CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Playing by Heart

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
1998

Manuskript:
Willard Carrol

Producere:
Willard Carrol
Meg Lieberman
Tom Wilhite

Fotograf:
Vilmos Zsigmond

Klipper:
Pietro Scalia

Komponist:
John Barry

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(34 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
12-01-05:
Stjerner med spille- og narkoproblemer
06-07-04:
Agent 007 fortæller alt
17-12-02:
Flere kritikerpriser uddelt
20-11-02:
Af banen! Her kommer Dennis Quaid
29-10-02:
Flere stjerner til The Notebook
18-09-02:
Angelina skifter navn
22-02-02:
Sean Connery i tegneserie-filmatisering
06-02-02:
Hollywoods karakterbog
24-01-02:
Ryan Phillippe med i Excorsist-prequel
28-11-01:
Scully bag kameraet
09-11-01:
The X Files 2 på vej
20-08-01:
Angelinas anden omgang som Lara
 
Anmeldelser:
24-04-12:
Another Happy Day
13-02-06:
Crash
16-03-05:
The Notebook
20-10-04:
The I Inside
02-04-03:
The Rookie
19-06-02:
Impostor
21-01-02:
Parløb på afveje
05-12-01:
Tomb Raider
10-10-01:
Original Sin
19-09-01:
Original Sin
 
Artikler:
22-08-03:
Premiereportræt: Angelina Jolie
 

Læs også...
I temaet Angelina:
 
Lara Croft and the Cradle of Life: Tomb Raider 2
Premiereportræt: Angelina Jolie
Girl, Interrupted
The Bone Collector
Original Sin
Tomb Raider
60 sekunder

Playing by Heart

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Drama
Varighed:116 minutter
Instruktør:Willard Carrol
 
Anmeldelsesdato:13-06-2000
Medvirkende:Som:
Sean ConneryPaul
Gena RowlandsHannah
Angelina JolieJoan
Ryan PhillippeKeenan
Gillian AndersonMeredith
Jon StewartTrent
Se komplet creditliste her

I kærlighedens navn
 
At tale om kærligheden er ligesom at danse om arkitekturen…. Det påstår filmen hvert fald, men som en af hovedpersonerne Joan påpeger, så skal den umulige opgave at tale om kærligheden ikke hindre hende i alligevel at tale om den. Så det gør hun. Og det gør filmen også, faktisk gør den intet andet.

Karakterne
Playing by Heart er et vaskeægte 'ensemble piece'. Ingen af de mange karakterer bliver highlightet mere end andre. Alle er lige vigtige. På skift kommer man ind på livet af dem alle. Det ældre ægtepar Paul og Hannah, der har problemer med ægteskabet, ikke fordi de ikke længere elsker hinanden, men Paul er syg og vil ikke tale om det, så frustrationerne er steget op til overfladen i det hus.
Hos Gracie og Hugh er problemerne til gengæld blevet begravet. Engang var de lykkelige, men årene har drevet dem fra hinanden, og de kan ikke længere kommunikere. Det kan man til gengæld ikke sige om Joan. Hun taler hele tiden, kun afbrudt af lidt nødvendig råben, men det er ikke et karaktertræk, der får hendes bedre halvdel Keenan til lukke sig inde.
Meredith har også lukket sig inde, men af andre grunde. Hun er bange for at blive såret, så da den tiltalende arkitekt Trent dukker op, skal hun gøre lidt af et stykke arbejde for at komme ud af sin skal, men hvad gør man ikke for kærligheden....

Elegant enhed
Playing by Heart fortæller flere samtidige historier om kærligheden. Fælles for dem alle er, at de foregår i Los Angeles, der her til en forandring fremstår som en poetisk og smuk by. Men efterhånden, som filmen skrider frem, hænger de forskellige historier bedre sammen end først antaget. Faktisk går hele herligheden op i en større og smukkere enhed. Og det gør den så velskrevet elegant og handlingsmæssigt gnidningsløst, at man næsten ikke lægger mærke til det. Pludselig opdager man meningen med mosaikken og oplevelsen forstærkes.

Fortryllende ægthed
I det hele taget er Playing by Heart en stærk film. Den er fyldt med dagligsdagproblemer alle kan relatere til, og den fremviser sine personer ufattelig humant og elskværdigt. Til trods for dens enorme stjerneparade i de mange forskellige roller, så er filmen meget nede på jorden. Den virker så ægte, at man helt fortrylles af dens små historier og store personer.

Suveræne portrætter
Manuskriptforfatter og instruktør Willard Carrol arbejder normalt mest med familiefilm, men beviser flot med dette skønne drama, at han bestemt også mestrer de mere modne film. Det gavner uden tvivl også filmen, at dens karakterer bliver portrætteret af så suveræne skuespillere. Sean Connery og Gena Rowlands er vidunderlige som Paul og Hannah, både Gillian Anderson og Madeleine Stowe er altid en fryd for sanserne, men det er dog filmens yngste par, der er de mest dragende. Angelina Jolie som Joan og Ryan Phillippe som Keenan er svære ikke at blive totalt betaget af.

En fryd for sanserne
Playing by Heart er en film, man ikke lige med det sammen kan få ud af kroppen igen. Den sætter sig ikke kun fast på hornhinden, men også i hjertet. Kærligheden er måske umulig at tale om, men filmene man skaber i dens navn kan være aldeles fortryllende. Playing by Heart er en af disse film.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
jkcarlo
6-7-2004 00:02
jeg er dybt uenig i anmeldelsen af denne film
jeg synes, at den er overfladisk, og jeg savner personlighed hos de forskellige karektere

Filmfreak
2-4-2003 21:57
Jeg er helt enig. Det er en dejlig film, som næsten er helt "Altman'sk" i sin stil og tone. Og Angelina Jolie er efter min mening meget bedre end i den rolle i Girl, Interrupted som hun vandt en Oscar for.

Mikkel
2-4-2003 16:19
I aften kommer Playing by heart på svensk tv - og den bør I onde hinanden at se. Det er virkelig en fremragende film, som jeg i sin tid lejede på video og blev meget overrasket over. EN slags minimagnolia med Angelina Jolie i en fremragende rolle.

Mikkel


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Human Flow9/11
The Shining9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad siger Arnie’s figur John Matrix i filmen Commando, da han gennemborer en ”baddie” med et dampende varmerør?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google