CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Crazy/Beautiful

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2001

Manuskript:
Phil Hay, Matt Manfredi

Producere:
Rachel Pfeffer
Harry J. Ufland
Mary Jane Ufland

Fotograf:
Shane Hurlbut

Klipper:
Melissa Kent

Komponist:
Paul Haslinger

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(73 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
26-11-03:
Walker dykker med pigerne
22-05-03:
Shyamalans kostumedrama
30-04-03:
Dunst spiller tennis med Bettany
18-03-03:
Mere girl fight fra Kusama
18-12-02:
Wilkinson sletter Carreys erindringer
05-12-02:
Roberts stadig dyreste skuespillerinde
19-09-02:
Harden & Roberts
19-08-02:
Mere $$$ til XXX
22-10-01:
Spider-Man 2 en mulighed
 
Anmeldelser:
04-07-11:
All Good Things
19-04-07:
Marie Antoinette
27-04-06:
Elizabethtown
25-06-03:
Blue Crush
06-11-02:
Spider-Man
07-11-01:
Get Over It
20-08-01:
The Virgin Suicides
25-07-01:
Bring It On
06-06-00:
Strike!
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
WideScreen 1.85-1 (16:9)

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
4 slettede scener, featurette, trailer, kommentarspor med instruktøren John Stockwell og skuespilleren Kirsten Dunst.
Crazy/Beautiful

Anmeldt af:Christian Hansen
Genre:Drama, Romantik
Varighed:94 minutter
Instruktør:John Stockwell
 
Anmeldelsesdato:15-05-2002
Medvirkende:Som:
Kirsten DunstNicole Oakley
Jay HernandezCarlos
Bruce DavisonTom Oakley
Herman OsorioLuis
Miguel CastroEddie
Tommy De La CruzVictor

Ung kærlighed
 
John Stockwell vil de fleste kende fra rollen som Billy Hazard i tv-serien Nord og Syd (1985), som de mere sentimentalt anlagte af os slugte råt tilbage i 80erne. Siden har man kunne se ham i bl.a. Top Gun (1986) og Nixon (1991). Crazy/Beautiful er Stockwells fjerde film som instruktør, og han er
bestemt ikke ueffen.

Samme high school, forskellige liv
Nicole (Kirsten Dunst) og Carlos (Jay Hernandez) mødes ved et tilfælde på en af strandene ved L.A.. De erfarer, at de går på samme high school. Det er imidlertid noget nær det eneste, de har tilfælles. Hun er datter af en rig politiker, men nægter at leve op til farens forventninger og lever derfor 'rebel without a cause'-rollen ud i mondæne Malibu Beach-omgivelser. Nicole er konstant i konflikt med faren og stedmoren, der kun har øjne for lillesøsteren. Nicole har det hele og nægter derfor at indrette sig. For Carlos er det anderledes. Han er fra et fattigt latinamerikansk kvarter og må kæmpe sig til det hele. Carlos spiller football og vil på college, men mangler det afgørende stipendium.

Et stipendium med betingelser
Til omgivelsernes store forundring forelsker Nicole og Carlos sig
hovedkulds. Der er i bogstaveligste forstand tale om to verdener, der mødes. Det tegner næsten for godt, da Nicoles far (Bruce Davison) indkalder Carlos til et møde vedrørende et college-stipendium. Carlos kan få stipendiet - på den betingelse, at han (for sin egen skyld, vel at mærke) holder sig væk fra Nicole.

Troværdig trekant omgivet af stereotyper
Om Carlos accepterer, skal ikke røbes her. Det skal heller ikke afsløres,
hvilken rolle Nicoles biologiske mor spiller. Det er imidlertid ingen
hemmelighed, at det er for trekanten Dunst/Hernandez/Davison filmen skal ses. Intrigen er her troværdig og skuespillet er godt. Filmens øvrige
karakterer er mere eller mindre stereotype med Nicoles hysteriske stedmor
og Carlos' mor (der konstant skælder ud på spansk) som de mest skrattende mislyde.

Ingen overraskelser
Man kan næsten ikke forestille sig en film med færre overraskelser end
Crazy/Beautiful. Alligevel formår den at engagere tilskueren, og man er bestemt ikke uanfægtet ved vejs ende. Miljøet er beskrevet med sans for detaljen og er kærlighedshistorien til tider for sirupssød, så skildres generationsopgøret til gengæld konsekvent og uden omsvøb.
Far-datter-konflikten kan minde om det 'blå' handlingsspor i Steven Soderberghs Traffic, hvor Michael Douglas spiller en succesfuld senator med ondt i familielivet. Crazy/Beautiful er også tematisk forbundet med Karyn Kusamas suveræne rebelskildring Girlfight fra i fjor, men uden at nå samme højder. Crazy/Beautiful er imidlertid langt bedre end hovedparten af de teenagefilm, der sendes på markedet i disse år.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet er omfattende: 4 slettede scener, som man nødig ville have været foruden, da de uddyber filmens centrale problemstillinger og indeholder gode pointer. Scenen, hvor Nicole farer vild i latino-kvarteret
om natten, er meget stemningsfuld.

Dokumentarfilmen 'Blurring Fiction & Reality' handler om casternes arbejde med at finde de rette amatørskuespillere til at spille henholdsvis high
school-elever og Carlos' venner. Endvidere følger vi filmholdet på arbejde
on location på en high school. Skolens dramalærer interviewes og han har en del klogt at sige om, hvorfor dramafaget er et vigtigt element i elevernes
liv.

Endelig er der kommentarspor til hele filmen. John Stockwell og Kirsten Dunst kommenterer, og man får mange spændende oplysninger om filmindspilning og filmproduktion, eksempelvis hvor lidt indflydelse instruktøren har på det endelige resultat.


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (5 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Julie
30-10-2007 16:06
Den er så gdo den film.
Jeg storgræd da den var slut, mest af alt fordi den minder mig s meget om mig selv. Hun gør - Kirsten Dunst.

Se den. Elsker den film. Wauw.

Dunst fan
13-3-2006 18:17
Jeg syndes dunst har gjordt et fremragene stykke arbejde i den her film, og som en af jer andre os har sagt udtrykker hun sine følser virkeligt godt i filmen....Jeg ELSKER den film....

jkcarlo
15-2-2006 12:13
ved gensyn må jeg opdatere min kommentar og sige, at både film og skuespil er temmelig godt
alletiders ungdomsfilm - måske kirsten dunsts bedste præstation til dato

love it!!!!
14-2-2006 22:24
tværtimod er Kirsten Dunst da en frmeragende skuespiller, der udover at udtrykke hendes følelser, får hun også sig selv med i filmen, så man kan mærke hende!

jk carlo
22-3-2004 00:56
udmærket film, men jeg synes nogle gange skuespillet bliver lidt for påtaget og stereotypt. Kirsten Dunst er en større stjerne end hun er en god skuespiller


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vinterbrødre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
The Square23/11
Justice League16/11
Rodin16/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Colin Farrell blev efter sigende en gang spurgt om han ikke ville med i et boyband - hvilket?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google