CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Hva vil folk si

Produktionsland:
Norge, Tyskland, Sverige

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Iram Haq

Producere:
Maria Ekerhovd

Fotograf:
Nadim Carlsen

Klipper:
Jesper Bækdal
Janus Billeskov Jansen
Anne Østerud

Komponist:
Lorenz Dangel
Martin Pedersen

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Øst for Paradis

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.Hvad vil folk sige

Anmeldt af:Steen Balle
Genre:Drama
Varighed:106 minutter
Instruktør:Iram Haq
 
Premieredato:19-04-2018
Medvirkende:Som:
Maria MozhdahNisha
Adil HussainMirza
Ekavali KhannaMother Najma
Rohit SarafAmir
Ali ArfanAsif

Kærlighed kan ikke knækkes med vold
 
For et år siden kunne vi se en serie i dansk tv med amerikanske jazzmusikere, der havde slået sig ned i Danmark. Vi møder saxofonisten Dexter Gordon, som på sin charmerende amerikansk/danske måde siger: "Jeg elsker at gå på gaden. Særlig i København. Fordi det er MIN by. Når jeg går på gaden, føler jeg mig som en borgmester, ha, ha." Her var integrationen lykkedes. Han havde bevaret sine amerikanske værdier i det danske kulturliv.


Copyright:
Øst for Paradis
Det tema, som den norsk/pakistanske filminstruktør Iram Haq viser i sin nye spillefilm Hvad vil folk sige, er vist på mange film gennem de sidste 50 år. Er familien norsk eller pakistansk? I Danmark så vi samme dilemma i Poul Martinsens drabelige dokumentarfilm: Den sagtmodige morder fra 1988, hvor en tyrkisk kvinde myrdes da æren vantrivedes, og Ole Christian Madsens kortfilm fra 1997 Sinans bryllup hvor Sinan tvinges ind i ægteskab med Gül, da der er opstået gæld til familien.

Vi følger i det evige aktuelle drama den pligtopfyldende pakistanske 16-årige Nisha, spillet gennemtrængende af Maria Mozdah. Hurtigt opdager faderen en mobiltelefon ringe højt på hendes værelse, hvor en norsk kæreste selv har sneget sig op ad vinduerne og nu ses kyssende med datteren – og selv om Nisha rigtigt siger, at de kun har kysset, er faderen ikke overbevist – hvad vil folk sige? Så Nisha bliver af faderen og broderen kipnappet og tvunget til Pakistan, og hendes norske pas ses i flammer – til ny opdragelse hos tanten. Der er en meget flot scene i bussen fra lufthavnen, hvor sælgende pakistanere kommer anmassende med salg af æg til passagerer, hvor vi hurtigt ser den fremmede far med sin BWM 730 bil i tankerne, skubbe sin beslægtede sælger væk.


Copyright:
Øst for Paradis
Nisha opfører sig pænt og troværdigt gennem næsten et helt år i Pakistan – men bliver forventet anholdt med en kæreste og tvunget til at vise sig nøgen og fotograferet af politiet i morgentimerne – så politiet kan kræve stor bestikkelse hos tanten – og faderen bliver ringet op: ”Du har nu 24 timer til at hente din datter”. Hvad vil folk sige?
Filmen er må mange måder forudsigelig, men jeg synes alligevel faderen bliver ramt af sin egen pengemaskine, da han på toppen af et bjerg beder datteren springe ud i døden, men grædende bryder sammen. Det siges om ham i starten at "Han har forladt sit land, men ikke ændret vaner."
Filmen nåede et stort besøgstal de første tre uger i Norge med 53.000 i biograferne. Det vil ikke ske i Danmark, selv om vi har samme diskussioner – og den danske fotograf Nadim Carlsen er med til at løfte filmen visuelt – men kan den få en dansk/pakistansk familie til ikke at tvinge et barn ind i en pakistansk kultur, så er den æren værd.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken kærlig betegnelse har Jay aldrig brugt om Silent Bob?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google