CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Way of the Gun

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2000

Manuskript:
Christopher McQuarrie

Producere:
Kenneth Kokin

Fotograf:
Dick Pope

Klipper:
Stephen Semel

Komponist:
Joe Kraemer

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(20 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
23-07-02:
Kennedys Suckaz
05-05-02:
Benecio Del Toro i ny Nakata-genindspilning
19-04-02:
Ryan Phillippe med motorsav
12-03-02:
Nyt fra Harrison Ford & Benicio Del Toro
30-01-02:
Witherspoon i den dyre klasse
24-01-02:
Ryan Phillippe med i Excorsist-prequel
11-01-02:
Benicio Del Toro vinder Sundance-pris
24-10-01:
Scorseses og DiCaprios 2. omgang
07-09-01:
Fincher, Pitt & Del Toro i køkkenet
 
Anmeldelser:
09-12-15:
Mission: Impossible - Rogue Nation
14-09-04:
21 Grams
19-01-04:
Igby Goes Down
03-09-03:
The Hunted
07-07-03:
City of Ghosts
10-03-03:
In the Shadows
15-10-01:
Traffic
15-10-01:
Traffic
20-06-01:
Snatch
01-06-01:
AntiTrust
16-03-01:
Traffic
13-03-01:
Boiler Room
30-01-01:
The Best Man
15-03-00:
Sex Games
 
Artikler:
30-01-01:
NAC: Taye Diggs
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic; 1,85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailer, kommentarspor, bag kameraet, interviews, biografier, storyboard, produktionsnoter
Way of the Gun

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Thriller, Krimi
Varighed:115 minutter
Instruktør:Christopher McQuarrie
 
Anmeldelsesdato:03-07-2001
Medvirkende:Som:
Ryan PhillippeParker
Benicio Del ToroLongbaugh
James CaanJoe Sarno
Juliette LewisRobin
Taye DiggsJeffers
Nicky KattObecks
Se komplet creditliste her

Alternativ og interessant moderne western
 
Christopher McQuarrie var manden, der skrev The Usual Suspects og vandt en Oscar for det. Det har givet ham muligheden for at instruere sin næste film Way of the Gun, der ikke er helt så elegant som The Usual Suspects, og McQuarrie har da heller ikke Bryan Singers sikre talent for stram instruktion, men filmen er nu alligevel oplevelsen værd.

Persongalleriet
"If you live by the sword, yod die by sword" er et meget populært amerikansk ordsprog. Dette er McQuarries udgangspunkt, og han viger aldrig fra det. Hans to hovedpersoner er dybt kriminelle og har ikke fået Hollywoods glinsende indpakning for at gøre dem mere indbydende.
Parker og Longbaugh, som vores to anti-helte hedder, forsøger at kidnappe en ung kvinde, som de har opdaget er rugemor for et rigt ægtepar. Hun vil få en million dollars for ulejligheden, hvilket er lidt for fristende for vores to hovedpersoner ikke at forsøge at få fat i. Efter et run-in med hendes bodyguards, får de fat i den unge gravide Robin, der er få dage fra at føde. Hun er ikke begejstret for kidnapningen, men hun virker heller ikke glad for at overdrage sin baby til Chidduck-ægteparret, så situationen udvikler sig meget hurtigt meget skævt.

Den skarpe pen
Christopher McQuarrie har igen skrevet et skarpt og nuanceret manuskript, og der er ingen tvivl om, at manden er i en klasse for sig selv. Der er tydelige ligheder med The Usual Suspects. Hans personer virker ufattelig ægte, og der er ikke blevet forenklet noget for at få historien til at virke let tilgængelig. Man kan ikke rigtig regne dem ud, heller ikke om kan stole på dem eller ej. Dette er klart et spændende element ved filmen, da man konstant bliver holdt hen, men lag for lag opdager man deres sande karakter, dog uden at interessen daler. McQuarrie lægger meget vægt på sine personer, og handlingen retter sig derefter dem, og ikke omvendt.

Klassisk showdown
Way of the Gun minder mest af alt om en alternativ western. Hele slutopgøret, vildt og blodigt naturligvis, foregår i Mexico, i hvad der ligner omgivelserne fra hvilken som helst gammel western, men det er mere det klassiske handlingsforløb, der leder tankerne i den retning. Den bombastiske opbygning til det store showdown. Stemningen ulmer fra starten og den sitrende spændning fastholdes under hele filmen, der foregår i et langsomt, roligt og afventende tempo. De flotte billeder hjælper yderligere med til at fastholde atmosfæren. Fotografen Dick Pope er en af de bedre i branchen og sammen med et velfungerende lydspor fremstår filmen stærkest i sin stemning.

Skuespillet stærkest
Skuespillerne er fantastisk velvalgte. Både Benicio Del Toro og Ryan Phillippe er gode som Longbaugh og Parker. Deres samspil har både nærvær og humor, og det er generelt umuligt at finde fejl i skuespillet fra nogle ender. McQuarries nuancerede figurer må have været en fornøjelse at spille. Way of the Gun er ikke en specielt utraditionel film eller fornyer af en hel genre, men den er en stilfuld og moderne western. Som kriminalfilm fungerer den udmærket men heller ikke mere, betragter man den derimod som et nøgtent portræt af en flok brogede karakterer, der lever livet udenfor lov og orden, så er den aldeles interessant.
 
DVD-vurdering
Et ganske værdigt udvalg af diverse filmiske fornøjelser præger denne DVD-udgave. Der er to fine kommentarspor på disken. Den ene med Christopher McQuarrie og komponist Joe Kraemer, der taler underholdende og yderst lærerigt om filmen, og et andet med Joe Kraemer alene, der fortæller om musiksiden. Det første er naturligvis mere alment og generelt, men Joe Kraemer i solo tilstand er bestemt et lyt værd, hvis man er interesseret i at vide mere om filmen. Derudover finder man naturligvis den obligatoriske trailer, nogle biografier og produktionsnoter. Et mindre kig bag kameraet i 'behind the scenes' der består af en 5-6 minutters sammenklippet gang B-roll optagelser. De små interviews bidrager pænt til helheden og sammen med muligheden for at se en fraklippet scene på storyboard-stadiet, så er ekstra materialet på denne udgivelse ganske seværdigt og fyldestgørende.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
cube
21-5-2003 10:40
I kan ikke være seriøse. Selv instruktøren/manuskript forfatteren har sagt at det er en lorte film

hippo
20-4-2003 11:05
enig! skamløst overset film.....

Møffe
19-4-2003 22:37
Den er en meget overset film - en fortjent hyldest til Sam Peckinpah. Fantastisk underholdende


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Girls Night Out20/7
Dunkirk20/7
Abernes planet: Opgøret13/7
Wish Upon13/7
Girls Lost13/7
En hustlers dagbog13/7
Mysteriet ved Slack Bay6/7
Spider-Man: Homecoming6/7
At elske Pia6/7
Personal Shopper6/7
Flere bio-anmeldelser
 
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Hidden Figures3/7
LEGO Batman filmen30/6
Split26/6
xXx: Return of Xander Cage23/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket filmselskab er Danmarks ældste?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google