CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Bridget Jones' Diary

Produktionsland:
UK, Frankrig, USA

Produktionsår:
2001

Manuskript:
Helen Fielding, Andrew Davies, Richard Curtis

Producere:
Tim Bevan
Jonathan Cavendish
Eric Fellner

Fotograf:
Stuart Dryburgh

Klipper:
Martin Walsh

Komponist:
Patrick Doyle

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(489 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
04-11-03:
Bean og Johnny English vender tilbage
10-07-03:
Zellweger: Mission Almost Impossible
27-06-03:
Travolta hyret til Bridget-opfølger
20-06-03:
Zellweger på fedekur
19-02-03:
Coldplay afviser romantik med Hugh Grant
08-02-03:
Briternes foretrukne romantiske scener
21-01-03:
Zellweger er klart til Bridget igen
23-12-02:
Grant trækker i gamle klude igen
19-09-02:
Maleren Firth
23-07-02:
Hugh Grants Pie
04-06-02:
Cold Mountains nye folk
05-05-02:
Bridget Jones instruktør remaker tysk film
23-04-02:
Grant tvivler på Bridget 2
22-03-02:
Law, Kidman & Zellweger
21-03-02:
Nyt fra Hugh Grant
13-02-02:
Tilbage til Bridget
08-02-02:
Farrelly-brødrenes siamesiske komedie
04-02-02:
Flere genindspilninger
30-01-02:
2002s SAG-nomineringer
02-12-01:
Amelie vandt stort ved EFA
07-11-01:
Italiensk til European Film Awards
29-10-01:
Zellweger og Crowe
19-10-01:
Hugh Grant dropper Harry Potter for Sandra Bullock
 
Anmeldelser:
10-02-17:
Bridget Jones' baby
22-12-08:
St. Trinian's
11-07-08:
Mamma Mia!
25-03-08:
Miss Potter
28-04-05:
Wimbledon
21-03-05:
Bridget Jones - på randen af fornuft
05-05-04:
Love Actually
07-01-04:
Hope Springs [2002]
31-10-03:
Down with Love
04-04-03:
Chicago
19-02-03:
About a Boy
18-09-02:
Cherry
20-02-02:
All About Adam
27-03-01:
Jeg, Mig & Irene
19-01-01:
Nurse Betty
14-09-00:
Fire bryllupper og en begravelse
15-08-00:
The Bachelor
06-06-00:
Mickey Blue Eyes
 
Artikler:
25-07-02:
Premiereportræt: Hugh Grant
 

Læs også...
I temaet About Hugh Grant:
 
About a Boy
Premiereportræt: Hugh Grant
Soundtrack: About a Boy
Fire bryllupper og en begravelse
Mickey Blue Eyes
Small Time Crooks

DVD-specifikationer
Billedformat:
2,35:1

Lyd:
Dolby Surround 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, 'making of', slettede scener, 5 af Helen Fieldings oprindelige klummer, 2 musikvideoer
Bridget Jones' Dagbog

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Komedie, Romantik
Varighed:93 minutter
Instruktør:Sharon Maguire
 
Anmeldelsesdato:30-01-2002
Medvirkende:Som:
Renée ZellwegerBridget Jones
Colin FirthMark Darcy
Hugh GrantDaniel Cleaver
Jim BroadbentBridgets far
Gemma JonesBridgets mor
Embeth DavidtzNatasha

30, tyk og trængende
 
Bridget Jones blev født i 1995 i en klumme i den engelske avis The Independent. Helen Fielding var forfatteren bag klummen, der endte med at skrive en bog om Bridget nogle få år senere. Bogen blev en kæmpesucces, men filmatiseringen var allerede planlagt, inden bogen nåede at ramme hylderne hos boghandlere verden over.

The Wake-Up Call
Filmen handler om Bridget Jones, 32 år, bosat i London, arbejder på et forlag, fester med vennerne, men mangler manden i hendes liv. Den sidste del prøver hendes mor konstant at råde bod på, og ved hendes årlige nytårsfest bliver Bridget præsenteret for den seneste mulighed. Mark Darcy er advokat og succesfuld, men temmelig tør i det, og inden Bridget forlader festen, når hun at overhøre ham svine hende til. Og hermed indser Bridget, at hun hellere må få gjort noget ved sin tilværelse, inden hun ender som evig single.

