CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Snatch

Produktionsland:
UK

Produktionsår:
2000

Manuskript:
Guy Ritchie

Producere:
Matthew Vaughn

Fotograf:
Tim Maurice-Jones

Klipper:
Jon Harris

Komponist:
John Murphy

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Egmont Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(149 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
04-08-05:
André 3000 roser Ritchie
14-10-04:
Ritchie vender tilbage til Revolver
03-12-03:
Vinnie Jones på vej i retten
15-07-03:
Har Brad Pitt grimme ben?
18-11-02:
Guy Ritchie: Filmen er noget lort!
21-10-02:
Film-nyt for fodboldfans
23-05-02:
Brad Pitt som P Diddy?!?
11-01-02:
Benicio Del Toro vinder Sundance-pris
20-12-01:
Guy Ritchie på titeljagt
19-12-01:
Filmatisering af musiklegende
08-10-01:
Ritchie, konen og Love, Sex, Drugs And Money
07-09-01:
Fincher, Pitt & Del Toro i køkkenet
05-07-01:
The Killers filmatiseres igen
 
Anmeldelser:
25-09-17:
Kong Arthur: Legenden om sværdet
24-02-16:
Spionen fra U.N.C.L.E.
15-12-11:
Moneyball
01-06-09:
RocknRolla
07-02-08:
Stardust
01-11-07:
Revolver
26-06-07:
Smokin' Aces
25-04-05:
Inkasso
03-06-03:
The Transporter
23-04-03:
Swept Away
23-10-02:
Mean Machine
27-08-02:
Ocean's Eleven
14-08-02:
Stickmen
24-07-02:
The 51st State
15-10-01:
Traffic
12-09-01:
Lock, Stock and Two Smoking Barrels
03-07-01:
Way of the Gun
03-07-01:
Way of the Gun
27-02-01:
Seven
10-05-00:
Fight Club
 
Artikler:
25-04-01:
Brad Pitt
 

Læs også...
I temaet Europæisk på DVD:
 
De blodrøde floder
Bjergkøbing Grand Prix
Chocolat
Chicken Run
Tillsammans
Angelas aske

DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic, Widescreen 1,85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailere, making of, slettede scener, kommentarspor med instruktør og producer, interviews, storyboard, filmografier, produktionsnoter, fotos, soundtrackudvalg, m. m.
Snatch

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Krimi/Thriller
Varighed:99 minutter
Instruktør:Guy Ritchie
 
Anmeldelsesdato:20-06-2001
Medvirkende:Som:
Jason StathamTurkish
Brad PittMickey
Vinnie JonesBullet Tooth Tony
Dennis FarinaAvi
Alan FordBrick Top
Rade SerbedzijaBoris the Blade
Se komplet creditliste her

Fræk som en gangsterhund
 
I 1998 bragede den unge engelske instruktør Guy Ritchie ind på filmens arena. Med filmen Lock, Stock and Two Smoking Barrels viste Ritchie, hvordan man kan fylde sin film med energi og gnister, så filmverdenen falder for ens fødder.
Ritchie har nu fundet succesmønstret frem igen og gentager strukturen fra debuten, men det er det ikke blevet mindre underholdende af.

The usual suspects
Snatch foregår, ligesom Lock, Stock and Two Smoking Barrels, i London blandt byens mere skumle typer. Filmens hovedperson hedder Turkish, hans forældre opkaldte ham efter flyselskabet hvor de mødtes - se den har man ikke hørt før! Han og makkeren Tommy er lidt flosede i kanten men noglre rare fyre på bunden. Naturligvis skal de gennem et utal af indviklede situationer og faretruende udviklinger, inden de kan ånde lettede op igen.
Handlingen er - helt i Ritchies ånd - snirklet. Juveltyven Franky Four Fingers negler en fejlfri 84 karat diamant i Amsterdam, smutter forbi London, bliver fristet til at sætte penge på en boksekamp sat i værk af vores hovedperson Turkish og den væmmelige boksepromotor Bricktop. Men da Franky skal til at indsætte pundene hos bookmakeren bliver han overfaldet. Hans kollega i Amsterdam har nemlig kontaktet en ubehaglig fyr ved navn Boris the Blade, der nu selv vil have diamanten, og forviklingerne fortsætter vildere og vildere, indtil man er totalt rundt på gulvet og komplottet består af et campingvognskøb, en bokseglad sigøjner, en legetøjsspisende bullterrier og en god portion af Londons underverden.

