CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Ocean's Eleven

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2001

Manuskript:
Ted Griffin

Producere:
Jerry Weintraub

Fotograf:
Steven Soderbergh

Klipper:
Stephen Mirrione

Komponist:
David Holmes

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(162 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
04-01-06:
Ocean's 13 på vej
02-04-04:
Soderbergh får Che tilbage
15-07-03:
Har Brad Pitt grimme ben?
14-11-02:
Soderbergh redder Clooneys røv
23-05-02:
Brad Pitt som P Diddy?!?
05-04-02:
Soderbergh med presset kalender
22-03-02:
Pitt som Achilleus
13-03-02:
Pitt i HIV-drama
06-02-02:
Hollywoods karakterbog
10-12-01:
Ocean’s Eleven knuser Harry Potter
06-12-01:
Julia Roberts nøgen?!?
22-11-01:
Clooney og Soderbergh sammen igen
06-11-01:
Soderberghs Traffic diskuteres i højesteret
16-10-01:
Clooney & Coen-brødrene
05-10-01:
Soderbergh retter filmtitel
07-09-01:
Roberts & Soderbergh for 3. gang
16-02-01:
Soderbergh og Clooney sammen igen
12-09-00:
Mere om Ocean's 11
05-06-00:
Clooney og Willis i samme film?!
 
Anmeldelser:
15-07-14:
Monumenternes mænd
23-10-07:
Ocean's Thirteen
19-04-05:
Ocean's Twelve
27-06-03:
Confidence
18-10-02:
Full Frontal
30-10-01:
The Mexican
15-10-01:
Traffic
29-08-01:
Borderline
20-06-01:
Snatch
06-06-01:
O Brother, Where Art Thou?
01-11-00:
Erin Brockovich
25-10-00:
Englænderen
13-09-00:
Three Kings
10-05-00:
Fight Club
 
Artikler:
11-02-03:
Berlinale 2003: George Clooney på kant med pressen
23-05-01:
George Clooney
25-04-01:
Brad Pitt
24-04-01:
Julia Roberts
11-04-01:
Matt Damon
10-03-01:
Steven Soderbergh
10-03-01:
Steven Soderberghs film
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0

Ekstra materiale:
2 Kommentarspor, 2 featuretter, 3 trailers, cast & crew-liste, DVD-ROM ekstra
Ocean's Eleven

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Action, Krimi
Varighed:114 minutter
Instruktør:Steven Soderbergh
 
Anmeldelsesdato:27-08-2002
Medvirkende:Som:
George ClooneyDanny Ocean
Brad PittDusty Ryan
Matt DamonLinus Caldwell
Andy GarciaTerry Benedict
Julia RobertsTess Ocean
Don CheadleBasher Tarr
Se komplet creditliste her

Cool, lækker & glat underholdning
 
Det startede med Humphrey Bogart tilbage i de tidlige 50’ere. Han havde fået nogle nye og yngre venner. Fruen Lauren Bacall brød sig vist ikke synderligt om dem – hun kaldte dem The Rat Pack. Siden blev Frank Sinatra bandens leder, og sammen med vennerne Dean Martin og Sammy Davis Jr. satte han liv i festen. Slutningen af 50’erne var deres storhedstid. I 1959 indspillede de tilmed en film sammen. De var alligevel det meste af tiden i Las Vegas og hang ofte ud sammen, og så kunne de jo lige så godt lave en film samtidig. Men det var dengang, The Rat Pack blev i starten af 60’erne 'opløst', og siden har de været totalt out-datede, lige indtil starten af 90’erne, hvor en ny 50’er-bølge begyndte at røre på sig. Op gennem 90’erne blev det pludseligt moderne at høre swingmusik, drikke whiskey og cocktails og ryge cigarer igen. Så det var næsten uundgåeligt at se en genindspilning af den cool gamle film. Og hvem er bedre til at tænde ild i den gamle fakkel end Hollywoods cool kid Steven Soderbergh.
Soderberghs comeback, Out of Sight (1998), havde en suveræn George Clooney i hovedrollen som den charmerende forbryder Jack Foley, og samarbejdet var yderst frugtbart – de to har siden ledt efter en mulighed for at lave film sammen igen. Muligheden kom i Ted Griffins manuskript, baseret på den 30 år gamle Rat Pack-film Ocean's Eleven.

The man with the plan
Filmen handler om Danny Ocean og hans store planer. Han er lige sluppet ud af fængslet. Men de fem år bag tremmer har ikke taget kampgejsten fra ham – han går straks i gang med sit nye projekt. Tre kasinoer skal røves på én gang på én nat. Det er dog ikke så slemt som det lyder. De tre spillehoteller har nemlig den samme pengeboks - der til gengæld er umulig at komme ind i! Danny får brug for et godt hold. Han starter med højremanden, Rusty, som naturligvis er ombord med det samme. Et så kompliceret projekt vil koste mange penge at udføre, så de har også brug for en bagmand, og helst én der ikke kan lide manden de skal røve. Terry Benedict ejer alle tre kasinoer og er desuden et rigtigt ubehageligt svin, så han har masser af fjender, blandt andet Reuben Tishkoff (Elliott Gould), som har set sit kasino overtaget af Benedict. Reuben og hans penge er med. Derefter går det slag i slag, Danny og Rusty får rekrutteret yderligere 8 mand, og de i alt 11 mænd er nu klar til deres livs kup.
Nevadas spillekommissions regler stipulerer, at et kasino til enhver tid skal have en kontantbeholdning, der svarer til antallet af jetoner i omløb, så Oceans ellevemands-trup vælger naturligvis at røve bulen den dag, hvor Lennox Lewis skal i ringen mod den russiske bokser Vladimir Klitschko, og hotellerne derfor vil være proppede og mindst $150 millioner vil ligge og vente på dem i boksen.

