CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Murder on the Orient Express

Produktionsland:
USA, Malta

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Michael Green

Producere:
Kenneth Branagh
Mark Gordon
Judy Hofflund
Simon Kinberg
Ridley Scott

Fotograf:
Haris Zambarloukos

Klipper:
Mick Audsley

Komponist:
Patrick Doyle

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Fox/Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
21-12-17:
Dunkirk
31-03-17:
Fantastiske skabninger... og hvor de findes
09-09-16:
Eye in the Sky
04-09-15:
Into the Woods
13-08-14:
The Grand Budapest hotel
05-11-13:
De elskende passagerer
25-09-12:
Dark Shadows
31-07-12:
My Week With Marilyn
09-06-10:
Daybreakers
07-02-08:
Stardust
16-05-07:
Paris, jeg elsker dig
23-06-03:
Henry V
11-03-03:
Døden på Nilen
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.39:1

Lyd:
DTS-HD 7.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, 8 featuretter, 13 slettede scener, 2 trailers, billedgalleri
Mordet i Orientekspressen

Anmeldt af:Lauge Hendriksen
Genre:Krimi, Drama
Varighed:114 minutter
Instruktør:Kenneth Branagh
 
Anmeldelsesdato:13-04-2018
Medvirkende:Som:
Kenneth BranaghHercule Poirot
Daisy RidleyMiss Mary Debenham
Leslie Odom Jr.Dr. Arbuthnot
Penélope CruzPilar Estravados
Josh GadHector MacQueen
Judi DenchPrincess Dragomiroff
Se komplet creditliste her

Hver generation fortjener sit mord i Orientekspressen
 
"Deres slips sidder sk√¶vt, vil De v√¶re s√• venlig at rette det?" siger Hercule Poirot til en officer, der er i gang med at give ham vigtige informationer. Det er ikke n√łdvendigt for ham at kommentere officerens udkl√¶dning, men perfektionisten Poirot har OCD-lignende tr√¶k, n√•r det handler om √¶stetik. Og Poirot er en mand der n√¶gter at g√• p√• kompromis med sine holdninger. S√•ledes skal han altid have to helt ens bl√łdkogte √¶g til morgenmad, og hans berygtede mustache er altid fuldst√¶ndig symmetrisk. Hvordan skulle verden ellers kunne h√¶nge sammen?
Den excentriske og charmerende mesterdetektiv Hercule Poirot er en gemmeg√•ende karakter i Agatha Christies popul√¶re detektivromaner. Poirot har givetvis ogs√• en stor del af √¶ren for, at den britiske forfatterinde fik s√• stor succes og solgte mere end to milliarder b√łger. Hvor Sherlock Holmes er geniet der kan l√łse enhver g√•de, men mangler sociale kompetencer, s√• er Hercule Poirot Sherlock Holmes socialt velfungerende belgiske f√¶tter. M√•ske ikke lige s√• genial til at opklare mysterier, men t√¶t p√•, og der hvor Poirots talent halter i forhold til Sherlock Holmes, besidder han en social kapital, der er den britiske pendant overlegen.


Copyright:
Fox Film
I Mordet i Orientekspressen befinder Hercule Poirot sig i Istanbul, da han modtager et telegram, der beordrer ham tilbage til London. Noget modvilligt accepterer han ordren og f√•r som den sidste en plads p√• Orientekspressen. Men undervejs p√• togturen bliver en passager myrdet, og da toget samtidig bliver stoppet af en lavine, er det op til Hercule Poirot at finde morderen. Men det er ikke ligetil, for samtlige passagerer er under mistanke, og desto dybere Poirot graver i sagen, dukker flere motiver for at dr√¶be den dr√¶bte op. Og Poirot er i kamp mod tiden, for han skal n√• at finde morderen, inden lavinen er ryddet, og toget kan k√łre igen.
Instrukt√łren Kenneth Branagh har samlet et stjernecast af skuespillere til Mordet i Orientekspressen. Judi Dench, Willem Dafoe, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Pen√©lope Cruz og den yngre Daisy Ridley viser alle deres udgave af skuespil med de store armbev√¶gelser, der giver minder til Hollywoods guldalder. Men det er Kenneth Branagh selv der glimrende f√łrer sin skuespiller-h√¶r an i skikkelse som den charmerende mesterdetektiv Hercule Poirot.

P√• mange m√•der er Mordet i Orientekspressen en hyldest til filmmediet, og en hyldest til en tid hvor der blev lavet film 'p√• den rigtige m√•de'. For det gamle analoge filmformat har p√• det seneste f√•et en mindre opblomstring, der giver minder til vinylpladernes ren√¶ssance i dagligstuerne. For ligesom med vinylplader er teknikken med at optage p√• analog film, modsat digitale film, h√•bl√łst for√¶ldet, dyr og besv√¶rlig. Men det analoge filmmedie har sin charme og minder os om en tid, der engang var. En tid hvor film skulle ses i biografen for at f√• en fuld cinematisk oplevelse. Mordet i Orientekspressen minder om de store studiefilm fra 50 √•r siden. Filmen har dog f√•et et ekstra lag √¶stetisk glasur, s√• det yngre publikum, der er vandt til nutidens computer-generede billeder, kan finde sig til rette i togkupeen p√• Orientekspressen, og med forn√łjelse se fotografen Haris Zambarloukos stilsikre billeder p√• det store l√¶rred.


Copyright:
Fox Film
Hver generation fortjener sin filmversion af Agatha Christies mesterlige roman. Derfor er der heller ikke noget nyt at komme efter i den nye udgave, men for dem der ikke kender historien, vil det v√¶re en forn√łjelse at opklare mordet i orientekspressen sammen med Hercule Poirot. S√• tag med Kenneth Branagh som lokomotivf√łrer p√• en rejse tilbage i tiden og bliv forf√łrt af en dampende flot og charmerende udgave af Mordet i Orientekspressens, og en hyldest til dengang man gik i biografen for at se film.
 
DVD-vurdering
Det er utroligt l√¶kkert ekstramateriale, man f√•r med blu-ray udgivelsen. F√łrst og fremmest har instrukt√łr Kenneth Branagh sammen med manuskriptforfatter Michael Green indtalt et sp√¶ndende kommentarspor, hvor de to herrer virkelig g√•r til den. De er energiske uden at udbryde hinanden men fort√¶ller varmt om arbejdet med figurerne, skuespillerne og generelt hvordan optagelserne blev skruet sammen. Det er ren undervisning, men den sjove af slagsen.

Og den gode og informative tone holder også igennem resten af materialet. Til de 13 slettede eller alternative scener får vi også muligheden for de to filmskabers interessante uddybninger, mens de otte forskellige making of-featuretter yderligere graver godt ned i arbejdet med at kreer filmen.
Endelig f√•r vi de to trailers og et overskueligt fotogalleri. S√• selvom der er mange indslag er der heller ikke overfl√łdigt mange. Hellere f√• gode end en masse bras. Luksusbonus er der tale om her.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
kaj
12-2-2018 14:52
Elendig film, igen er det butleren der er morderen.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mit Gr√łnland24/5
Skjold & Isabel24/5
C'est la vie!24/5
Solo: A Star Wars Story23/5
Standing Tall17/5
Charm√łren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket tre film har Sofia Coppola alle instrueret?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google