CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
You Were Never Really Here

Produktionsland:
UK, Frankrig, USA

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Lynne Ramsay

Producere:
Rosa Attab
Pascal Caucheteux
Lynne Ramsay
James Wilson

Fotograf:
Thomas Townend

Klipper:
Joe Bini

Komponist:
Jonny Greenwood

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
29-06-18:
Phantom Thread
13-08-15:
Irrational Man
12-02-15:
Inherent Vice
29-07-14:
Her
28-08-12:
Hvad med Kevin?
10-01-11:
I'm Still Here
09-04-08:
We Own the Night
10-02-04:
Buffalo Soldiers
22-01-02:
Ratcatcher
22-11-00:
Gladiator
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.39:1

Lyd:
DTS-HD

Ekstra materiale:
5 trailers
You Were Never Really Here

Anmeldt af:Uffe Stormgaard
Genre:Drama, Thriller
Varighed:89 minutter
Instruktør:Lynne Ramsay
 
Anmeldelsesdato:10-08-2018
Medvirkende:Som:
Joaquin PhoenixJoe
Ekaterina SamsonovNina Votto
Judith RobertsJoes mor
Alex ManetteSenator Albert Votto
John DomanJohn McCleary
Alessandro NivolaGovernor Williams

Stupid vold i et sygt sind
 
Joe er psykopat, endda en af de helt store. Lejemorder, krigsveteran, med moderbindinger, der får Ødipus til at blegne og Sigmund Freud til at tage noter. Joes speciale er kvælning og hammerslag, altså dem med dødelig udgang. Oftest udført, bestilt og med kontant afregning – men også med en moralsk maske af retfærdighedens selvtægt.


Copyright:
Scanbox
En klam senator engagerer mordmaskinen Joe til at finde/hævne hans teenager datter, der er kidnappet og bortført til et lillepige-bordel et sted i New Yorks underverden. Bevæbnet med bred tape, hammer og plastiksække, går Joe til opgaven med en pervers appetit, der ikke kun efterlader blodspor, men også stribevis af lig, før han når frem til den bortførte pige. Undervejs er vi dykket ned i et korrupt og brutalt miljø, hvor Joes skyldfølelse og barn- og ungdomstraumer er klippet raskt sammen med storbyens hurtigt slående puls, med snavs og skrald, fattigdom og kriminalitet, i alle afskygninger, ledsaget af en aggressiv ekspressiv lydside (Jonny Greenwood) – og med en desperat undertone, der kunne minde om Martin Scorseses Taxi Driver (1973) – men ak, slet ikke har samme nærvær og ægte desperation.

Joe er, med hud og meget hår, spillet af Joaquin Phoenix – der i uhyggelig grad dækker den inhumanitet og brutalitet, som er Joes kendemærke. Eller er den? For er det den gamle historie om, at der bag den kolde og hårde overflade gemmer sig en skrøbelig sjæl, hvis skæve barndom, med en voldelig far og en handicappet skrøbelig mor, har afsporet den stakkels knægt og gjort ham til uhyret med ar på krop og sind – og en blodig hammer. Nej, vi tror ikke rigtigt på den forklaring. Og heller ikke på filmens underliggende ærinde, der antyder moralsk forargelse og afsløring af korruption, sex-udnyttelse og brutal kynisme i de korrekte politiske cirkler.


Copyright:
Scanbox
Instruktøren Lynne Ramsay, der senest fik stor succes med Hvad med Kevin? (2011), har ikke lagt fingrene i mellem, for at trænge dybere ind i Joes syge sind, i en uskøn blanding af nærbilleder af vold og armod. Det er der kommet en meget ubehagelig og frastødende skildring ud af. Med voldsbilleder, der bliver siddende på nethinden længe efter filmen er slut. Filmen er i al sin voldelighed også et konsekvent værk – der næsten er uafrysteligt. Den er på mange måder det, min fynske tante ville kalde "modbyelig". Alligevel må man erkende filmens styrke. Joaquin Phoenixs skildring af Joes er en kraftpræstation af stupid vold i et sygt sind. 100% indforstået og uhyggelig troværdig.
Se filmen for hans skyld – men lov mig, sov ikke alene i et øde beliggende sommerhus bagefter.
 
DVD-vurdering
Der er desværre kun vedlagt en håndfuld trailers til distributørens andre aktuelle titler som ekstramateriale.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af følgende film er ikke instrueret af Russ Meyer?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google