Hurtig, smart og svingende
Ocean's Eleven er rendyrket Hollywood-underholdning, når den er bedst. Rap, vittig og charmerende. Ted Griffin, der skrev de dybt undervurderede Kannibalerne (99) og Den perfekte plan (99), har igen skruet et spændende stykke underholdning sammen. Filmen koncentrerer sig mest om selve kuppet. Lidt opvarmning og så lige på. Soderbergh taber heller ingen i svinget. Kuppets udførsel, der er omfattende og imponerende struktureret, styrer Soderbergh med sikker hånd. Man kan følge med i herlighederne uden at regne de næste skridt ud, og da der er 11 mænd at klippe imellem, når man at få en masse lækre finesser med. Danny Ocean har desuden et mellemværende med ekskonen Tess – han vil have hende tilbage, men hun er nu tilfældigvis sammen med Terry Benedict. Det lille sideplot bliver der også tid til, men så heller ikke så meget mere. Fordi Dannys 10 andre kompagnoner skal skaffes så hurtigt, bliver der ikke plads til at optegne nogle af disse karakterer synderligt tydeligt inden det store kup. Lidt overfladisk, men der er masser af charme tilstede i figurernes personligheder, så der tabes ikke stort på hastværket.

Sikker underholdning
Steven Soderbergh har ikke lavet et intenst personportræt som Erin Brockovich eller Englænderen, eller et stort drama som Traffic. I stedet får vi en vellykket krimi-komedie, der emmer af ironisk distance, også til sig selv. Brad Pitts åbningsscene i Hollywood med fem af filmbyens rigtige unge skuespillere (Joshua Jackson fra Dawson's Creek, Topher Grace fra Dengang i 70'erne, Holly Marie Combs fra Charmed, Shane West fra Once & Again og Barry Watson fra 7th Heaven), der spiller sig selv, er bidende morsom, og stemningen bliver sat på "indbydende" fra starten. De centrale skuespillere - George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon og Julia Roberts - svinger også fantastisk sammen. Derudover har Soderbergh samlet begavede karakterskuespillere omkring sine stjerner.
Og Ocean's Eleven handler mest om sine stjerner. Handlingen kommer i anden række, den lider ikke af de store plothuller, men man savner lidt modstand undervejs. Det hele går næsten lidt for glat, lidt for heldigt og lidt for belejligt. Slutningen, som naturligvis ikke skal uddybes nærmere her, byder også på et alt for forjaget klimaks. At der bliver sat en lille hale på historien hjælper en smule, men lader også samtidig op til en fortsættelse, og da vi alle ved, at det ikke vil blive tilfældet, virker det lidt som en lappeløsning. For en film der starter lidenskabeligt, for derpå at kører vildt og voldsomt på, er det en anelse skuffende, at det hele ikke ender med et brag. Ikke at filmen ikke er hele turen værd af den grund!
 
DVD-vurdering
Ocean's Eleven er i forvejen en lækker film og ekstramaterialet til DVD-udgivelsen kan snildt følge med. Hele to kommentarspor er at finde på skiven. Det første er med instruktør Steven Soderbergh og manuskriptforfatter Ted Griffin, og det er dejligt afslappet at lytte til, men også fagligt interessant og informativt og skal opleves, hvis man bare tilnærmelsesvis er fan af filmen.
På dette andet kommentarspor kan man opleves Matt Damon, Andy Garcia og Brad Pitt, der vidt og bredt hyggesludrer om små detaljer omkring optagelserne af filmen. Her bliver ikke der ikke talt om kameralinser eller baggrund for handlingens nuancer, i stedet er de to timer i selskab med de tre herrer en tour de force i Hollywood-insider filmset-sladder – Alle pengene værd!

Ellers er der ikke meget på udgivelsen, tre trailers og to featuretter, den obligatoriske 'making of', 15 minutters jævn standard-promotion og en lidt mere dybdegående 9 minutters featurette om stilen bag filmen. Kostumier Jeffrey Kurland og nogle af filmens mere kendte hoveder fortæller om arbejdet med at finde filmens rigtige udseende, i hvert fald gældende for tøjet. Om ikke andet får man en stærk fornemmelse af, hvordan en film bygges op, og på trods af, at indslaget i det store hele ikke er synderligt opfindsomt, så er det sjovt at se, specielt hvis man er interesseret i hvordan man virkelig laver film.
Så på bundlinien er DVD-udgivelsen af Ocean's Eleven en mindre, men sikker gevinst.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (6 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
bob
27-8-2008 16:56
den BEDSTE af alle oceans filmene!
er så god,spænende og hyldende sjov ! :P
giver den ****** stjerne.. for det fortjerner den ;)
kh BOB !

Neffar
2-7-2008 20:24
NU IGEN?!?
SÅ ER DET NOK MED DET SPAM!!!!

bczgfoiuib
14-10-2007 19:27
Hello! Good Site! Thanks you! vhhykzlhexwgz

jkcarlo
6-7-2004 00:55
stjernespækket spændingsfilm, der efter min mening er gabende kedelig
jeg synes efterhånden soderbergh har lavet en række flops (her tænker jeg ikke på erin b. og traffic)

Brygger
10-12-2003 19:18
Da anmeldelsen blev skrevet i sin tid var der _ingen_ planer om en fortsættelse. Soderbergh & Co. havde tillige sagt, at dét ville der ikke blive tale om. Det var først langt senere at de ord blevet trukket tilbage - heldigvis, for personligt glæder jeg mig også voldsomt til 2'eren
:D
Lisa Brygger
US-redaktør


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad er Woody Allens rigtige navn?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google