CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Mummy Returns

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2001

Manuskript:
Stephen Sommers

Producere:
Sean Daniel
James Jacks

Fotograf:
Adrian Biddle

Klipper:
Bob Ducsay
Kelly Matsumoto

Komponist:
Alan Silvestri

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(197 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
30-12-04:
Rachel Weisz som den første kvindelige læge
30-01-03:
Brendan Fraser myrder for sjov
20-06-02:
The Rock som konge
17-06-02:
Hugh Jackman bekæmper triple-monstre
06-03-02:
Sommers nye monstre
05-02-02:
Scorpion King for kort!!
13-11-01:
Rachel Weisz og Famke Janssen i film om Baader-Meinhof
02-05-01:
Rachel Weisz vender ikke tilbage
19-07-00:
Endnu en tegneserie filmatiseres
 
Anmeldelser:
08-08-08:
Mumien: Drage-kejserens grav
29-09-04:
Van Helsing
10-09-03:
The Quiet American
16-04-03:
Dating Tricket
18-11-02:
The Others
07-08-01:
Gods and Monsters
01-08-00:
Blast from the Past
 
Artikler:
15-05-01:
Brendan Fraser
15-05-01:
Alle drenges helt
 

Læs også...
I temaet Eventyr:
 
Atlantis - Det forsvundne rige
Den 13. Kriger
Dragonheart 2
Dybet [1989]
Galaxy Quest
Independence Day
Stargate

DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic WideScreen - 2.35-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, DTS

Ekstra materiale:
Kommentarspor, DVD-ROM pakke
Mumien vender tilbage

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Eventyr, Action
Varighed:118 minutter
Instruktør:Stephen Sommers
 
Anmeldelsesdato:14-11-2001
Medvirkende:Som:
Brendan FraserRick O'Connell
Rachel WeiszEvelyn Carnahan-O'Connell
John HannahJonathan Carnahan
Arnold VoslooImhotep
Oded FehrArdeth Bay
Patricia VelazquezMeela/Anck-Su-Namun
Se komplet creditliste her

Konstrueret underholdning
 
En gylden regel i Hollywood er, at hvis en film klarer sig godt, skal den have en efterfølger - ikke fordi man har brug for at høre mere til historien og dens personer, men fordi den forhåbentlig kan gentage den store indtjening. Anden gang skal det bare gøres større og bedre! Men som i så mange andre tilfælde så er det svært at planlægge en succes. Filmverdenen er uberegnelig, og man kan aldrig vide sig sikker på en to'er. Den chance har folkene bag 1999's store penge-succes Mumien valgt at tage alligevel, men forgæves: Mumien vender tilbage når ikke Mumien til sandalremmene.

De gamle kendinge
Rick og Evelyn er denne gang blevet gift og har tilmed en otte-årig dreng, der har de værste, eller bedste, karaktertræk fra forældrene. Da det lille trekløver er på udgravning i Egypten finder de et gyldent armbånd og andre arkæologiske godter, som de tilbage i London studerer nærmere, men før nogen kan nå at stoppe den nysgerrige knægt har han armbåndet godt oppe over armen, og helvedet bryder løs. Den gyldne armring tilhørte den frygtelige Skorpion konge, der raserede nogle 1000. år tidligere. En type ingen har lyst til at se i denne verden igen, men for sent, på grund af armbåndets 'opvågnen' vil han om 8 dage gøre sin entre. Samtidig med Ricks og Evelyns søgen har et par fæle skurke gravet den gamle ypperstepræst Imhotep op igen. Hans kærlighed Anck-Su-Namun er blevet genfødt i kvinden Meela og sammen prøver de at få liv i den gamle mumie, hvilke naturligvis også lykkes. Han og Meela vil erobre verden, og til den kamp skal de bruge Skorpionkongens gamle hær, så det er lidt af et trekantdrama, der denne gang udspiller sig.

Forkert fokus
Præcis som i den første film bliver tempoet sat i femte gear fra starten. Stephen Sommers knalder derud af, men i farten har han helt glemt den gode historie. Med mantraet 'større og bedre' har han totalt ubegribeligt valgt at proppe en masse kamp-scener ind i filmen. Så mange, at der næsten går The Matrix møder The Phantom Menace i den. Man kan ikke lave en adventurefilm uden en god slåskamp eller syv, men Sommers overdrevne brug af midlerne spolerer helheden. Dog ikke nok til kunne true tempo og den rene underholdningsværdi, der næsten er på højde med forgængeren, og filmens fine karaktertræk, bestående af de gamle personer og mumier, er stadig synlige, omend ikke så skarpt i fokus.

