CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Transporter

Produktionsland:
USA, Frankrig

Produktionsår:
2002

Manuskript:
Luc Besson, Robert Mark Kamen

Producere:
Luc Besson
Steve Chasman

Fotograf:
Pierre Morel

Klipper:
Nicolas Trembasiewicz

Komponist:
Stanley Clarke

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(51 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
11-11-05:
Watanabe filmer med Snipes
19-10-04:
Besson instruerer animations-film
14-10-04:
Ritchie vender tilbage til Revolver
23-01-04:
Stathams bankjob
13-01-04:
Besson bygger studie i Paris
30-10-03:
Statham transporterer igen
15-06-03:
Royal Taxi-genindspilning
10-01-03:
Helt ny udgave af The Italian Job
03-06-02:
Flere blodrøde floder
08-10-01:
Reno og Besson også ramt af terrorstemning
 
Anmeldelser:
19-08-16:
The Brothers Grimsby
03-08-11:
The Mechanic
27-06-08:
The Incredible Hulk
26-04-07:
Crank
17-05-06:
Transporter 2
11-02-04:
The Italian Job
10-02-03:
Yamakasi
23-10-02:
Mean Machine
08-05-02:
The Fast and the Furious
24-04-02:
Kiss of the Dragon
12-09-01:
Lock, Stock and Two Smoking Barrels
20-06-01:
Snatch
12-03-01:
Taxi 2
10-01-01:
The Defender
16-08-00:
Jeanne D'Arc
16-05-00:
Leon
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic Widescreen 2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor med Jason Statham & Steve Chaseman, making of-reportage, 3 udvidede kampsekvenser med evt. kommentarer
The Transporter

Anmeldt af:Nick Price
Genre:Action/Krimi
Varighed:89 minutter
Instruktør:Louis Leterrier
 
Anmeldelsesdato:03-06-2003
Medvirkende:Som:
Jason StathamFrank Martin
Qi ShuLai
Matt SchulzeDarren Bettencourt
François BerléandTarconi
Ric YoungMr. Kwai
Didier Saint MelinBoss

Et par på kassen...
 
Jason Statham svulmer og gløder under Corey Yuens actioninstruktion i denne fransk-amerikansk-kinesiske produktion med Luc Besson gemt godt væk i folderne. Filmen bidrager ikke med nyskabelser af nogen art, men den underholder og fremviser Statham fra en lidt overraskende side, nemlig som den hårdtslående actionhelt, der kan alt selv...

Reglerne
Frank Martin (Jason Statham) er en tidligere engelsk elitesoldat, som nu har slået sig ned i det sydfranske, hvor han ernærer sig som kurér af forskellige varer. Frank er god, rigtig god. Faktisk er han så god, at han har en lidt usikker alliance med den lokale politiinspektør, der – af uvisse årsager – ser gennem fingrene med Franks små lege, også selvom det af og til resulterer i en håndfuld ret spektakulære ulykker.
En dag går det dog galt. Det starter ellers fremragende nok, da Frank får en pakke på halvanden gange en halv meter, som skal transporteres 250 kilometer fra Nice til Monaco. Undervejs punkterer bilen dog, og Frank opdager, da han skal skifte dækket, at pakken er levende. Noget dumt bryder Frank den ene af sine tre regler – han åbner pakken. En overrasket Frank opdager, at pakken indeholder en lille, smuk asiatisk kvinde, som bestemt ikke virker til at more sig over at blive transporteret fra Frankrig til Monaco i bagagerummet på en BMW. Frank er dog pligtopfyldende nok til at aflevere hende til sin skumle kunde, der til gengæld tilbyder ham et nyt job – endnu en pakke skal afleveres, denne gang tilbage i Nice. Det er jo herligt sådan at få råd til lidt ekstra, men da pakken eksploderer sammen med Franks bil, aner han, at der er noget helt galt. Herfra går det slag i slag, og Frank vikles ind i en historie om menneskesmugling og skruppelløse bagmænd, som ikke skyr nogle midler i deres forsøg på at score kassen.

