CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2002

Manuskript:
Jonathan Hales, George Lucas

Producere:
Rick McCallum

Fotograf:
David Tattersall

Klipper:
Ben Burtt

Komponist:
John Williams

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(460 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
16-03-05:
Star Wars-køen er åbnet
25-02-05:
Star Wars bliver åbningsfilm i Cannes
08-11-04:
Star Wars-traileren tilgængelig for alle
26-07-04:
Star Wars Episode III - ??????? ?? ??? ????
11-02-04:
Star Wars' tre første udkommer på dvd
30-12-03:
Leon-sequel i sigte
28-11-03:
McGregor vil have realistisk sex
02-06-03:
Vinderne af 2003s MTV Movie Awards
22-05-03:
Gollum det bedste bæst
15-05-03:
McGregor: Star Wars kedelig
08-05-03:
Indy-dvd - Årets julegave!
16-04-03:
MTV Movies Awards 2003
06-02-03:
Empire-priser uddelt
 
Anmeldelser:
18-04-17:
Rogue One: A Star Wars Story
16-12-15:
Star Wars: The Force Awakens
09-02-12:
Star Wars Episode 1 - The Phantom Menace 3D
26-11-08:
Star Wars - The Clone Wars
15-08-08:
Star Wars - The Clone Wars
18-11-05:
Star Wars Episode 3 - Sith-fyrsternes hævn
10-12-04:
G.O.R.A.
17-05-04:
Shattered Glass
05-02-03:
The Caveman's Valentine
08-10-02:
Life as a House
 
Artikler:
30-09-11:
Nyt på dvd: Star Wars - the complete saga
15-05-02:
Star Wars: Palpatine
15-05-02:
Star Wars: Grev Dooku
15-05-02:
Star Wars: Jango Fett & Boba Fett
15-05-02:
Star Wars: Anakin Skywalker
15-05-02:
Star Wars: Introduktion
 

Læs også...
I temaet Oscar 2003:
 
Hero
Chicago
Oscar 2003: Showbiz og krigsprotester
Årets Oscar-vindere
Independent Spirits Awards Heaven
Gangs of New York
Streep langer ud efter Oscar
Oscar pre-show aflyst
Lilo & Stitch
Vejen til Perdition
Premiereportræt: Daniel Day-Lewis
Premiereportræt: Martin Scorsese
WGA: Bowling for The Hours
...Og din mor!
SAG-awards vinderne
2002s Saturn- nomineringer er ude
Catch Me If You Can
PGA går til... Chicago!
Chicago-instruktør slår Scorsese
The Hours
Polanskis voldtægtsoffer forsvarer hans film
About a Boy
Orkidé-tyven
Oscar-gætterier
Danske Oscar-drømme
Minority Report
Far From Heaven
Bowling for Columbine
8 Mile
Unfaithful
Rundt om Schmidt
Frida
Ringenes herre - De to tårne
Skatteplaneten
My Big Fat Greek Wedding
Spider-Man
Ice Age
Manden uden fortid
Tal til hende
The Time Machine
Spirit

DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
Star Wars Episode 2 - Klonernes angreb

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Adventure, Sci-fi
Varighed:142 minutter
Instruktør:George Lucas
 
Anmeldelsesdato:15-11-2002
Medvirkende:Som:
Ewan McGregorObi-Wan Kenobi
Natalie PortmanPadmé Amidala
Hayden ChristensenAnakin Skywalker
Ian McDiarmidPalpatine/Darth Sidious
Samuel L. JacksonMace Windu
Frank OzYoda
Se komplet creditliste her

Mørket samler sig…
 
Konklusionen er klar, når rulleteksterne fra George Lucas’ seneste Star Wars-epos fortoner sig: Der er forbandet lang tid til år 2005, hvor Star Wars Episode 3 får premiere. For uanset den betragtelige sum af utålelige dialogstumper, den overdrevne brug af CGI-effekter og det generelt stereotype skuespil, så er Star Wars Episode 2 - Klonernes angreb en del af det fænomen, der er Star Wars. En fascinerende sammenblanding af science fiction og fantasy inspireret af de matinéoplevelser, som kunne ses dengang George Lucas var ung. Et grandiost livsværk og sprudlende overflødighedshorn af detaljer, der for fans er lig religion – og for de uindviede blot er en fandens god filmoplevelse.

Trådene samles
Der er gået ti år siden vi sidst så Anakin Skywalker og hans læremester Obi-Wan Kenobi i deres første konfrontation med intergalaktiske, politiske skærmydsler. De bliver hurtigt kastet ud i flere intriger, da en gammel kending i form af Padmé Amidala, der har overstået sin regeringsperiode som Dronning af Naboo og nu i stedet er blevet Senator for sin hjemplanet, er ude for et mordforsøg. Anakin, der nu er en fuldvoksen, arrogant snothvalp, er håbløst forelsket i Amidala – og romantikken er således sikret, da han bliver beordret til at beskytte hende, mens Obi-Wan udforsker mordforsøget og det omfattende komplot, der kan anes bag.
I disse tåger, som end ikke Yoda eller Mace Windu kan gennemskue, kan man ane Grev Dooku – ingen ringere end Yodas tidligere elev og nu en Jedi-løsgænger, der skaber splittelse i Republikken. Men bag ham hviler noget langt værre – Darth Sidious, hvis rænkespil er lige så geniale som de er ondskabsfulde.

