CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Isle of Dogs

Produktionsland:
USA, Tyskland

Produktionsår:
2018

Manuskript:
Wes Anderson

Producere:
Wes Anderson
Jeremy Dawson
Steven Rales
Scott Rudin

Fotograf:
Tristan Oliver

Klipper:
Edward Bursch
Ralph Foster
Andrew Weisblum

Komponist:
Alexandre Desplat

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Fox Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
13-08-14:
The Grand Budapest hotel
15-01-13:
Moonrise Kingdom
28-09-10:
Fantastic Mr. Fox
06-05-08:
The Darjeeling Limited
05-09-05:
Life Aquatic
20-07-04:
Lost in Translation
08-07-03:
De syv samuraier
04-12-02:
The Royal Tenenbaums
 


Isle of Dogs

Anmeldt af:Uffe Stormgaard
Genre:Animation, Adventure
Varighed:101 minutter
Instruktør:Wes Anderson
 
Premieredato:31-05-2018
Medvirkende:Som:
Bryan CranstonChief
Koyu RankinAtari
Edward NortonRex
Bob BalabanKing
Bill MurrayBoss
Jeff GoldblumDuke
Se komplet creditliste her

Et eksotisk hundeeventyr med snurrig humor og skøn hunde gøen
 
Der er få instruktører som Wes Anderson, hvor forventningerne er skruet højt op til originalitet, skæve vinkler med kant, forfinet æstetik og et gennemarbejdet personligt set-design plus en stribe forrygende skuespillere. Sådan er det også med hans 9. spillefilm Isle of Dogs – skuffet bliver vi ikke. Mesteren er nu efter The Grand Budapester Hotel (2014) tilbage til stilen fra Fantastic Mr. Fox (2009): En stop-motion animations film.


Copyright:
Fox Film
Nu er vi i den japanske fremtids by Megasaki City, hvor det er hundenes verden, mod den magtfulde onde borgmester Kobayashi, der elsker katte og hader hunde – ikke mindst fordi de er smittebærer, fyldt med lopper og lus. Hundene skal væk og deporteres derfor, alle som en, skøde-vagt- eller vagabondhund, til en ulækker og isoleret losseplads-ø. Værsgo. Men lille 12-årige Atari, borgmesterens adoptivsøn, har mistet sin bedste ven og vagthund, Spots og med sin mini-jetjager lander han på skraldeøen med de forviste hunde for at genfinde hunden og alle de andre – det bliver til et oprør af eventyrlig karakter.

Så langt så skævt. For Wes Anderson er fortryllet af den japanske livsstil. Her er Sumobrydere, Taiko-trommer, Haiku-vers, Sushi-tilberedning og ikke mindst filmcitater – frit efter hukommelsen – dukker de op bl.a. fra Akira Kurosawas De syv samuraier og Himmel og helvede, både i lyd og billede. For Anderson og hans store filmcrew på 670 personer er besat af alt japansk. Japanerne taler (uoversat) japansk, musikken er japansk, grafikken japansk – og man har indtryk af at Anderson næsten er forelsket i de tusindfold af japanske sprogtegn, der hele tiden dukker op. Men hundene derimod, det er dog dem der er hovedpersonerne, gør på engelsk – endda noget af det fornemmeste engelsk – for atter engang er det store amerikanske skuespillere, der har lagt stemmer til.


Copyright:
Fox Film
En imponerende produktion, hvor hver hund – og de er mange – har sit eget udtryk, skabt af 70 dukkemagere og 38 animationsfolk. Udtryksfulde, men langt fra de gængse hunderacer. Selv om Nutmeg, showhunden, med Scarlett Johanssons skønne stemme, udseendemæssigt er tæt på Disneys Lady (og Vagabonden) så er vi mile langt fra det tuttenuttede romantiske tegnefilms set-up. Hos Andersson er hundene skildret uden sukkersød naturalisme, faktisk er de både bidske, triste, aggressive og ondsindede, ind i mellem – og ligner bestemt ikke de film-hunde vi ellers kender. Et imponerende værk, med 480 optagedage, på 240 forskellige sets over 3000 ansigter og munde skulle tegnes og modelleres, optaget med 12 billeder i sekundet i stedet for de normale 24: Ja, man bliver helt forpustet, når pressematerialet opremser alle filmens imponerende tekniske detailler. Men hvad med resultat?

Isle of Dogs er en forfinet, pædagogisk og moralsk historie. Et eksotisk hundeeventyr fyldt med japanske stereotyper, men alligevel med kant og knas. For vel er filmen teknisk flot og imponerende – men heldigvis også sjovt – ikke lår-klaskende skægt, men underfundigt, tankevækkende, anderledes – langt, langt fra socialrealisme eller psykologisk skoleridt. Smukt, overvældende og stilsikkert gennemført. En æstetisk hyldest til en forfinet japansk livsstil med masser af snurrig humor og skønne hunde-stemmer, som klassikeren Bill Murray (som har medvirket i alle Wes Andersons film siden debuten med Bottle Rocket, 1996) der er Boss, mascot-hunden for et baseball-hold og Harvey Keitel som Gondo, lederen af et skraldespandskobbel, plus mange, mange flere stemmekendisser, men gå selv på opdagelse og spot Anderson-gengangerne fra de nye folk.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Fitflop Flower Sandals
8-7-2018 06:09
Hey there, You've done an incredible job. I'll certainly digg it and personally suggest to my friends. I am sure they'll be benefited from this website.
Fitflop Flower Sandals http://www.fitflopssaleclearanceuk.com/fitflop-flower-sandals-c5.html


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Tom Cruises kærlighedsinteresse i Top Gun?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google