Herlig hidsighed
Har man set Rub & stub og to rygende geværer, kender man allerede til Guy Ritchies raffinerede frækhed. Handlingen i Snatch følger nøjagtig samme opbygning som monterhittet fra 1998, og derfor mister filmen lidt af sin vitale originalitet. Det skræmmer dog ikke Ritchie, som også genbruger to af sine skuespillere fra Lock, Stock and Two Smoking Barrels, oven i købet i den samme type rolle. Den uoriginale tilgang har dog ikke skadet Snatch. Handlingen er stadig eksplosiv, højtgearet og fandens fræk. Ritchie er blændende til at kreere farverige karakterer, og med hans evner til at skrue en film sammen, så man får åndenød og kun har mulighed for at komme sig, når en rap replik eller en grotesk situation opstår, er der masser af liv til at kompensere for den manglende nytænkning.

Sikker stil og charme ud al for meget dybde
Der er aldrig meget dybde i Guy Ritchies skæve moralske historier. Alle får altid, hvad de egentlig fortjener, men udover at levere et effektivt adrenalinsus og hive smilebåndene i opadgående retning, så er der ikke meget at komme efter. Ritchies stil kan til gengæld ikke kritiseres, for den tangerer det sublime. Hvadenten det er hans typer, deres miljø ellers hans valg af skuespillere, så er der altid et skær af selvsikkerhed og æstetisk charme over den.
I Snatch har tre yderst interessante amerikanske skuespillere tillige meldt deres ankomst. Vidunderlige Benicio Del Toro og grove Dennis Farina får vi desværre ikke rigtig set nok til, til gengæld er Brad Pitt fuldstændig pragtfuld som sigøjneren Mickey, der er mester i nævekamp og kunsten at tale uforståeligt. Pitt overståler alt og alle, og hans rolle er også en fjer i hatten til Ritchies komiske talent. Brad Pitt og den særprægede dialekt er klart filmens morsomme indslag, omend ikke det eneste eller det mest omfattende.
I sidste ende er Snatch en charmerende, ukompliceret og festlig gangsterhistorie om en flok farverige personer, sindssyge scenarier, en diamant på størrelse med en bordtennisbold og en tygge-legetøjsspisende bullterrier.
 
DVD-vurdering
Det er en temmelig selvforherligende DVD, der er tale om her. Ekstramaterialet er nok til at få sveden til dryppe. I første omgang er Guy Ritchies og producer Matthew Vaughns kommentarspor lidt ironisk og ganske underholdende, og muligheden 'Stealing Stones' er heller ikke ringe. Man har simpelthen muligheden for at sætte de fraklippede scener ind, hvor de skulle have været, før filmen (heldigvis) blev klippet ned. Er man fan af filmen er det klart et must-see punkt. Derudover kan man se de fraklippede scener enkeltvis med Ritchies kommentar, hvilket også er et gennemsyn værd.
Den næsten obligatoriske mulighed, 'The making of', er bedre end de fleste andre af slagsen. Det 25 minutters lille dokumentaristiske indslag fra optagelserne er både spændende og sjovt at opleve, da det har en meget naturlig følelse over sig. De fleste af optagelserne ligner noget fra en hjemmevideo uden at blive alt for forvirrende. Der er mange små lækre godbidder på denne overdådige DVD-udgivelse, men de mange forskellige muligheder bliver gentaget et par gange, hvilket er irriterende - men ikke nok til at ødelægge indtrykket af en virkelig god DVD.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (7 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
El' Nino
28-8-2004 15:22
Det skal Jeg da Overveje! Bøf! /Nino!

Bøffen
27-8-2004 17:11
Anbefales af Bøffen! Lock, Stock er alt hvad Snatch er og mere! Den virker mere rå, upoleret og tro! Se den, Ninoen!


Bøffen

El' Nino
27-8-2004 16:52
Jeg har ikke Set "Lock Stock"..Men ok! Bøf!

Bøffen
27-8-2004 16:17
Bøffen var godt skuffet over denne film! Det er blot et Hollywood remake Ritchie lavede af Lock, Stock fordi han fik flere penge! Et par gode jokes redder ikke denne film! Bøffen har set det hele gjort bedre før! Fra Bøffen uddeles der 3/11 bøffer!


Bøffen

El' Nino
27-8-2004 09:55
Rigtig God Underholdning- Helt Klart ¤

Benicio Del Toro er Virkelig Nice, han får mig til at mindes "Fear and Loathing ...." !

All in All. . Værdig Guy Ritchie Men ikke det Store prangende brag af en film- Niksen !


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Boss Baby15/9
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af følgende film er ikke instrueret af Russ Meyer?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google