CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Bend It Like Beckham

Produktionsland:
England, USA, Tyskland

Produktionsår:
2002

Manuskript:
Paul Mayeda Berges, Guljit Bindra, Gurinder Chadha

Producere:
Deepak Nayar

Fotograf:
Jong Lin

Klipper:
Justin Krish

Komponist:
Craig Pruess

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(489 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
18-06-04:
Woody Allen i London med Winslet og Rhys-Meyers
26-03-04:
David Beckhams nye karriere
23-01-04:
2003s WGA-nomineringer
23-09-03:
Beckham på banen med Bernal
05-05-03:
X2 smadrer konkurrenterne
22-04-03:
Rhys-Meyers som Bond?
14-02-03:
Engelske kritikere vælger Caine
28-01-03:
BAFTA-nomineringerne
21-12-02:
Britiske anmeldere nominerer film
11-11-02:
Kaurismäki og Almodóvars film topper EFA-nomineringer
10-09-02:
BUSTER klar til den tredje børnefilmfest
 
Anmeldelser:
11-08-09:
Hormoner, hængerøve og hårde bananer
27-09-05:
Et dristigt kys
06-12-02:
Salâm, smukke
22-01-02:
Jalla! Jalla!
19-12-01:
What's Cooking?
09-01-01:
East is East
 
Artikler:
19-09-01:
Integration på plakaten
 

Læs også...
I temaet BUSTER 2002:
 
BUSTER 2002: Børnedommere
Barske film vinder BUSTERs priser 2002
BUSTER 2002: Barske realiteter for børn
BUSTER 2002 skudt godt i gang
BUSTER Animation i Huset
Astrid Lindgren-retro på BUSTER
BUSTER husker fantasien
BUSTER går i vandet
BUSTER-dokumentarfilm i Cinemateket
BUSTER 2002: Børnenes filmfest
Premiereinterview: Pia Bovin
Kald mig bare Aksel
BUSTER klar til den tredje børnefilmfest
Premiereinterview: Morten Køhlert
Ulvepigen Tinke
Ghost World
Julie og drengene
Klatretøsen
Hans Fabian Wullenweber: Action for børn
Final Fantasy - The Spirits Within
Ikke een mindre

Bedre end Beckham

Anmeldt af:Jesper Vestergaard
Genre:Komedie
Varighed:113 minutter
Instruktør:Gurinder Chadha
 
Premieredato:16-08-2002
Medvirkende:Som:
Parminder K. NagraJess Bhamra
Keira KnightleyJules
Jonathan Rhys-MeyersJoe
Anupam KherMr. Bhamra
Archie PanjabiPinky
Shaznay LewisMel
Se komplet creditliste her

Parallelle verdener
 
Dette års integrationskomedie er lidt mindre sommerkæk end de to foregående års, East is East og Jalla! Jalla!. Alligevel er der masser af lune og humor i Gurinder Chadhas britiske hit-drama Bedre end Beckham, om en indisk pige der ikke må dyrke sit store talent for fodbold.

Jess bliver godt modtaget i fodboldklubben
Fodbold og husmortræning
Jess er 18 år og andengenerations-inder i England. Ifølge hendes familie er hun ved at være godt gifteklar og burde bruge sin tid på at øve sig i at blive en god indisk husmor ligesom sin søster Pinky, der allerede har fået en aftale stablet på benene. Jess har imidlertid det problem, at hun ikke interesserer sig det mindste for drenge, hverken engelske eller indiske. Det eneste hun interesserer sig for er at spille fodbold. Det er hun til gengæld også helt fantastisk god til.
Vi får hurtigt beviset, da Jess’ britiske spejling og senere bedste veninde, Jules, ser hende spille i parken. Jules tager Jess med til fodboldtræning, og Jess får i løbet af ingen tid spillet sig ind på det lokale pige hold.

Coming of age
Det er en lang historie, og Gurinder Chadha, der har skrevet filmen sammen med sin mand, Paul Mayda Berges, har givet sig god tid til at fortælle den. Filmen spiller over næsten to timer og udvikler sig til både at blive et drama om Jess langsomme løsrivelse fra sin familie, som hun i hovedparten af filmen må lyve overfor om sin fodboldkarriere, og et ’coming of age’-drama om de to unge fodboldpiger, der næsten naturligvis kommer op at skændes om den charmerende træner, Joe (spillet med puddeløjne af Jonathan Rhys Meyer).

Fra en smuk scene, hvor filmens parallelle verdener mødes og Jess ’bender’ den bedre end Beckham!
Alvorlige temaer simrer
Ligesom både East is East og Jalla! Jalla! kommer der et skær af folkekomedie over filmen, idet den også skærer sine stereotyper ud i pap. Det er mest morsomt, men også en smule anstrengende til tider. Man kan ærgre sig lidt over, at der gøres så få forsøg på at skildre virkeligheden med respekt for alle karaktererne. De alvorlige temaer simrer dog konstant i baggrunden, og karikaturer eller ej, så bliver en udmærket historie om det svære kultursammenstød mellem øst og vest, mellem traditionen og mode og mellem gammelt og nyt sat på spidsen og fortalt i meget klare vendinger.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (30 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Mohammed Soiwallah
25-12-2009 02:50
fuckin lote film
jeg keded mag hele titen.

fatma
9-11-2009 17:53
hva synes i om filen

fatma
9-11-2009 17:50
filmen er god

De kalder mig Robatten
14-2-2009 20:53
Man kan bestille den?
& den er virkelig god den film, den handler jo om fodbold jo.
& jeeeeesss er sku virkelig god man!

bn
18-7-2008 16:36
hmmm. den er fin nok.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Mile 2230/8
De Utrolige 230/8
Lykke-Per30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad er Robocops tredje direktiv?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google