CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Miss Congeniality

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2000

Manuskript:
Marc Lawrence, Katie Ford, Caryn Lucas

Producere:
Sandra Bullock

Fotograf:
Laszlo Kovacs

Klipper:
Billy Weber

Komponist:
Ed Shearmur

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(251 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
05-11-04:
Michael Caine indtager Cinemateket
15-03-04:
Nyt fra Hollywoods kvinder
22-10-03:
Bullock i Agent Catwalk 2
28-06-02:
Caine, Duvall & Osment
28-01-02:
Austin Powers' Goldmember-ballade
26-11-01:
Sexede mænd
27-10-01:
Jennifer Aniston som Wonder Woman
19-10-01:
Hugh Grant dropper Harry Potter for Sandra Bullock
30-08-01:
Bullock og Grant sammen
05-07-01:
Caine og Close som ægtepar
29-06-01:
Roberts og Bratt slår op
09-05-01:
Nyt fra Hudson, Bullock og McConaughey
14-02-01:
Sandra og Ashley
 
Anmeldelser:
07-01-14:
The Heat
22-08-13:
The Heat
18-05-10:
All About Steve
06-09-05:
Agent Catwalk 2
10-09-03:
The Quiet American
03-06-03:
Ya-ya-søsternes guddommelige hemmeligheder
21-02-03:
Two Weeks Notice
28-01-03:
Iskoldt mord
28-01-03:
Austin Powers in Goldmember
08-01-03:
Quicksand
08-01-03:
Last Orders
25-11-02:
Shiner
27-02-02:
California Suite
16-07-01:
Striglen og strømeren
20-12-00:
28 Dage
 
Artikler:
06-01-03:
Portræt: Michael Caine
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1,85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailer, 2 featuretter, 2 kommentarspor, cast & crew liste
Agent Catwalk

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Komedie
Varighed:106 minutter
Instruktør:Donald Petrie
 
Anmeldelsesdato:09-10-2001
Medvirkende:Som:
Sandra BullockGracie Hart
Michael CaineVictor Melling
Benjamin BrattEric Matthews
Candice BergenKathy Morningside
William ShatnerStan Fields
Ernie HudsonMcDonald

Dirty Harriet i høje hæle og med mousse i håret
 
Sandra Bullock har charmet sig så kraftigt ind i Hollywood, at hun efterhånden kan slippe afsted med hvad som helst. Hun laver den ene let fordøjelige film efter den anden og ligger lige efter Julia Roberts i de superpopulære udnævnelser af 'Americas sweethearts'. Hendes seneste film har hun dog selv været med til at producere, så der er alligevel håb for, at charmetrolden kan udvikle sig til en interessant filmfigur. Agent Catwalk vil dog ikke hjælpe hende synderligt, den er ikke spændende nok til at gøre en forskel, men sjov er den.

Undercover blues
Sandra Bullock spiller FBI-agenten Gracie Hart der er lige så feminin som Dirty Harry. Hun er grov i kæften, ligeglad med sit udseende og så er hun temmelig hårdt slå- og sparkende. Men da bureauet skal bruge en kvindelig agent, pæn og under 35 år, til et undercover job, er hun den enste, der passer på beskrivelsen. Først skal hun dog shines op, og med hendes håbløse udseende kræver det den bedste mand i skønhedsbranchen, Victor Melling.
Agent Catwalk bruger et lamt plot om en terrorist til at stoppe Bullock ned i en bikini og andre afslørende kostumer, men mest af alt for at få en omfattende make-over til at vare 1½ time, mens vi i mellemtiden får lidt romance, nyfundet tolerance og et par solide grin ud af det.

Bullock fra den ene yderlighed til den anden
Agent Hart har ikke meget til overs for kvinder, der deltager i skønhedskonkurrencer. De er nogle hjernedøde duller, så hun går meget modvilligt undercover. Men i jagten på at finde terroristen, der har infiltreret skønhedskonkurrencen, opdager hun naturligvis, at pigerne ikke er så dumme eller dullede, som hun først troede. Agent Catwalk er et studie i forudsigelighed. Heldigvis kan Sandra Bullock træde til og redde den, når det hele bliver for trivielt. Hun har altid været god som almindelig og alligevel ekstraordinær dejlig, så i en andens hænder og krop kunne det let være endt galt. Men Bullock formår at fremstå troværdig i sin enorme forvandling, og netop fordi hun virker ægte gennem hele processen, fra den rå FBI-agent med uglet hår, ingen make-up og strid attitude til blid og nuttet skønhedsprinsesse, holder filmen.

Kemien hjælper også
Michael Caine, som den strikse skønhedsekspert, der naturlig må være bøsse og forøvrigt hellere ville pille ved Harts FBI-makker Eric Matthews, er herlig som Victor Melling. Caine er ligesom sin rolle gammel i gårde og var i mange år ude i kulden i det profitable Hollywood, så Mellings bitterhed har Caine nok ikke skulle lede længe efter. Caine og Bullock klikker også fint sammen, selvom et par enkelte scener mellem dem ender i ren parodi i stedet for påklædningsdukke-komedie. Bullock er også god med sin anden medspiller Benjamin Bratt, der sørger for mindst lige så mange grin i selskabet med den farverige Gracie Hart. Deres slåkampsscene i starten af filmen er et fantastisk forspil til senere brug.

Harmløs underholdning
Agent Catwalk vinder stort på, at den ikke er selvhøjtidelig. Den pjatter løs, mens den langsomt kommer til pointen, så man er konstant underholdt, også selvom den alligevel springer over, hvor gærdet er lavest ved at undgå at tage fat på andre elementer, man sagtens kunne have inkluderet i festlighederne. Mod kan man ikke påstå, at den har meget af, men et par søde små grin er også nok. I sidste ende er den en aldeles harmløs måde at bruge små to timer på. Sandra Bullock leverer ikke sin karieres bedste præstation, men hun er knus-knasme dejlig og som altid fuldstændig uimodståelig. Det skal nok blive interessant, når eller hvis hun begynder at bruge sit talent, i stedet for at gentage alle disse opvarmningsfilm, hvor hun spiller den samme nuttede rolle, med eller uden uglet hår og FBI-badge.
 
DVD-vurdering
Dobbelt så meget betyder ikke dobbelt så godt. Der er dobbelt-op på både kommentarspor og featuretter, men man bliver aldrig dobbelt så klog. De to featuretter ligner hinanden og kunne lige så godt være klippet sammen til én, og kommentarsporerne kan man sige det samme om. Det ene er med instruktøren Donald Petrie og virker ganske fint, han fortæller stille og roligt om filmens forskellige aspekter, men spændende bliver det aldrig. Det bliver dog aldrig så ligegyldigt som det andet kommentarspor.
Sandra Bullock og manuskriptforfatter Mark Lawrence fjoller gennem hele sporet, og de to venner byder ikke på de store åbenbaringer eller gode insidehistorier, og det hele virker lidt for indspist og temmelig overflødigt. Men er man til dejlige Sandra, så er det da udmærket underholdende.
Alt i alt er det en middelmådig lille pakke bonus-materiale, intet nyt under solen, men brugbar underholdning.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvorfor blev Arnold Schwarzenegger nødt til at nedtone sin træning under filmningen til Conan the Barbarian?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google