Rod i tilværelsen
Sharon Maguire, der tidligere har instrueret dokumentarfilm, har være rigtig heldig med sin første spillefilm. Hun er da også kvinden, som Bridgets ven Shazza er bygget over, så hun kender Bridget-universet bedre end de fleste. Men hun har alligevel skabt en vedkommende film, som alle kan relatere til. Man behøver ikke engang at være en desperat kvinde i starten af 30'erne for at sætte sig ind i Bridgets liv. Maguire har ramt noget universielt ved filmen, for Bridgets liv består af meget mere end trangen til at finde en mand og tabe nogle kilo, for ikke at tale om at skære ned på cigaretterne. Hendes forældre går fra hinanden. Moren føler sig ikke nok værdsat af faren og render afsted med værten fra The Home Shopping Network. Så Bridget står nu tilbage med faren, som hun prøver at hjælpe. Derudover indleder hun et forhold til en mand hun dybeste nede godt ved ikke er den rette. Han er indbegrebet af alt, hvad hun ikke vil have, men i Hugh Grants skilkelse kan hun ikke modstå sin charmerende og glatte chef Daniel Cleaver. Af uransaglige årsager bliver hun ved ved at rende ind i Mark Darcy, der viser sig ikke at være så slem, som hun først troede, men hvem af dem skal hun vælge?

Velfungerende spil
Rollen som den bundcharmerende Bridget Jones, der godt nok tit opfører sig lidt kikset eller bare uheldigt, spilles suverænt af Renée Zellweger, der kan det med at være bedårende, og det magter hun tillige også med London-accent og 15 ekstra kilo på bagen. Zellweger ligner ikke en filmstjerne, hun ser så dejlig ordinær ud og spiller sin rolle så jordnært og sympatisk, at man aldrig tvivler på hendes præstation, men i stedet fuldstændig overgiver sig til hende. Og både Hugh Grant og Colin Firth bakker hende godt op. Grant får lov at spille et semi-dumt svin, et kærkomment syn, mens Firth endnu engang spiller på den tørre arrogance, som han mestrede i Jane Austen mini-serien Stolthed og fordom og næsten stjæler billedet med det uimodståelige forpinte spil.

Fornem balance
Skuespillerne er en af de vigtigste grunde til, at filmen virker så godt. Den hverdagsagtige handling en anden. Historien er selvfølgelig set før, som ved så mange andre dagligdagshistorier, men Maguire og Co. har fået en sympatisk film ud af trivialiteterne. Maguire har virkelig fat om karakterne, store som små, hun udleverer aldrig sine figurer, så stemningen bliver aldrig ubehagelig. Hun falder heller i med at svælge sig i Bridgets ofte småpinlige udfald. Humoren er sat i top, og den fungerer fremragende i fint samspil med både varme og tristhed. Den lette tilgang til historien gør ikke på nogen måde filmen dybt gribende eller revolutionerende frisk, men den er utvivlsomt både vedkommende og herligt underholdende.
 
DVD-vurdering
Det er slet ikke et dårligt udvalg af ekstra indslag, der findes på denne udgivelse. Instruktør Sharon Maguires kommentarspor er et af de bedre af slagsen. Hun fortæller både om baggrunden for scenerne, skuespillerne og generelt alt relevant til bedre at kunne forstå filmen. Her hjælper de 7 slettede scener også med at komme dybere ind under huden på Bridget og hendes liv. Prikken over i’et er 5 udvalgte klummer fra Helen Fieldings oprindelige udgivelser af Bridget-historier fra "The Independent".
Et af de mest hyppigt optrædende indslag i ekstramateriale-bunken er featuretten ’making of’. Disse plejer ikke er være synderligt originale, men her skiller den sig ud. Filmens herlige ironi gennemsyder også dette lille indslag, og med et par musikvideoer oveni fuldendes billedet af en glimrende DVD-udgivelse.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (9 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Film uden dybde eller sjæl
10-11-2008 22:49
Bridget Jones´dagbog hører til den slags film, der ikke efterlader noget særligt indtryk. Tværtimod er filmen ligegyldig og skruet sammen på sådan en måde, at man ikke behøver at have hjerne for at kunne følge med handlingen. Sjov er den ikke engang....

Senia
10-11-2008 19:44
Fantastisk film, virkelig.

Isabel
2-9-2008 09:41
FANTASTISK FILM! - til alle aldre

Maria
22-2-2007 17:53
Elsker den film .. Absolut min yndlings film . Bridget jones 2 er også vildt god ! men vil alligevel mene at nr. 1 er bedst :)

Marianne
27-1-2007 16:05
Hvis i kunne lide Bridget Jones, skulle i absolut også se "Stolthed og Fordom" fra 1995! Bridget Jones er nemlig skrevet ud fra den bog/film. De er begge to nogle fantastiske film!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Roderick Jaynes er krediteret som klipper på intet mindre end 5 af Coen-brødrenes film. Men hvem er han?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google