CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Zoolander

Produktionsland:
USA, Australien, Tyskland

Produktionsår:
2001

Manuskript:
Drake Sather, Ben Stiller, John Hamburg

Producere:
Stuart Cornfeld
Scott Rudin
Ben Stiller

Fotograf:
Barry Peterson

Klipper:
Greg Hayden

Komponist:
David Arnold

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(48 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
04-08-03:
Hollywood-opdatering fra Cage til Weaver
28-04-03:
Milla Jovovich i Resident Evil 2
02-04-03:
Duchovny og hans drag queen
03-12-02:
Favreaus nye nisser
24-11-02:
Snoop Dogg assisterer Stiller & Wilson
 
Anmeldelser:
24-06-16:
Zoolander 2
05-05-14:
The Secret Life of Walter Mitty
04-04-06:
Wedding Crashers
25-04-05:
Anchorman
11-01-05:
Dodgeball
23-11-04:
Alf
29-09-04:
Starsky & Hutch
29-10-03:
Old School
18-06-03:
I Spy
 
Artikler:
01-08-01:
Ben Stiller
22-06-00:
NAC: Owen Wilson
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Slettede scener, outtakes, ekstra kommentarspor m. Ben Stiller, fotogalleri
Zoolander

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Komedie
Varighed:85 minutter
Instruktør:Ben Stiller
 
Anmeldelsesdato:21-08-2002
Medvirkende:Som:
Ben StillerDerek Zoolander
Owen WilsonHansel McDonald
Christine TaylorMatilda Jeffries
Will FerrellJacobim Mugatu/Jacob Mooreberg
Milla JovovichKatinka Ingabogovinanana
Jerry StillerMaury Ballstein
Se komplet creditliste her

Børnearbejde, modeller og sjove grimasser
 
Du skal lige acceptere følgende: Børnearbejde er en nødvendig del af modeindustriens økonomiske sundhed, og enhver modstand af børnearbejde skal kvæles. Hvis dette virker som et gyldigt udgangspunkt, vil du ikke have det store problem med at se logikken i Ben Stillers nye komedie, Zoolander, hvor Malaysias premierminister netop er imod børnearbejde, og derfor må myrdes.
Det er Derek Zoolander, der bliver udset til opgaven af den magtfulde modemogul Mugatu. Derek er ærketypen på en succesrig model; ufatteligt selvoptaget dyrker han sine ansigtsudtryk som varemærker og tåger rundt i verden uden helt at opfatte noget som helst.

De to skønheder... verdens smukkeste, faktisk!
Nedturen
Efter at Derek tre år i træk har været ’Model of the Year’, taber han til konkurrenten Hansel (Owen Wilson), og hans verden styrter i grus. Ikke fordi han opdager det; Derek er nemlig så tåbeligt dum, at han allerede er på vej op på scenen for at modtage prisen, som han plejer. Dette leder Mugatu til at tro, at man uden problemer vil kunne hjernevaske den naive Derek og programmere ham til at være en dræbermaskine, der har en meget stærk antipati mod premierministrer fra Malaysia.
Alt dette er dog kun en tom skal af en plotlinie, som tillader den uregerlige komedie, som Zoolander er, til at fyre en imponerende mængde komiske optrin af. Udover et væld af cameos fra skuespillere som Jon Voight, Cuba Gooding Jr., Garry Shandling, Natalie Portman, Winona Ryder, David Bowie, Fabio, David Duchovny, og Billy Zane er det i særdeleshed Owen Wilson og Ben Stillers mange ’opgør’ og eksempler på modellers mindre positive karaktertræk, der bærer filmen igennem.

Intet bid
Zoolander er i samme dur som Austin Powers-filmene, en outreret farce i et overgearet tempo. Uden at være en mindeværdig komedie, formår Ben Stiller at levere adskillige latterbrøl, ikke mindst med sin kompromisløse insisteren på at være så ufatteligt småt begavet, at han hverken kan finde ud af at dreje til højre, afslutte sætninger eller udtale ord på mere end to stavelser.
De satiriske elementer i filmen har aldrig reelt bid, ikke mindst fordi de går efter de såkaldte åbenlyse aspekter af modelbranchen, og humoren finder da også sit ståsted i Dum, Dummere-kategorien, hvor det er klovnens mangel på intelligens, der underholder. At dette så viser sig at være en vellykket opskrift, ikke mindst fordi Ben Stiller filmen igennem dyrker Zoolanders såkaldte ’Blue Steel’-look; i sandhed et ansigtsudtryk, der vil gå over i filmhistorien som det mest komiske.
Zoolander forfalder dog til perioder af tomgang, når den gedigne, men sporadiske humor ikke er tilstede – og slutresultatet efter den lille, halvanden time er kun fornøjeligt. En mere konsistent historie ville have hjulpet på helhedsindtrykket og med garanti leveret mere kød på filmens ’funny bone’.
 
DVD-vurdering
DVD-materialet på Zoolander er først og fremmest fremragende, fordi alle de "Really Really Good Looking Interactive Menus" bliver kommenteret af Derek Zoolander på en meget underholdende måde. Her kan man boltre sig i et kommentarspor med bl.a. Ben Stiller, en række slettede scener, der også kan blive kommenteret af selvsamme - udover man kan se dem i deres naturlige helhed.
Dertil skal tilføjes alternative rulletekster, som man dog ikke får nogen forklaring på, hvorfor de blev vraget, en række stillbilleder og ikke mindst en ca. fem minutter lang 'Outtake', der er mindst lige så underholdende som selve filmen. Til sidst skal også nævnes, at der er rig mulighed for at dyrke Will Ferrels sindssyge dans.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Elsk mig!27/4
Guardians of the Galaxy Vol. 227/4
The Fits27/4
Den anden side27/4
Hedi20/4
Creative Control20/4
The Edge of Seventeen20/4
Du forsvinder20/4
Fast & Furious 813/4
The Handmaiden12/4
Flere bio-anmeldelser
 
Allied10/4
Fantastiske skabninger... og hvor de findes31/3
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Trolls20/3
Inferno7/3
Jack Reacher: Never Go Back6/3
Storkene28/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
”Fem småforbrydere. Tonvis af kokain. 27 døde. To overlevende og ikke skyggen af et bevis.” Hvilken film er der tale om?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google