydem (Malin Akerman med ekstra crazy blå øjne) er en latterlig kliché, som godt nok skyder i stedet for blot at true med det, men det er lige så svært at relatere til hende og hendes bevæggrunde som det er til resten af galleriet af vanvittige figurer. I det mindste kunne de fire tumper bag manus’et havde skruet op for løjerne, så kunne det måske have været komisk, men Rampage Out of Control er meget lidt ude af kontrol. Den ligger dovent nede i børnehøjde og hygger sig med et varmt forhold mellem to forskellige typer gorillaer, der smadrer en storby – Avengers-style – inden klichéerne er opsat til det store brav. Rampage Out of Control er desværre næsten kedelig. Næsten, Klippen og hans voksende ven George er nu godt selskab, som lige frem leverer nogle helt rørende øjeblikke mod vejs ende, men når rulleteksterne starter er det hele glemt igen.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket sport spilles der i den svedige scene i Top Gun?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google