CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Caveman's Valentine

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2001

Manuskript:
George Dawes Green efter roman af George Dawes Green

Producere:
Danny DeVito
Scott Frank
Elie Samaha
Michael Shamberg
Stacey Sher
Andrew Stevens

Fotograf:
Amy Vincent

Klipper:
Terilyn A. Shropshire

Komponist:
Terence Blanchard

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Egmont Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(10 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
30-05-05:
Ricci helbredes af Jacksons sorte slange
12-08-02:
XXX gav $$$
15-04-02:
Den amerikanske Box Office skifter bane
01-10-01:
Travolta & Jackson i Basic
28-09-01:
Samuel L. Jackson i XXX
 
Anmeldelser:
18-07-03:
Basic
04-06-03:
Changing Lanes
01-04-03:
xXx
15-11-02:
Star Wars Episode 2 - Klonernes angreb
24-07-02:
The 51st State
22-08-01:
Unbreakable
30-05-01:
Pulp Fiction
13-03-01:
Shaft [I]
29-01-01:
Rules of Engagement
11-04-00:
Deep Blue Sea
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 WideScreen, 1,85-1

Lyd:
Dolby Surround 5.1, DTS

Ekstra materiale:
Kommentarspor med instruktøren Kasi Lemmons og klipperen Terilyn Shropshire, slettede scener, trailer
The Caveman's Valentine

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama
Varighed:100 minutter
Instruktør:Kasi Lemmons
 
Anmeldelsesdato:05-02-2003
Medvirkende:Som:
Samuel L. JacksonRomulus Ledbetter
Colm FeoreDavid Leppenraub
Ann MagnusonMoira Leppenraub
Aunjanue EllisLulu Ledbetter
Peter MacNeillDet. Jack Cork
Damir AndreiArnold
Se komplet creditliste her

Et smukt sind på morderjagt
 
Romulus Ledbetter. Det er da et navn, man lægger mærke til, og hvis ellers livet havde flasket sig for ham, var studietiden på det anerkendte Juilliard næppe blevet højdepunktet i hans liv. Det blev det imidlertid, og nu bor han under en bunke sten i New York, stolt af ikke at være hjemløs men blot en hulemand og konstant opmærksom på de dødbringende stråler, som kommer fra fjenden over dem alle, Stuyvesant, som bor i toppen af Chrysler-bygningen.

Flot portræt af et smukt sind
Instruktøren Kasi Lemmons, der brød igennem i 1997 med Eve’s Bayou, har valgt en højst usædvanlig historie til hendes tredje spillefilm, fundet i en roman af George Dawes Green, som også har fået fornøjelsen af at skrive manuskriptet. At beskæftige sig med skizofrene på film er en modig beslutning, som kræver en god portion psykologisk overblik for at lykkes. Heldigvis har hun i dette tilfælde allieret sig med Samuel L. Jackson, som atter beviser sin store spændvidde som skuespiller og aldeles overtager filmen med sit portræt af Ledbetter, stor pianist i sin ungdom, ravende gal hjemløs som voksen – men hele tiden med en snert af realitetssans under det vilde udseende og den voldsomme gestik.

Morderjagt
En dag finder Romulus en ung mand udenfor sin hule. Han sidder død i et træ, og selvom politiet hurtigt henlægger sagen som et hændeligt uheld slipper vildmanden ikke sin mistanke. Dødsfaldet er med garanti et led i et større komplot mod ham, og han kaster sig over opklaringsarbejdet med alle kræfter. Den konstante jagt på sandheden giver ham også overskud til at genoptage en ellers halvdød forbindelse til sin datter, og i det hele taget bliver morderjagten en ny besættelse i hans verden, som et kort øjeblik ser ud til at rive ham ud af den eksisterende forestillingsverden. Den unge mand viser sig at være model hos den berømmede og lidt frygtede kunstfotograf Leppenraub (Colm Feore) og svaret på dødsfaldet gemmer sig tilsyneladende på fotografens gård, men hvordan får en hjemløs adgang til et selskab hos kunstverdenens absolutte snobber?

Skæv hverdag med regelrette mord
The Caveman's Valentine er en skæv detektivhistorie fra det vækstlag af amerikanske instruktører, som ikke helt er nået indenfor hos de store studier, men som heller ikke har opgivet ambitionen og har kastet sig over ligegyldige småproduktioner i stedet. Kasi Lemmons leverer en fin stemning og får sammen med sin hovedrolleindehaver skabt en fascinerende figur, som man næsten bør unde sig selv halvanden time sammen med. At dele af plotmekanikken så knirker noget mere trægt og selve mordmysteriet ikke er så stort endda, bliver et mindre problem, hvis man ved, hvad man går ind til.
 
DVD-vurdering
Et glimrende ekstramateriale, hvor instruktøren og klipperen giver sig tid til at forklare, hvordan de bedst fik "oversat" de fascinerende elementer fra romanen til film. Det er et lidt tøvende kommentarspor, hvor de to kvinder tydeligvis ikke nyder situationen at tale til et publikum, de ikke kan se, men infomationsniveauet er ganske højt.

Et par slettede scener og en trailer til filmen fuldender et glimrende men ikke opsigtsvækkende ekstramateriale.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Human Flow9/11
The Shining9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film finder man rollenavnene:
Frank Costello, Colin Sullivan, Billy Costigan & Mr. French?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google