CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Hjerter Dame

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2018

Manuskript:
Louise Detlefsen, Mette-Ann Schepelern

Producere:
Malene Flindt Pedersen

Fotograf:
Louise Detlefsen
Mette-Ann Schepelern

Klipper:
Line Schou Hillerbrandt
Lars Therkelsen

Komponist:
Troels Abrahamsen
Jonas Struck

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
DOX:BIO

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.Hjerter Dame

Anmeldt af:Steen Balle
Genre:Dokumentar
Varighed:75 minutter
Instruktør:Louise Detlefsen
Mette-Ann Schepelern
 
Premieredato:02-05-2018
Medvirkende:Som:
Lizette Risgaard

Hun vil alles bedste!
 
Det er tre meget forskellige dokumentarfilm DOX:BIO 2018 har programsat i foråret – den første om en døende alkoholiseret keramiker Niels Vinge I fars hænder, den anden var den svenske succesfulde rapper Silvana og hendes kamp mod undertrykkelsen. Og nu filmen om Hjerter dame – hvor to filminstruktører har valgt at tegne et portræt af den første kvindelige formand i LO, Lizette Risgaard – valgt i 2015 efter 117 år med mandlige formænd – og hendes gåpåmod for at få fællesskabet og solidariteten til at lykkes – i en tid, hvor medlemstallet rasler ned.


Copyright:
DOX:BIO
Hendes egen lattermilde kommentar til LO-formand Harald Børstings valg af hende som næstformand i 2007 var ikke at få hende til ny formand, men at styrke hans egen kandidatur ved at tilgodese den kvindelige side i mandeverdenen. Filmen følger de to år med Lizette Risgaards kampe – bl.a. da hun året efter modigt fyrede hele LO-ledelsen, og vi får et prisværdigt kort tilbageblik med s/h billeder fra LOs højdepunkter og Lizette Risgaards opvækst i en toværelseslejlighed på Nørrebro med få penge.

Ved at vise Lizette Risgaards to taler ved 1. maj 2016 og 2017 i Fælledparken får vi hele hendes drivkraft for at bygge et retfærdigt Danmark op – hvor hun først får klapsalver som den første kvindelige formand, og i 2017 møder den benhårde socialdemokratiske arbejderbevægelse, som råber og larmer ad hende, da hun har indgået et forlig med arbejdsgiverne og deres mulighed for at kræve en 42 timers arbejdsuge. Hun kan ikke trænge igennem, men vælger utraditionelt uden at spørge en spindoktor – at træde ned fra scenen og opsøge den rystende fagbevægelse i teltet og gentage: "Jeg respekterer jeres synspunkter og vil gerne lytte til jeres meninger, men vi må ikke gå i stå. For mig vil enighed og usynlighed ikke føre til noget som helst – så jeg er taknemlig for jeres tilkendetilgivelse." Og hun får også den anerkendelse i teltet af en ældre fagforeningsmand: "Det er første gang i 30 år, at en formand fra LO er kommet ned til os."


Copyright:
DOX:BIO
Jeg har aldrig i mit liv set så mange trapper i en film. Og filmen skal da også vise Lizette Risgaards kamp på de blanke gulve – og hun er ærlig nok i filmen til at være usikker på om hun kan slå igennem, hvilket er usædvanligt for en LO-formand. Vi møder hende hos en kommunikationskonsulent, hvordan en tidligere kontorassistent skal slå igennem, men jeg synes vi ser for mange scener, hvor hun flygtigt kommunikerer på Facebook med medlemmerne, og møder deres umiddelbare spontane kommentarer, da det første vi hører hende sige er – at Facebook ødelægger fællesskabet – det er ansigt til ansigt – der giver liv… Vi ser også Lizette Risgaard møde op til Pia Kjærsgaards 70 års fødselsdag og tjekke lønsedler på Hovedbanegården. Hun har hjertet med sig – men filmen havde vundet med færre trapper og færre bilsnapshots.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Fitflop Slide Sandals
7-7-2018 22:12
This actually answered my problem, thank you!
Fitflop Slide Sandals http://www.fitflopssaleclearanceuk.com/fitflop-slide-sandals-c3.html


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af følgende film er ikke instrueret af Fred Schepisi?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google