CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Florida Project

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Sean Baker, Chris Bergoch

Producere:
Sean Baker
Chris Bergoch
Kevin Chinoy
Andrew Duncan

Fotograf:
Alexis Zabe

Klipper:
Sean Baker

Komponist:
Lorne Balfe

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
23-01-18:
Oscar-nomineringerne 2018
 
Anmeldelser:
08-03-16:
Tangerine
28-09-10:
Fantastic Mr. Fox
09-06-10:
Daybreakers
05-09-05:
Life Aquatic
14-01-04:
Auto Focus
21-11-01:
Shadow of the Vampire
02-09-01:
Animal Factory
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.39:1

Lyd:
DTS-HD

Ekstra materiale:
Featurette, fraklip, 5 trailers
The Florida Project

Anmeldt af:Uffe Stormgaard
Genre:Drama
Varighed:111 minutter
Instruktør:Sean Baker
 
Anmeldelsesdato:17-07-2018
Medvirkende:Som:
Brooklynn PrinceMoonee
Bria VinaiteHalley
Willem DafoeBobby
Mela MurderAshley
Christopher RiveraScooty
Valeria CottoJancey

Et ægte mirakel i skyggen af Disneyland
 
"The Magic Castle", lyder det ikke fortryllende, forventningsfuldt, fantastisk. Det er navnet, p√• et blandt mange moteller ‚Äď t√¶t p√• Disneyland i Orlando, Florida ‚Äď bygget i tre etager med svalegang og direkte indgang til de spartanske v√¶relser, oprindeligt bygget til at modtage forventningsfulde familier, p√• vej ind i forlystelsesparken.
Men magien er for l√¶ngst g√•et af det lillafarvede motel. Nu er det dysfunktionelle familier, dem uden arbejde, alkoholikere, enlige m√łdre, for hvem den amerikanske dr√łm blev et mareridt, der p√• ugentlig basis, lejer sig ind i de faldef√¶rdige moteller i skyggen af Disney Worlds dr√łmmeverden.


Copyright:
Scanbox
Det er her vi m√łder den seks√•rige Moonee og hendes j√¶vnaldrende legekammerater, ikke mindst vennen Scooty. To herlige fr√¶kke unger, der med en utr√¶ttelig energi, midt i forfaldet, lever i deres egen n√¶rv√¶rende, magiske b√łrneverden ‚Äď med langspyt, sm√•rapserier, ildsp√•s√¶tning, dril og √łret√¶ver. Det er de to ‚Äď mest Moonee ‚Äď vi skal f√łlge en lang sommerferie igennem, i filminstrukt√łren Sean Bakers nye film The Florida Project. Det er et livsbekr√¶ftende m√łde, ikke mindst fordi Brooklynn Prince er, uimodst√•elig som Moonee, den kloge/fr√¶kke/k√¶rlige/ overlever. Vi er langt fra Hollywoods/Disneys tuttenuttede filmb√łrn og t√¶t p√• virkelighedens realiteter. En sj√¶lden √¶gte barneskuespiller, som man skal v√¶re lavet af plastik for ikke at falde for.

Moonee bor sammen med sin alenemor, Halley (debutanten Bria Vinaite), den 22-√•rige, evigt cigaretrygende, eks-stripper, med bl√•tfarvet h√•r og total kropstatoveringer, i et af motellets mange v√¶relser, hvor den ugentlige husleje $38 skal falde kontant og til tiden. Det er ikke let, n√•r indt√¶gterne alene stammer fra lidt 'parfumesalg' foran de p√¶nere hoteller, tiggeri og ind imellem det, der kaldes kvindens √¶ldste erhverv. Halley er, set med moralitetens velf√¶rdsbriller, en d√•rlig mor. En taber, en stakkel, der glor p√• tv fra sengen, det meste af dagen. Men Halley er ogs√• en varm, k√¶rlig mor, der bygger dr√łmme og fors√łger midt i fattigdommen, at overleve p√• et eventyr, digtet sammen med sin kvikke lille datter ‚Äď alt sammen for at opretholde illusionen om et lykkeligt familieliv, midt i forfaldet.


Copyright:
Scanbox
The Florida Project best√•r af mange sm√• menneskelige varme og humoristiske og dramatiske hverdags situationer ‚Äď mest med b√łrnene i centrum. Heldigvis er der ogs√• plads til motellets vicev√¶rt, altmuligmanden Bobby ‚Äď der b√•de reparerer vaskemaskinerne, holder opsyn med b√łrnene og indkr√¶ver huslejen ‚Äď mesterligt spillet af Willem Dafoe. Barsk i sit ydre, fors√łger han at opretholde blot et minimum af orden og disciplin p√• det faldef√¶rdige motel. En slags faderfigur for de uvorne unger og de allersvageste. Vi skimter b√•de varme og menneskek√¶rlighed hos motelejerenes repr√¶sentant for lov og orden.

Filmen er renset for en romantisering af fattigdommen, men ogs√• uden dokumentarismens insisteren p√• naturalisme ‚Äď snarere et lyrisk puslespil, hvor b√•de regnbuen og b√łrnenes livsgl√¶de er √¶gte nok. De f√•r os til at tro og h√•be p√• et bedre liv, midt i h√•bl√łsheden ‚Äď selv blandt tabere i de faldef√¶rdige omgivelser.
Sean Baker, der i sin sidste film Tangerine (2015), alene brugte iPhones som kameraer, har her skabt en 100% professionel spillefilm, selv om de fleste medvirkende er amat√łrer. Disneys magiske verden ligger lige om hj√łrnet. Men The Florida Project er meget mere end et gensk√¶r fra en plastikverden, den er et √¶gte lille mirakel. Noget s√• sj√¶ldent, som en amerikansk film med et nuanceret menneskeligt og socialt sigte ‚Äď b√•ret oppe af et k√¶mpe talent, af en knusdejlig 6-√•rig pige.
 
DVD-vurdering
Der er nogle minutter med lidt B-Roll/fraklip men ellers består ekstramaterialet egentlig bare af 22 minutters bag kameraet, i meget rå form. Her er ingen polerede interview-klip med filmens deltagere. Vi får det mere serveret som en slags flue på væggen. Derfor virker de 22 minutter også lidt langsommelige, men det er da bedre end ingenting.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film har Marissa Tomei IKKE spillet med i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google