En snert af Besson
Luc Besson har skrevet manuskriptet og er krediteret som producent på The Transporter, og man aner bestemt også hans håndelag i mange af filmens scener. Der er en skøn asiatisk kvinde, velproducerede biljagter, hurtige klip, fransk humor og til tider hæsblæsende action, som havde den franske filmmager selv stået bag kameraet. Det har han dog ikke helt, men hans assistent fra Jeanne D'Arc-filmen, Louis Leterrier, har instrueret dele af løjerne (primært de dialog-tunge af slagsen), mens den kinesiske actioninstruktør Corey Yuen (som blandt andet har arbejdet med Jackie Chan) står bag actionscenerne. Det kunne godt være endt skidt – historien om for mange kokke og den fordærvede mad taget i mente – men resultatet er forbløffende godt, ikke mindst fordi Jason Statham fungerer overraskende godt i rollen som den regelbundne, godhjertede antihelt Frank Martin. Castingen af Qi Shu som den kinesiske pige fra bagagerummet og François Berléand som politiinspektøren er meget vellykket, og man fornemmer, at der har været en god, lystig stemning under filmoptagelserne.

Et par på munden
Filmens action er i det store hele både morsom og underholdende. Statham har udført stort set alle sine stunts selv, hvilket man tydeligt kan se i de forskellige klip, og han udviser både talent og kraft i sine præstationer. Actionscenerne er ikke specielt originale, selvom en enkelt hvor Statham kravler rundt på et olieret gulv og slås med et utal af skurke er ret godt skruet sammen, men de er veldesignede og af en tilpas længde til, at man underholdes hele vejen igennem. Filmen kulminerer et par minutter inden, den burde, hvilket efterlader én med en lille øv-fornemmelse helt til sidst, men det er en detalje, som man kan se gennem fingrene med, for The Transporter overrasker og underholder. Mere kan man vel ikke forlange af en god, solid søndags-film...
 
DVD-vurdering
På dvd-skiven er der lagt et kommentarspor med Jason Statham og producer Steve Chasman, som løbende kommenterer filmens handling. Vi får alt fra brokkerier over klipning til historier om, hvorledes Statham var ved at komme til skade under sine stunts, og det er da spændende nok, selvom man skal være virkelig glad for filmen for at høre hele sporet.

Desuden er der tre af filmens kampscener, som er inkluderet i deres originale, første klipning (de er senere blevet forkortet en smule), og her kommenterer de to også forløbet. Især Statham synes at være irriteret over en af scenernes klipning, ligesom han nogle gange undrer sig over, at der mangler ting og sager. Det er ikke synderligt interessant.
Den obligatoriske making of-dokumentar bidrager ikke med noget nyt eller spændende.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (4 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Amri Gonzalez
5-4-2008 18:49
GOOD MOVIE

Imperialisten
4-2-2006 18:44
Van damme og Den altid så patriotiske og korrekte Seagl kan gå skride på hver deres pension og plads til Jason. Han er da for fed og ser også bedre ud ;-)

Wall Street
2-5-2004 13:51
Yeah. The Transporter leverer varen (og til tiden). Glem van Damme og Seagal. Deres karriere er gået i stå for mange år siden, og deres film er elendige. Jason Statham er den nye anti-helt.

Filmen er for cool. Særdeles velkoreograferede og ret opfindsomme slagscener, et heftigt og hårdtpumpet soundtrack, lækre (t)øser og en yderst veloplagt og overbevisende Jason Statham, der sparker røv som respektløs bad-ass motherfucker. Filmen oser af Luc Besson (på den fede måde).

Den kan varmt anbefales. Og så er efterfølgeren allerede på vej. DAMN!

effektivt
2-5-2004 09:01
efektiv actionkrimi med en utrolig overbevisende Jason Statham. Fed action god og en rigtig god biljagt.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
69 Minutes of 86 Days17/8
Hjemme i Verden17/8
Superswede: En film om Ronnie Peterson17/8
Patriarken17/8
Lys i mørket17/8
The Big Sick17/8
The Dark Tower17/8
Danserinden10/8
Annabelle 2: Skabelsen10/8
Fortiden foran os10/8
Flere bio-anmeldelser
 
Ghost in the Shell11/8
Kong: Skull Island8/8
T2 Trainspotting28/7
20th Century Women25/7
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem af disse skuespillere har modtaget 7 Oscarnomineringer uden at vinde?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google