CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
American Pie 2

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2001

Manuskript:
Adam Herz, David H. Steinberg

Producere:
Chris Moore
Craig Perry
Warren Zide

Fotograf:
Mark Irwin

Klipper:
Larry Madaras

Komponist:
David Nessim Lawrence

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(172 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
26-03-04:
Seann William Scott som sangstjerne
07-08-02:
American Pie 3 på vej
23-07-02:
Hugh Grants Pie
06-03-02:
Nyt fra Reeves & Biggs
27-08-01:
Alle platte gange tre
20-08-01:
American Pie 2 stadig på toppen
13-08-01:
American Pie 2 på toppen
 
Anmeldelser:
13-08-12:
American Pie: Reunion
26-04-04:
Prozac Nation
19-04-04:
Anything Else
17-03-04:
Sonny
10-03-04:
American Pie - The Wedding
05-03-02:
Josie and the Pussycats
19-12-01:
I'm a Cheerleader
13-11-01:
Dude, Where's My Car?
23-05-00:
American Pie
 

Læs også...
I temaet Ungdomsfest!!:
 
American Pie
Bring It On
Final Destination
Outside Providence
Teaching Mrs. Tingle
Loser
She's All That

American Pie 2

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Komedie
Varighed:105 minutter
Instruktør:James B. Rogers
 
Premieredato:12-10-2001
Medvirkende:Som:
Jason BiggsJim
Alyson HanniganMichelle
Chris KleinOz
Thomas Ian NicholasKevin
Tara ReidVicky
Seann William ScottStifler
Se komplet creditliste her

Gensyn med vennerne
 
American Pie blev et større hit end de andre ungdomsfilm, da den i 1999 invaderede biograferne verden over. Den var fræk, vulgær og møgcharmerende, så en opfølger er langt fra overraskende. Spørgsmålet er om en fortsættelse overhovedet kan komme i nærheden af den originale uden ikke bare at plagiere den.


The boys are back in town
Der er gået lidt over et år, siden vi stiftede bekendtskab med de fire venner Jim, Oz, Kevin og Finch. Nu har de akkurat overstået deres første år på college, og sommerferien ligger for døren. Firkløveret beslutter sig for at leje et sommerhus ude ved søen og feste hele sommeren igennem, så de kan køre vinteren igennem med at være de rå drenge, der holdt de fede strandfester. Ingen af dem har haft specielt megen omgang med det andet køn gennem skoleåret, så det skal festerne naturligvis også råde bod på. Første bump på vejen bliver dog et ekstra medlem af fest-banden. De fire bliver af finansielle grunde nødsaget til at tage Stifler med i planerne, og han er kun blevet værre med tiden.

Intet nyt under solen
American Pie 2 fortsætter hvor den første slap. Det er alle de samme skuespillere, der er med i 2'eren, de bliver udsat for den samme form for pinlige situationer og det hele ender alligevel, som det skal for hele holdet. Givetvis er de alle blevet en smule klogere på det ene år, men Jim oplever alligevel et par overdrevent pinlige situationer, Finch er mere sær end nogensinde og Stifler er mindst lige så enerverende som i den forgående film. 2'eren er groft sagt en alternativ version af 1'eren. Men netop fordi det er præcis de samme figurer, der er med igen, så er gensynet alligevel friskt og sjovt. Sympatien har man taget med fra den første, og man forventer næsten at se Jim med de private dele i klemme på en eller anden måde. 2'eren skuffer heller ikke, de mange pinlige indslag bliver virkelig leveret godt og så realistisk som det er muligt.


Velfungerende genbrug
J.B. Rogers står denne gang for instruktionen, og det er tydeligt at se, at han har gennemset 1'eren en hel del gange, inden han satte sig i instruktørstolen. Han ved, at det er de vanvittige opsætninger, der scores points på, og dem får han sat gevaldigt godt op. Ind i mellem bliver der også plads til en smule afdæmpet personudvikling og naturligvis de obligatoriske scener med Jim og hans altid forstående far. Uden dem havde det ikke været helt så underholdende.
American Pie 2 vil utvivlsomt også gå sin sejrsgang verden over, men den vil kun kunne gøre det så stort på grund af den succesrige forgænger, for i sidste ende er den ikke meget anderledes end alle de andre ungdomsfilm, som Hollywood spytter ud med jævne mellemrum. Men ligesom American Pie er den fræk, vulgær og møgcharmerende. En flabet portion underholdning man bare ikke kan stå for!
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
jkcarlo
1-6-2006 01:22
I sin genre (teenagekomedie) er american pie II et klokkeklart mesterværk
****** (seks af seks stjerner)

jk carlo
22-3-2004 02:44
bedre end etteren. og etteren var faktisk ret god. nummer tre har jeg lige set, og den er bestemt også seværdig efter en lidt kikset start

jim
8-3-2003 16:14
cool film en man kan se mange mange mange mange gange jeg glæder mig til at se nummer 3


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Mile 2230/8
De Utrolige 230/8
Lykke-Per30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken skuespiller spillede den seje Agent 23 i Get Smart?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google