CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Astérix & Obélix: Mission Cléopatre

Produktionsland:
Frankrig

Produktionsår:
2002

Manuskript:
Alain Chabat

Producere:
Claude Berri
Pierre Grunstein

Fotograf:
Laurent Dailland

Klipper:
Stéphane Pereira

Komponist:
Philippe Chany

Censur:
Tilladt for alle, men frarÄdes bÞrn under 7 Är

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(123 stemmer)

Links
Filmens website

LÊs ogsÄ...
Nyheder:
07-01-04:
Deneuve og Depardieu spiller for Techiné
28-01-03:
8 kvinder fører an i Frankrig
27-06-02:
Bellucci og Cassel skilles
13-06-02:
Bellucci i ny italiensk film
25-02-02:
To film om spansk Godfather-familie
01-06-01:
Gallerne indtager Amerika
 
Anmeldelser:
27-02-13:
Asterix & Obelix og briterne
17-10-12:
Asterix & Obelix og briterne
08-02-08:
Asterix og de olympiske lege
31-10-06:
Asterix og Vikingerne
09-02-04:
Irréversible
06-10-03:
Napoleon Bonaparte
21-07-03:
Le Placard - ud af skabet
23-06-03:
The Daughter of D'Artagnan
04-09-02:
Just Visiting
26-06-02:
I kongens magt
04-04-00:
Asterix og Obelix – I kamp mod Cæsar
 
Artikler:
20-09-02:
Fransk Film: Popkunst og storindustri
 


Asterix og Obelix 2

Anmeldt af:Jesper Vestergaard
Genre:Komedie
Varighed:108 minutter
Instruktør:Alain Chabat
 
Premieredato:19-04-2002
Medvirkende:Som:
Christian ClavierAsterix
GĂ©rard DepardieuObelix
Jamel DebbouzeLinealis
Monica BellucciKleopatra
GĂ©rard DarmonCriminalis
Alain ChabatJulius Cæsar

Mission: mislykket
 
Det viste sig at være den helt rigtige satsning, der i 1999 bragte den første filmatisering af Albert Uderzo og Rene Goscinnys elskede tegneserier om de gæve gallere med Asterix og Obelix i spidsen til det store lærred. Transformeringen af tegneseriefigurerne til en stort anlagt filmatisering med virkelige skuespillere, rigtige romerbank og trylledrik for alle pengene var på en gang kunstnerisk forsvarlig, i stregernes ånd og en massiv publikumssucces. Den første film blev kvitteret med mere end 25 millioner solgte billetter verden over. Nu har producer Claude Berri fulgt Asterix og Obelix – I kamp mod Cæsar op med endnu en potentiel succes i samme rammer, men som desværre også er lige så meget for lang.

Cæsar og den onde Criminalis, der forsøger at spænde ben for Linealis og gallerne
Starter på en frisk
Bag manuskriptet denne gang er Alain Chabat, der også både har siddet i instruktørstolen og ganske glimrende spiller filmens Cæsar. Han forholder sig frit og mere tidstypisk til forlægget og lægger overraskende og effektivt ud med at starte et helt andet sted end i det velkendte franske hjørne, hvor gallerne holder stand mod de romerske styrker. Vi starter i Ægypten i tiden, hvor den skønne Kleopatra, spillet af den mindst ligeså skønne Monica Bellucci, står i spidsen for det stolte folk, der netop har fået uventet besøg af romerne. Selvom de sidste så klart var de mægtigste, formår Kleopatra at holde Cæsar i ave med sin uindtagelighed. Hun udfordrer Cæsar med et væddemål: Hvis hun inden der er gået tre måneder kan bygge ham et mægtigt palads i ørkenen, må han til gengæld indrømme, at det ægyptiske folk er det største af alle.

