CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Animal Factory

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2000

Manuskript:
Edward Bunker, John Steppling efter en roman af Edward Bunker

Producere:
Andrew Stevens
Elie Samaha
Steve Buscemi

Fotograf:
Phil Parmet

Klipper:
Kate Williams

Komponist:
John Lurie

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(26 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
24-10-03:
Buscemi instruerer igen
01-05-03:
Crow nr. 4 på vej
28-08-01:
T3 uden Furlong
24-07-01:
Oldman og Buscemi går sammen
17-04-01:
Steve Buscemi stukket ned
21-06-00:
Terminator 3 - en realitet?
 
Anmeldelser:
17-11-09:
Antichrist
29-05-09:
The Wrestler
20-05-09:
Antichrist
24-02-04:
Spun
14-01-04:
Auto Focus
19-08-02:
Ghost World
06-02-02:
Pavilion of Women
21-11-01:
Shadow of the Vampire
21-11-01:
Shadow of the Vampire
23-10-01:
Platoon
08-10-01:
Guds blinde øje
08-10-01:
Guds blinde øje
08-06-01:
Shadow of the Vampire
25-04-00:
Detroit Rock City
04-04-00:
American History X
 
Artikler:
05-10-12:
TV-serie: Boardwalk Empire - sæson 2
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1,85-1 - Anamorphic

Lyd:
Dolby Surround

Ekstra materiale:
Trailer, Forfilm på Scanbox-titler, biografier
Animal Factory

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Drama
Varighed:91 minutter
Instruktør:Steve Buscemi
 
Anmeldelsesdato:02-09-2001
Medvirkende:Som:
Willem DafoeEarl Copen
Edward FurlongRon Decker
Danny TrejoVito
Steve BuscemiA.R. Hosspack
Seymour CasselLt. Seeman
Mickey RourkeJan
Se komplet creditliste her

Stemningsladet filmoplevelse
 
I en enorm filmbranche findes der mange forskellige kunstnere, stjerner og vandbærere - og folk med mange talenter. Der er ingen tvivl om, at Steve Buscemi har et alsidigt talent for skuespillet, men siden spillefilmdebuten som instruktør i 1996 har vi også set andre sider til hans filmiske evner. Tænk at han engang var brandmand!
Animal Factory er hans anden film som instruktør, og ligesom med Trees Lounge er vi langt fra de store actionproduktioner. Som instruktør læner han sig mere op af Jim Jarmusch end Michael Bay, og da han er et anerkendt navn, kan han tilmed tiltrække de store skuespillere til sine film, så de er bliver seværdige.

En verden indenfor
Edward Furlong spiller afventende og fantastisk underspillet den 21-årige Ron Decker, der ryger ind for en narkodom og møder en helt ny verden på den anden side af friheden. Han bliver hurtigt venner med en lille gruppe mænd, der kalder sig Broderskabet (ingen ny-nazistiske toner), ledet af den karismatiske Earl Copen. Hvad de er inde for, får man ikke at vide, for det filmen koncentrerer sig om, er det spirende venskab mellem den ældre Copen og den unge Decker. Her er det tydeligt, at manden bag kameraet selv er skuespiller, for Animal Factory lever ikke for sin handling, men sine skuespilleres præstationer - og de er alle i topform.

Sublimt!
Udover en velspillende Willem Dafoe, hvor de vildeste superlativer knapt kan beskrive hans præstation, er alle bi-rollerne ligeledes pragtfulde. Buscemi har selv en lille rolle, som fængselsansat, mens hans bror Michael Buscemi spiller en af lærerne i fængslet. Det bedste er dog, de realistisk valgte mænd i Broderskabet såvel som samtlige andre medfanger i fængslet - man tror næsten, at Buscemi bare har slæbt et kamera ind i fængslet og filmet. Man tror på miljøet fra start til slut, og med de velfungerende skuespilpræstationer oveni gør det Animal Factory til en interessant og intens oplevelse.

Stærkt leveret
Steve Buscemi er forhåbentlig rigtig stolt af sin anden film. Baseret på en bog af Edward Bunker, der selv har en lille cameo i filmen, har han fået en rørende historie om venskab ud af forsøget. Uden en masse Hollywood-glamour om tilværelsen bag tremmer og unødig vold, der altid forekommer i film, der foregår i fængsler, har han skabt et stærkt drama. Ikke et sentimentalt og følelsesladet et af slagsen, men med et godt overblik, sikker stemning og et hold skuespillere, der kan deres håndværk, har han lavet en bevægende og seværdig film. Ikke dårligt for en forhenværende brandmand!
 
DVD-vurdering
At selve filmen er et lille mesterstykke er denne udgivelses redning, for det er bestemt ikke ekstramaterialet, man skal investere i DVD'en for. Trailer, biografier og lidt forfilm på andre aktuelle Scanbox-titler er det hele - så nyd filmen i stedet for!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem instruerede Fear and Loathing in Las Vegas?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google