CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
About a Boy

Produktionsland:
England, USA

Produktionsår:
2002

Manuskript:
Peter Hedges, Chris Weitz, Paul Weitz baseret på romanen 'About a Boy' af Nick Hornby

Producere:
Tim Bevan
Robert De Niro
Brad Epstein
Eric Fellner
Jane Rosenthal

Fotograf:
Remi Adefarasin

Klipper:
Nick Moore

Komponist:
Damon Gough (Badly Drawn Boy)

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(142 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
12-05-05:
Grant & Quaid med i Weitz’ drømme
09-05-05:
Ny Hornby-filmatisering på vej
30-12-04:
Rachel Weisz som den første kvindelige læge
19-03-03:
Weitz-brødrenes Synergy
11-03-03:
WGA: Bowling for The Hours
19-02-03:
Coldplay afviser romantik med Hugh Grant
14-02-03:
Engelske kritikere vælger Caine
07-02-03:
Collette & Vardalos
07-02-03:
WGA-nomineringerne for 2002
28-01-03:
BAFTA-nomineringerne
23-12-02:
Grant trækker i gamle klude igen
21-12-02:
Britiske anmeldere nominerer film
26-08-02:
Hornby amerikaniseres – igen
23-07-02:
Hugh Grants Pie
21-06-02:
Runaway Jury fastlagt
21-05-02:
Star Wars vinder weekenden
21-03-02:
Nyt fra Hugh Grant
04-02-02:
Flere genindspilninger
29-11-00:
Nye Nick Hornby film undervejs
 
Anmeldelser:
20-09-18:
Bare Juliet
19-11-13:
The Way, Way Back
01-11-10:
An Education
02-09-09:
The Boat That Rocked
19-08-08:
Min brors kæreste
10-03-08:
Evening
12-10-07:
Evening
17-09-07:
Et sikkert hit - Music and Lyrics
05-12-06:
American Dreamz
11-04-06:
I dine sko
20-09-05:
In Good Company
28-04-05:
Wimbledon
05-05-04:
Love Actually
04-06-03:
Changing Lanes
10-04-02:
Dinner with Friends
30-01-02:
Bridget Jones' Dagbog
14-09-00:
Fire bryllupper og en begravelse
25-07-00:
Den sjette sans
06-06-00:
Mickey Blue Eyes
07-04-00:
8½ Women
 
Artikler:
25-07-02:
Premiereportræt: Hugh Grant
01-07-02:
Soundtrack: About a Boy
 


About a Boy

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Drama, Komedie
Varighed:101 minutter
Instruktør:Chris Weitz
Paul Weitz
 
Premieredato:26-07-2002
Medvirkende:Som:
Hugh GrantWill Freeman
Nicholas HoultMarcus
Toni ColletteFiona
Rachel WeiszRachel
Victoria SmurfitSuzie
Sharon SmallChristine
Se komplet creditliste her

1½ times trendy livsstilseventyr
 
Det er blevet moderne at være single. Solotilværelse har sine egne serier, bøger og film, og About a Boy er den seneste i rækken. Bygget på den engelske forfatter Nick Hornbys bog af samme navn er filmen et must for alle, der elskede Bridget Jones' Dagbog, mens andre vil mene, at det er endnu en 'Alt for damerne-film', vi sagtens kunne have undværet.

Will opdager glæden ved at være sammen med andre....
Rejsen begyndes
Det smarte livstilsdrama handler om den 38-årige Will, der aldrig har arbejdet én dag i sit liv. Hans far skrev for evigheder siden en julesang, hvis royalties Will nu lever af. Den småkyniske ungkarl har derfor aldrig smagt frugten af hårdt arbejde, uanset om det har handlet om karrieren eller kærligheden. Han har bildt sig selv ind, at han er lykkeligere alene, men vi ved alle, at han bare ikke ved bedre.
Hans liv ændrer sig ved et tilfælde, da han for første gang bliver dumpet af en kvinde. En enlig mor, der ikke er parat til noget seriøst, og inden han kan nå at sige "det går ikke det her", får hun sagt det, og han fremstår pludselig som den søde og forstående kæreste; en rolle han nyder så meget, at han opsøger en støttegruppe for enlige forældre for at score nogle sårbare kvinder, som han bare kan have et hurtigt og smertefrit forhold til. Men i stedet bliver han lidt ufrivilligt ven med en 12-årig dreng, og Wills opdagelsesrejse til et mere meningsfyldt liv kan begynde.

