CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Anja efter Viktor

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Ib Kastrup, Regner Grasten (Torvald Lervad), Henrik Frederiksen

Producere:
Regner Grasten

Fotograf:
Lars Vestergaard

Klipper:
Thomas Krag

Komponist:
George Keller

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(274 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
09-05-06:
Anja og Viktor tilbage i ilden
12-07-04:
Festival-pris til Karen-Lise Mynster
30-03-04:
Anja og Viktor i Familien Gregersen
10-12-03:
8 millioner til Grasten & Gregersen
08-09-03:
2 mio. billetter solgt til danske film i år
10-06-03:
Anja og Viktor i gangsterhistorie
08-04-03:
Arven hitter, Anja og Viktor er hurtigt i hælene
19-11-02:
Stem på musikken til Anja & Viktor
 
Anmeldelser:
31-03-09:
Anja & Viktor - I medgang og modgang
01-08-07:
Anja og Viktor - Brændende kærlighed
08-12-05:
Bølle Bob og Smukke Sally
16-03-04:
Regel nr. 1
04-06-03:
Bertram & Co
31-01-03:
En som Hodder
04-01-02:
Anja og Viktor
 
Artikler:
04-02-01:
Gentagelser præger seneste støttetildelinger
 


Anja efter Viktor

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Romantik/Komedie
Varighed:85 minutter
Instruktør:Charlotte Sachs Bostrup
 
Premieredato:04-04-2003
Medvirkende:Som:
Sofie Lassen-KahlkeAnja
Robert HansenViktor
Mira WantingGitte
Karl BilleThorvald
Jonas GülstorffNikolaj
Joachim KnoppPeter
Se komplet creditliste her

3 hik på stribe
 
Der er efterhånden ikke meget Dennis Jürgensen, ungdomskultur og hikken tilbage i tredje fortælling om de unge elskende Anja og Viktor. Men denne gang er folkekomedie og ungdomsfilm også veget for en uhyre generisk, romantisk komedie, som slægter sit amerikanske forbillede på. Anja efter Viktor med undertitlen ”Kærlighed ved første hik 3” er et tydeligt eksempel på et tredje kapitel i en serie, der er begyndt at emme af genbrug og afprøvede modeller.


Copyright:
Buena Vista
Omvendte fortegn
Historien, som denne gang kan bryste sig af hele tre manuskriptforfattere, kan betragtes som en slags genfortælling af Anja og Viktor, blot med omvendte fortegn. Anja finder ti minutter inde i filmen ud af, at Viktor er en kende umoden for hende, og slår derfor op. Bruddet skyldes dog mere end noget andet en uheldig druktur blandet med stoffer mellem Viktor og hans to venner, Nicolaj og Thorkild, samt Tato-Mogens. Bruddet bliver dog tacklet på eksemplarisk vis af Viktor, der ser lyset via Mads Christensens depraverede og mildest talt chauvinistiske bog ”Den Store Blærerøv”, samt lidt personlig vejledning af Anjas og hans egen lillebror, Brian og Esben. Deres råd – og tilsyneladende også selskabslivets bibel – leder Viktor direkte i armene på Malene, datter af en stenrig mediebaron.

Og så går jagten!
Med andre ord står det hurtigt klart, at Anja grueligt fortryder sin beslutning og brændende ønsker at få fingre i den drengede Viktor med det skæve smil – umoden eller ej, så er knægten tilsyneladende charmerende nok til at klare sig i de høje sociale lag. Det bliver imidlertid ikke let, for mens Viktor lever og har det fortrinligt, er Anja tynget af ringe kampånd og mange kærestesorger. Men den tanke, som publikum med et bedrevidende smil sidder og finder frem til i biografen, er om den jordnære og kernesunde Anja alligevel ikke er den rigtige for ham...


Copyright:
Buena Vista
Genbrug
Både for og bag kameraet går velkendte ansigter fra Anja og Viktor igen; Charlotte Sachs Bostrup har instrueret, og prøver i næsten højere grad end sidste film at tage udgangspunkt i det melankolsk romantiske. Det er en kærlighed, der lader som om den er voksen – men hverken skuespillerne eller de mange barnagtige og humoristiske optrin gør, at man på noget tidspunkt kan betragte filmen som mere end en fjantet fornøjelse. Den menneskelige dimension mangler i særdeleshed, for uanset hvor mange små optrin med tårer, der er klippet ind, finder filmen aldrig ro til at etablere nogle troværdige figurer.

Flere i biffen
Mere end en halv million så sidste hikke-reprise, og Ragner Grasten & Co. virker da også som om de har smurt maskineriet til endnu en publikumstræffer. Ud fra devisen: "If it ain't broken – don't fix it", kunne man mene – men spørgsmålet er så, om forgængeren ikke var temmelig meget i uorden? Selv Sofie Lassen-Kahlkes smil virker en anelse forlorent i denne omgang, og underholdningen, det effektive PR-apparat med product placement og stribevis af hits (der i passager får filmen til at minde om en længere musikvideo), forekommer her i tredje omgang mest af alt temmelig ligegyldigt.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (17 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
busse
16-2-2008 16:59
mega sex

mus
6-2-2008 19:41
sød dejlig
kærlighedsfilm.kæmpe ros
til skuespillerne især til dig mira vanting. hun levere en fantastisk præstation som hun plejer. filmen for et kæmpe stort 6 tal

chaima
18-1-2008 09:15
hej anja og victer.jeg er en stor fan.i love you anja.i love ypu victer

Anja og Viktor fan nr 1
10-10-2007 20:39
Heej alle samm.
Jeg ku godt tænke mig at snakke med enten Robert eller Sofie eller med dem begge to.
Men Robert danser pisse godt.
Han synger rigtig godt.
Heej Heej Anja og Viktor fan nr 1!

tina
6-9-2007 10:14
anja efter viktor er bare så god
det helt sikkert


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
Flere bio-anmeldelser
 
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har Dianne Wiest ikke spillet mor til?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google