CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Sankt Bernhard Syndikatet

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2018

Manuskript:
Lærke Sanderhoff

Producere:
Emilie Lebech Kaae

Fotograf:
Jonas Berlin

Klipper:
Rasmus Stensgaard Madsen

Komponist:
Mads Heldtberg

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
01-06-12:
Ambassadøren
 


Sankt Bernhard Syndikatet

Anmeldt af:Uffe Stormgaard
Genre:Komedie
Varighed:100 minutter
Instruktør:Mads Brügger
 
Premieredato:10-05-2018
Medvirkende:Som:
Frederik CiliusFrederik
Rasmus BruunRasmus

Gog idé – ligegyldig udførelse
 
Når stjerneholdet fra Radio24/7 står som afsender på en ny dansk film er forventningerne skruet i vejret. Kanalchef Mads Brügger, med originale vittige og skarpt satiriske kortfilm bag sig (bl.a. Det Røde Kapel og Ambassadøren) er instruktøren og "satire-parret", Frederik Cilius og Rasmus Bruun, fra Den korte Radioavis og nu Den korte Weekendavis lægger krop til de to alt dominerende hovedpersoner – ja, så glæder man sig til en tiltrængt fornyelse af den danske filmkomedie.


Copyright:
UIP
Lad mig sige det med det samme, den eneste overraskelse i Sankt Bernhard Syndikatet er, at krediteringen signalerer, at der er en manuskriptforfatter – rygtet vil endda vide, at en fjern festival, har præmieret manuskriptet (hvis det da ikke er en underfundig fake-news).
Ærgerligt, for ideen er god nok. To gamle skolekammerater fra Herlufsholm mødes til en skolefest. Rasmus, med en dødstruende sygdom, har netop arvet et par millioner, som han er villig til at investere som partner i Frederiks projekt, om at avle Sankt Bernhards hunde i Kina. Original og oplagt ide til at vise kulturforskelle vest/øst, kapitalismen/liberalismen, bureaukrati/embedsvælde – der er nok af indgangsvinkler til satire og komik.

Vi følger de to, der som par er klassisk opbygget: den ene halvhøj og dum/arrogant, den anden lille småfed og halvsmart/indadvendt – altid trækkende rundt med den kæmpestore savlende Sankt Bernhards hund, Dollar, der skal overbevise de tvivlende kinesere om, at hundetypen er kinesernes fremtidige kæledyr, som de bør investere i avlen af. Lyder det sjovt? Det er det (mærkværdigvis) ikke.
Men ak, selv om største delen af filmen foregår i Shanghai og Chongqing (flere dele er optaget med skjult kamera), virker scenerne af deres søgen efter investorer og interessenter, slappe og ligegyldige. Karakteropbygningen a la Fy og Bi, Gøg og Gokke, fungerer heller ikke. Mest på grund af, at de to aktører, ikke er skuespillere, men nærmest sig selv. Det er med held set før f.eks. i Klovn. Men det kræver udstråling og ægthed for at virke. Her er de to for kejtede og dilettantiske.


Copyright:
UIP
Heller ikke en ægte dokumentarisk scene fungerer. De to har hos en kinesisk producent bestilt en reklamefilm (hvem sagde Lost in Translation!) til promoveringen af Sankt Bernhards hunden. Vores to uheldige helte medvirker selv i reklamefilmen, hvilket nok en gang understreger, hvor svær en kunst skuespillerkunsten er. At filmen har et flot professionelt kameraarbejde ved Jonas Berlin, fremhæver kun filmens mangel på indhold. Please, bare lidt ægte satire, et beskedent gran af komik. Bare lidt.

Filmen rejser et vigtigt og alvorligt spørgsmål: Hvordan har Det danske Filminstitut, der er udstyret med kvalificerede konsulenter og filmproducere kunnet lade et sådant makværk få økonomisk støtte? Er en frisk ide og et par hippe navne nok til at udløse millionerne? Er der ingen længere, der følger drejebogen og filmens udvikling i øvrigt?
Mest af alt ærgrer man sig over, at talent/opfindsomhed/originalitet som de tre ellers har vist i deres tidligere virke, kan blive til en så slap ligegyldig film som Sankt Bernhards Syndikatet, der kun får én stjerne for, at stjerne-rubrikken ikke skal virke tom – så nogen kunne forlenes til at tro, at det var en forglemmelse.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem er skurken i Disney-klassikeren Snehvide og de syv små dværge?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google