The Dark Side
Alt dette leder til den legendariske start på selve ’The Clone Wars’. Men det er i Star Wars-terminologi kun en ekstra sidegevinst, mens vi betragter alle de brikker, der bliver lagt i det store puslespil. I skarp kontrast til The Phantom Menace er her en klar sammenhæng med den oprindelige trilogi; mange bifigurers baggrund bliver forklaret, og ikke mindst får man også begrundet mange af de valg, som George Lucas traf i Episode 1; ja, man kan endda sige, at Klonernes angreb gør The Phantom Menace til en bedre film.
Det er selvfølgelig historien om Anakin Skywalker og dennes rejse mod den mørke side af ’The Force’, der befinder sig i brændpunktet af fortællingen –isoleret fra sin læremester har han ikke noget skjold mod den voksende mørke side i ham. George Lucas formår mod alle odds at gøre hans figur sympatisk; hans store ego, tøjlesløse kræfter og frustration over Jedi-ordenens strikse regelkodeks bobler i ham, og kombineret med så stærke følelser som kærlighed og sorg fornemmer man tydeligt hvor det bærer hen ad for den unge Anakin.

The Light Side
Nu er det ikke lige skuespillet, man går ind og ser en Star Wars-film for – og af den grund af det formålsløst at kommentere Hayden Christensens præstation som Anakin, Natalie Portman som Amidala eller Ewan McGregor som Obi-Wan. De har ikke meget at arbejde med, og hvis der på noget tidspunkt er optræk til blot lidt samspil med gnister, så ødelægger den ofte klichéfyldte dialog det meste (at George Lucas har haft Jonathan 'Scorpion King' Hales med til at rive i manuskriptet har kun forværret sagen. De kan ikke anklages for at brillere i de mange, spredte kærlighedssekvenser) Mest savner man dog humoren fra de første tre film; C-3PO dukker op i filmens sidste halve time og fyrer en række oneliners af – men meget få af dem er fuldtræffere, og flere af dem decideret pinlige. At humoren mangler, gør den episke fortællings tendens til selvhøjtidelighed og pseudovisdom en anelse anstrengene. Paraderne kan ikke blive sænket ved hjælp af f.eks. en opsætsig Han Solo-figur, og de mindeværdige replikker udebliver…
Alt dette bliver dog omkranset af en teknisk bravour, som kun George Lucas kan lave den. Sjældent ser man CGI-effekter så godt udført, og kombineret med Lucas’ evne til at skabe små spændingskulminationer, føles de to en halv time som en skøn rollercoaster-tur. Højdepunktet er uden sammenligning den nu 100% computeranimerede Yoda – han leverer årets med garanti mest svedige kampscene i så suveræn stil, at man har lyst til at bryde ud i spontane klapsalver.

A cliffhanger…
Manglerne til trods er det ikke Lucas’ mange tekniske jokers, der er hans største bedrift. I stedet er det hans evne til at indgyde en ægte interesse i personernes skæbne, på trods af de mange himmelvendte øjne og suk man måtte have haft undervejs. For når John Williams altid suveræne soundtrack fortoner sig sammen med de sidste billeder af Klonernes angreb, er det figurernes skæbne, man er optaget af. Det – og så en boblende fornemmelse af, at man godt kunne klare at se filmen i hvert fald én gang til…
 
DVD-vurdering
Vurdering af ekstramaterialet har ikke været mulig, da distributøren pt. ikke har stillet anmelderkopi til rådighed.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (11 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
http://www.oaklan.top
24-5-2018 09:46
Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the web the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they just don't know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks
http://www.oaklan.top http://www.oaklan.top

Parajumpers Online Shop
23-5-2018 17:49
Wonderful goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just extremely fantastic. I actually like what you have acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible. I cant wait to read much more from you. This is actually a wonderful site.
Parajumpers Online Shop http://www.parajumpersonlineshop.com

Moncler Outlet UK
25-4-2018 13:36
This is the correct blog for anyone who wants to find out about this topic. You notice a lot its nearly laborious to argue with you (not that I actually would needaHa). You positively put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, simply nice!
Moncler Outlet UK http://www.monclerjacketsonsalevip.cc

Fitflop Shoes
19-4-2018 10:46
Hello, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, very good blog!
Fitflop Shoes http://www.fitflopssandalssale.com

Kate Spade Outlet
25-3-2018 03:11
I together with my buddies happened to be viewing the best hints located on your site and then then came up with a horrible feeling I had not thanked the web site owner for them. Most of the men happened to be as a result thrilled to read through them and have now undoubtedly been enjoying these things. Thank you for really being indeed kind and also for picking variety of notable guides millions of individuals are really wanting to know about. My very own sincere regret for not expressing appreciation to sooner.
Kate Spade Outlet https://katespadeoutlet333.wordpress.com


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
C'est la vie!24/5
Solo: A Star Wars Story23/5
Standing Tall17/5
Charmøren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Joel Schlesinger instruerede i 1971 den første større film, hvor de mandlige hovedpersoner kysser hinanden på læberne – hvad hedder filmen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Søg på Google