En ny ven
I støttegruppen møder Will en smækker sag kaldet Suzie og gennem hende drengen Marcus, som Will indleder et slags venskab med. I starten et temmelig uligevægtigt et, Will er mere en hjælp for Marcus, men langsomt begynder den usikre og lettere excentriske Marcus at gøre forholdet mellem dem mere jævnbyrdigt. Will lærer at omgås sine medmennesker og opdager, at han ikke er sin egen lille ø, som han så stolt påstår. Han kan gøre en forskel for andre folk, og snart er han ikke til at stoppe.

Hvem hjælper hvem?
Den engelske charme
About a Boy er en omgang romantisk skvalder, perfekt stylet med en veloplagt Hugh Grant - nu som både kynisk og følsom førsteelsker – et vittigt manuskript og en lettere charmerende attitude. Englændere har altid været gode til at dosere charmen, og de to amerikanske instruktører, som har deres fortid i American Pie-universet, stiller sig aldrig i vejen for den tørre, britiske humor. Under den harmløse overflade lurer nogle semi-socialrealistiske faldgrupper, men trods et selvmordsforsøg, teenagemobning og en død and ender det aldrig i gråd eller gru. Filmen balancerer pænt mellem det alvorlige og det komiske, og det er faktisk til dens fordel, at den pænt bliver på overfladen og kun hentyder til alvoren nedenunder.

Der vindes på figurerne
Man kommer ikke uden om, at dette på alle måder er et romantisk drama, letbenet eller ej, så historiens udvikling er derfor også himmelråbende forudsigelig. Kedelig kan man alligevel ikke kalde filmen, for den byder på nogle ganske fint portrætterede karakterer. Will påstår vel nok, at hans liv ikke er et emseble-drama, men det er filmen derimod. Med Grant i centrum skinner både Toni Collette og unge Nicholas Hoult som henholdsvis Fiona og Marcus; mor og søn, der bliver spændt ud mellem Will men samtidig udgør lyspunkterne i hans rejse ud af ensomhedens land og ind i varmen blandt medmenneskerne. About a Boy er en temmelig simpel film, men ganske sød.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (22 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Nike Lebron 12 Low
15-7-2018 23:34
Attractive section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Any way I'll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.
Nike Lebron 12 Low http://www.nikeoutlet-storeonlineshopping.com/nike-lebron-12-low-c17_70.html

Nike Free 5 Mens
15-7-2018 19:05
You are a very smart person!
Nike Free 5 Mens http://www.nikeoutlet-storeonlineshopping.com/nike-free-50-mens-c41_82.html

Fitflop Slide Sandals
8-7-2018 01:18
I just like the helpful info you provide in your articles. I'll bookmark your blog and check once more right here frequently. I am reasonably certain I'll be told a lot of new stuff right here! Best of luck for the next!
Fitflop Slide Sandals http://www.fitflopssaleclearanceuk.com/fitflop-slide-sandals-c3.html

Air Jordan 1 Mens
2-7-2018 21:56
A person essentially help to make seriously articles I would state. This is the first time I frequented your web page and thus far? I surprised with the research you made to make this particular publish extraordinary. Fantastic job!
Air Jordan 1 Mens http://www.nikeoutlet-storeonlineshopping.com/air-jordan-1-mens-c1_43.html

Nike Air Max Shoes
31-5-2018 18:56
My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he's tryiong none the less. I've been using WordPress on a variety of websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard good things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress content into it? Any help would be really appreciated!
Nike Air Max Shoes http://www.nikeoutletstore2016.net


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Julia Roberts’ bøsseven i My Best Friend's Wedding?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google