CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Love, Simon

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2018

Manuskript:
Elizabeth Berger, Isaac Aptaker

Producere:
Marty Bowen
Wyck Godfrey
Isaac Klausner
Pouya Shahbazian

Fotograf:
John Guleserian

Klipper:
Harry Jierjian

Komponist:
Rob Simonsen

Censur:
Tilladt for alle, men frar√•des b√łrn under 7 √•r

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
01-07-11:
The Romantics
10-05-11:
Life as We Know It
29-09-09:
X-kærester
08-07-08:
Juno
21-12-04:
13 snart 30
13-06-01:
Broken Hearts Club
 


Love, Simon

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Drama, Romantik
Varighed:109 minutter
Instruktør:Greg Berlanti
 
Premieredato:21-06-2018
Medvirkende:Som:
Nick RobinsonSimon
Katherine LangfordLeah
Alexandra ShippAbby
Jorge Lendeborg Jr.Nick
Logan MillerMartin
Keiynan LonsdaleBram
Se komplet creditliste her

Diversiteten vinder
 
Den har over foråret været et hit i USA, der trods politisk kaos i disse tider, stadig også har fokus på homoseksuelles rettigheder, hvor især de yngre generationer giver udtryk for solidaritet på den front. Her har Love, Simon spillet en lille rolle, da det ikke lige frem er hverdagskost i de amerikanske biografer at se en stor kommerciel filmproduktion med en homoseksuel ung mand i hovedrollen. Så sandelig også på tide.


Copyright:
Nordisk Film
Vores hovedperson hedder selvf√łlgelig Simon (Nick Robinson), og fort√¶ller i sin voice-over at han er en helt almindelig teenager, han b√¶rer blot p√• en k√¶mpe hemmelighed. Som naturligvis er at han ikke er interesseret i pigerne, hvilket hans far is√¶r slet ikke har lagt m√¶rke til. Lidt pudsigt da Simons bedste ven gennem flere √•r er den j√¶vnaldrende Leah (Katherine Langford), som b√•de er p√¶n indvendig og udvendig. S√¶rt at for√¶ldrene (Jennifer Garner & Josh Duhamel) ikke har bem√¶rket at pigebarnet intet g√łr for s√łnnen. Men det er en helt anden sag. Simon er alts√• stadig ikke sprunget ud ‚Äď over for nogen ‚Äď men dette √¶ndres pludselig da en anden fra skolen springer ud. Og selvom denne g√łr det anonymt, s√¶tter det alligevel gang i en masse tanker og senere handlinger for Simon.

Love, Simon er, trods sin nye seksuelle vinkel p√• den unge filmhelt, klassisk ungdomsdrama. Renskuret og ufarligt. John Hughes har tydeligvis p√•virket filmfolkene bag, for der er rigeligt plads til √łmhed og akavet opf√łrsel i de 109 minutter i selskab med de nuttede teenagere. De centrale af dem naturligvis ogs√• b√•de cool og stilsikre. Simon er lettere lost med sin hemmelighed, og situationen bliver bestemt ikke nemmere for ham, da han langsomt begynder at blive forelsket i den anonyme skolekammerat, som han er begyndt at e-maile med og endnu mere forvirret bliver han, da en anden fra skolen opdager skriveriet og blackmailer Simon med informationen.

Instrukt√łren af Love, Simon er Greg Berlanti, der ikke har gjort stort indtryk som instrukt√łr, men som producer har han gennem de seneste mange √•r gjort sig sv√¶rt bem√¶rket med en r√¶kke teen-orienterede tv-serier (Dawson‚Äôs Creek, Everwood, Riverdale, The Flash og Supergirl). Og han har godt styr p√• b√•de dynamikken mellem Simon og vennerne og Simon og hans familie, for Love, Simon er egentlig ikke s√• interesseret i selve ud-af-skabet-fanfaren, som i det f√łlelsesm√¶ssige cirkus, Simon nu befinder sig i. For n√•r f√łrst man har fundet sit √łmme punkt er det sv√¶rt ikke hele tiden at blive minde om det. Simon vil s√• gerne fort√¶lle sin hemmelighed til hele verden, og han ved bare ikke hvordan han skal g√łre det.


Copyright:
Nordisk Film
Det synes m√•ske ikke som det store problem for filmens m√•lgruppe og publikum herhjemme, men forholdene er en smule anderledes p√• den anden side af Atlanten, s√• der har denne lille film omvendt lidt st√łrre relevans. Det er bestemt heller ikke ubetydeligt for vores kultur at kunne inkludere alle former for rollemodeller, s√• Love, Simon er en vigtig lille film, selvom den ikke har de store armbev√¶gelser og kaster om sig med mantraer og deklarationer. Hvilket i sig g√łr den interessant p√• sin egen m√•de, for der er ogs√• et utal af m√•der man kan komme ud af skabet p√•. Man beh√łver ikke altid festfyrv√¶rkeri og regnbuefarvede bannere.

Love, Simon satser i stedet p√• det underspillede og f√łlsomme. De sm√• √łjeblikke og de √¶rgerlige momenter man br√¶ndte og kiksede, for det er ikke nemt at navigere i teenage-tilv√¶relsen: Heller ikke hvis man er en smuk, hvid, rig, popul√¶r dreng, der m√łdes inden skolen med sine fantastiske tre venner og drikker kaffe sammen. Okay, s√• Love, Simon har helt andre trov√¶rdighedsproblemer, og filmen sk√łjter fuldst√¶ndighed hen over det fakta at alt for mange unge homoseksuelle mennesker bliver mobbet, udsat for hate crimes og alkens andre vederstyggeligheder. Men for en s√łd, lille ungdoms rom-com med en anden type sk√łnhed, er den nu ganske charmerende.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (4 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Nike KD 5 Mens
15-7-2018 23:37
Unquestionably believe that that you stated. Your favorite justification appeared to be on the net the easiest thing to understand of. I say to you, I definitely get annoyed at the same time as other folks consider worries that they just do not recognize about. You managed to hit the nail upon the highest and outlined out the entire thing without having side-effects , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks
Nike KD 5 Mens http://www.nikeoutlet-storeonlineshopping.com/nike-kd-5-mens-c39_102.html

Nike Free Run 3 Womens
15-7-2018 23:34
Do you have a spam problem on this site; I also am a blogger, and I was wondering your situation; we have developed some nice practices and we are looking to trade strategies with others, please shoot me an email if interested.
Nike Free Run 3 Womens http://www.nikeoutlet-storeonlineshopping.com/nike-free-run-3-womens-c41_101.html

Fitflop Slippers
8-7-2018 01:45
I do believe all of the ideas you have offered on your post. They are very convincing and can definitely work. Still, the posts are very quick for starters. May just you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.
Fitflop Slippers http://www.fitflopssaleclearanceuk.com/fitflop-slippers-c6.html

Fitflop Slippers
8-7-2018 01:19
Does your blog have a contact page? I'm having problems locating it but, I'd like to shoot you an email. I've got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it develop over time.
Fitflop Slippers http://www.fitflopssaleclearanceuk.com/fitflop-slippers-c6.html


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilke af følgende film har Søren Pilmark ikke været med i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google