CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
AntiTrust

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2001

Manuskript:
Howard Franklin

Producere:
Keith Addis
David Nicksay
Nick Wechsler

Fotograf:
John Bailey
Richard Walden

Klipper:
Zach Staenberg

Komponist:
Don Davis

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(41 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
11-12-02:
Morton i ny Winterbottom-film
19-04-02:
Ryan Phillippe med motorsav
24-01-02:
Ryan Phillippe med i Excorsist-prequel
08-10-00:
Fra Gwyneth til seriemordere
 
Anmeldelser:
30-10-07:
Bedrag
08-12-04:
Laws of Attraction
20-10-04:
The I Inside
23-04-03:
29 Palms
11-04-03:
Johnny English
03-09-02:
Human Nature
15-05-02:
Skjulte motiver
05-03-02:
Josie and the Pussycats
03-07-01:
Way of the Gun
03-07-01:
Way of the Gun
01-05-01:
Boys and Girls
22-03-00:
She's All That
15-03-00:
Sex Games
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Letterbox 2,35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailer, musikvideo, 8 slettede scener, featurette
AntiTrust

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Thriller
Varighed:105 minutter
Instruktør:Peter Howitt
 
Anmeldelsesdato:10-10-2001
Medvirkende:Som:
Ryan PhillippeMilo Hoffman
Rachael Leigh CookLisa Calighan
Claire ForlaniAlice Poulson
Tim RobbinsGary Winston
Douglas McFerranBob Shrot
Richard RoundtreeLyle Barton
Se komplet creditliste her

Nørdernes film
 
Nørden er helten, kæresten er Claire Forlani og samarbejdspartneren er Rachael Leigh Cook. Umiddelbart lyder det som realiseringen af enhver maddikebleg, coladrikkende computerprogrammørs våde drøm – et slaraffenland for nørder, hvor bits og bytes er kompatibelt med smækre kvindekroppe – men faktisk er det blot rollefordelingen i AntiTrust.

Bill who?
Den unge computergeek, Milo Hoffman (Ryan Phillippe), når netop at blive færdig med college, da han bliver sat over for et skelsættende valg: Skal han sælge sine gudsbenådede evner til højestbydende (Corporate America) eller fortsætte sit garageprojekt med sine kammerater. Milo er ikke i tvivl efter at have fået en rundvisning i milliardæren Gary Winstons overdådige palæ. Han snupper drømmejobbet og bliver et medlem af EDB-syndikatet N.U.R.V. (Never Underestimate Radical Vision), med en syvcifret årsløn som betaling. Winston (Tim Robbins) har brug for Milo på sit hold for at færdiggøre et nyt, verdensomspændende satellitprogram (Synapse), der kan forbinde alle kommunikationsapparater i et universelt system. Længe leve fantasien, siger jeg bare...
Men alt er selvfølgelig ikke, som den velpolerede overflade ellers tilkendegiver. Milo’s koderven, Teddy, der også fik tilbuddet om at komme og arbejde for N.U.R.V., men takkede nej fordi han var imod ’big corporate business’ og for ’open source’, bliver dræbt samtidig med, at Milo hører Winston bruge det samme udtryk om et koderproblem, som Teddy brugte inden sin nød. Alarmklokkerne ringer, og hurtigt opdager Milo, at drømmejobbet er et mareridt, han ikke kan vågne op fra.

Usandsynlig
Trods plottets noget forenklede struktur formår Peter Howitt (Sliding Doors) at skabe en tæt paranoia-thriller i stil med The Firm. Filmen syntes især at komme til live i dens næsten for åbenlyse lighed med Bill Gates og Microsoft-monopol-affæren, og Tim Robbins formår med det samme pagehår som virkelighedens IT-mogul at skabe en glat, elskelig overflade, hvor man kan fornemme det megalomaniske vanvid lure. Hvis man vil have en lidt mere realistisk smag af IT-verdenens rænkespil, er TV-filmen Pirates of Silicon Valley dog langt mere informativ.
Hvor Robbins formår at udfylde rollen som skurk med alarmerende elegance, lykkes det imod alle odds for Ryan Phillippe at give rollen som Milo karakter trods hans lidt for pæne ydre. I samspil med Claire Forlani, der spiller hans kæreste Alice (igen – længe leve fantasien!), er der en række nøglescener, hvor man tydelig fornemmer, at Milos verden synker i grus.

Velsmurt
Så snart Milo indleder et tæt samarbejde med hans medprogrammør, Rachael Leigh Cook, begynder thrillerelementet at træde effektivt i kraft. Heri optræder en række usandsynligheder, men tempoet er højt – og tilsat musik med tilpas mange pulsslag i minuttet, kan selv en scene, hvor Phillippe sidder og taster kode, virke hæsblæsende.
Til dato er Wargames stadig den film, der har været tættest på at illustrere den verden af kode, cybergeeks lever i – hvilket set i lyset af filmens alder er lidt sørgeligt. Derfor er AntiTrust en positiv overraskelse, da den er forholdsvis tro mod sit digitale ophav.
 
DVD-vurdering
Coveret til AntiTrust påstår, at der er to forskellige featuretter i bonuspakken, egentlig er der kun den ene, ’Cracking the Code’, en fin lille behind the scenes, en cirka 20 minutters småfilosofisk featurette, der kommer rundt rund om filmen og dens budskab. Hverken traileren eller musikvideo er til gengæld synderligt spændende at bruge tid på, men de 8 forskellige slettede scener er meget sjove at se, specielt fordi de ikke er færdige. Mange af dem er dog korte, og der er også en grund til de ikke kom med i den endelige film.
Slutresultatet er en middelmådig udgivelse. Featuretten er god, det andet er ligegyldigt, og man skal være stor fan af nogle af de involverede eller filmen for absolut at bruge penge på disken.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Ugur
3-4-2014 00:18
Joli ! c7a m inspire ceci : Il avait une telle laerugr d esprit, qu il e9tait sur la meame longueur d onde que tout le monde.

NGR
2-1-2005 23:33
Se det er guf for nørder. cool film, men er man ikke selv en nørd, vil jeg tro at filmen er dødsyg. Der er mange fagudtryk i den man skal forholde sig til.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Human Flow9/11
The Shining9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Ud fra hvilken brændende by redder Clark Gable Vivien Leigh i Borte med Blæsten?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google