Allieret med gallere og trylledrik
Asterix, igen spillet med spids snusfornuft af den lille Christian Clavier, og Obelix, igen fremstillet med stor madglæde og charme af en oppustet GĂ©rard Depardieu, introduceres først efter et længere forløb. Det sker da den unge arkitekt Linealis (forsynet med den gode danske versionerings bedste stemme af Thure Lindhart) - der er udpeget til at løse Kleopatras umulige opgave eller blive kastet for løverne - hidkalder hjælp fra sin fars gamle ven Miraculix, gallernes druide. Miraculix rejser sammen med Asterix, Obelix, deres hund Idefiks og opskriften på trylledrikken til pyramidernes land og hjælper den trængte arkitekt og hans arbejdere i kampen mod tiden og filmens fæle skurk, den forbigåede arkitekt Criminalis.

Linealis, gallerne og hovedingrediensen: Trylledrikken
For meget effektjageri
Ved at starte i Ægypten gør Chabat filmen selvstændig og til et glimrende sted at starte bekendtskabet med de to galliske helte. Men ligeså snarrådigt de forpligtigelser og forventninger, der nødvendigvis må være til en film med så markant et forlæg, indløses i filmens første del, ligeså kedsommeligt og langtrukkent bliver det, i den sidste. Ligesom den første film havde problemer med at holde dampen oppe og samling på trådene, lider denne her under det problem, at den er alt for lang. Der er rigeligt med action og sjove indfald i imponerende scenografi, og der er rimeligt styr på filmens fyldige persongalleri. Men den gode historie løber til sidst ud i for meget effektjageri. I lang tid er der simpelthen ikke meget tilbage at fortælle, og helhedsindtrykket bliver ødelagt af, at filmen trækkes ud i den ulidelige længde af 108 minutter

Hold igen med trylledrikken
Filmens undertitel ”Mission: Kleopatra” er ikke nogen skjult hentydning til de succesfulde Tom Cruise-film. Den er åbenlys. For ligeså smækfyldt filmen er med imponerende umulige actionsekvenser, ligeså rig er den på oftets effektive referencer til filmhistoriens og samtidskulturens mere populære indslag.
Man forstår, at Chabat har ønsket at folde sig fuldt ud i de fantastiske rammer, og langt hen i filmen er man da også grundigt underholdt. Udgangspunktet kan sagtens bære op til flere filmatiseringer. Men det kræver, at bagmand Berri holder lidt igen med trylledrikken og strammer helt op på historierne inden filmatiseringerne fortsætter med at indhente tegneserien>
 




Deltag i debatten:
Navn:
IndlÊg:

Seneste kommentarer: (40 i alt - LĂŠs alle)
 
ForfatterIndlĂŠg
Air Jordan 7 Mens
15-7-2018 17:28
Wow! Thank you! I always wanted to write on my website something like that. Can I include a portion of your post to my site?
Air Jordan 7 Mens http://www.nikeoutlet-storeonlineshopping.com/air-jordan-7-mens-c1_26.html

Nike Free 3 V4 Womens
13-7-2018 05:57
Hi, Neat post. There is a problem along with your web site in web explorer, would test this?IE nonetheless is the marketplace leader and a huge part of folks will omit your fantastic writing due to this problem.
Nike Free 3 V4 Womens http://www.nikeoutlet-storeonlineshopping.com/nike-free-30-v4-womens-c41_42.html

Nike Free 5.0+ 2014 Womens
2-7-2018 20:46
I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Carry on the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it'll improve the value of my site :)
Nike Free 5.0+ 2014 Womens http://www.nikeoutlet-storeonlineshopping.com/nike-free-50-2014-womens-c41_79.html

Air Jordan 6 Womens
2-7-2018 20:21
I believe this is one of the so much vital information for me. And i am glad reading your article. However want to remark on few normal things, The website taste is great, the articles is actually excellent : D. Excellent process, cheers
Air Jordan 6 Womens http://www.nikeoutlet-storeonlineshopping.com/air-jordan-6-womens-c1_10.html

Moncler Jackets On Sale
28-6-2018 02:02
Thanks for any other fantastic post. The place else may anybody get that kind of info in such a perfect method of writing? I've a presentation subsequent week, and I'm at the search for such info.
Moncler Jackets On Sale http://www.monclerjacketsonsalevip.cc


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag pÄ stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken by er Matt Damon & Ben Affleck vokset op i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sűg pć Google