Det kedelige ægtepar
Det Mumien vender tilbage taber størst på er, at karaktererne er blevet forrådt, ikke gennemgående, men specielt i den store slutscene er svigtet stort. Den så stærke kærlighed, som Imhotep og Anck-Su-Namun delte i Mumien, bliver forrådt på det groveste, og plothullerne er i det hele taget så hyppigt forekommende som slitagen på pyramiderne. Skuespillet kører lidt på rutinen. Da Rick og Evelyn nu er lykkeligt gift er der ikke så mange gnidninger mellem dem, så hverken Brendan Fraser eller Rachel Weisz får lov at losse mås med deres ellers morsomme roller. Et velvalgt aspekt ved filmen er dog, at den sagtens kan ses uden at man har set den første.

Underholdningen overvinder utroværdigheden
Generelt fungerer Mumien vender tilbage som en harmløs undskyldning for at kværne popkorn og spise for meget slik, men det er ærgerligt, at den er tæt på at ødelægge Mumiens flotte omdømme. 1'eren var frisk, sjov og møghamrende charmerende, og derfor er det et stort irritationsmoment, at 2'eren ikke rigtig kan følge med. En smadret dobbeltdækkerbus, en gudelignende wrestler som ny skurk og et par vandede oneliners kan ikke gøre det i en tid, hvor det er overraskelserne og originaliteten, der har overtaget mainstream-filmene.
Det kan ikke benægtes, at Mumien vender tilbage har sine øjeblikke, men de retfærdiggøres mest af alt i etterens navn. Desto mere irriterende er det, at Hollywoods nøje konstruerede underholdningskoncept trods alt for mange fejlagtige satsninger alligevel er herligt underholdende!
 
DVD-vurdering
Det er ikke meget, den kan blære sig med at have liggende i bonusbunken. Et kommentarspor er det eneste, det er blevet til. Foruden lidt ekstra til computeren med en lille DVD-ROM pakke.
Men kommentarsporet er til gengæld vældigt spændende. Stephen Sommers fortæller, sammen med filmens klipper og executive producer Bob Ducsay, i øst og vest om alskens underholdende informationer tilknyttet filmen. Man hører meget lidt om baggrunden for scenerne men en masse om hemmelighederne og tricks’ene bag optagelserne. Ikke synderligt sagligt, mere sladderagtigt og morsomt - så man bliver ikke meget klogere på filmen men underholdende er det i hvert fald.
Menuerne er rigtig flotte og passer perfekt ind i filmens tema; men en trailer, nogle biografier eller interviews og den klassiske ’bag kameraet’ savnes voldsomt. Det action-pumpede kommentarspor er ikke nok til at gøre denne udgivelse uundværlig.
På lydsporet kan man glæde sig over en potent DTS-understøttelse, hvis man har det rette udstyr i hjemmebiografen.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (9 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Nicholai
6-11-2008 09:30
MEGA FED FILM!!.. :)

katten
30-1-2008 09:27
miav vor er det en god film

mip
30-1-2008 09:26
hej god film

michaelw
13-8-2007 16:11
Ikke en videre imponerende film den dvæler alt for meget ved tingene og den humor der er i filmen passer overhovedet ikke ind i sammenhængen.
Skuespillerne gør deres bedste men ligsom den første mumie film forgæves.
To stjerner.

Henrik
13-8-2007 14:43
syntes mumien 2 er en okay film

kan nu godt lide de kamp scener med Ardeth Bay (Oded Fehr)

han gir virklig R#¤ fuld med
hans kamp teknik

syntes oxo der er en
del humør i filmen

for eksemple

Ardeth Bay `s første bus tur

evelyn spærre døren
Rick O'Connell`s replik
hvad laver du skat
de her fyre bruger ikke døre


er selv begge film

3 ½ stjerner

fra henrik




 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Brad's Status14/12
Stalins død14/12
Star Wars: The Last Jedi13/12
Vinterbrødre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
Lumière!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken genstand søger Indiana Jones efter i Indiana Jones and the Last Crusade?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google