CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Ghost Ship

Produktionsland:
USA, Australien

Produktionsår:
2002

Manuskript:
Mark Hanlon, John Pogue

Producere:
Gilbert Adler
Joel Silver
Robert Zemeckis

Fotograf:
Gale Tattersall

Klipper:
Roger Barton

Komponist:
John Frizzell

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(38 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
23-02-04:
Elisha Cuthbert er ikke kun Jacks datter!
29-11-02:
Sutherland i film om Estonia
04-01-02:
Spielberg og Zemeckis bryder op
 
Anmeldelser:
04-02-13:
Dredd
30-01-08:
Pathfinder
22-01-07:
Snakes on a Plane
01-05-06:
Doom
01-09-04:
Gothika
11-09-02:
Thir13en Ghosts
26-07-00:
House on Haunted Hill
07-06-00:
Virus
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
Ghost Ship

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Gyser, Adventure
Varighed:87 minutter
Instruktør:Steve Beck
 
Anmeldelsesdato:19-08-2003
Medvirkende:Som:
Gabriel ByrneCapt. Sean Murphy
Julianna MarguliesMaureen Epps
Ron EldardDodge
Desmond HarringtonFerriman
Isaiah WashingtonGreer
Karl UrbanMunder
Se komplet creditliste her

Thrill-ride til søs
 
Med instruktøren Robert Zemeckis som drivkraft har produktionsselskabet Dark Castle nu produceret tre gyserfilm efter en god, gammel opskrift, hvor en gruppe mennesker spærres inde på et klaustrofobisk sted og må kæmpe sig ud, mens de én efter én bliver dræbt. Hvor de to første, House on Haunted Hill og Thir13en Ghosts, var genindspilninger af tidligere projekter, så er Ghost Ship i det mindste på overfladen en helt ny historie.

Det mystiske skib
Bjergningshold har tidligere dannet udgangspunkt for forsøg på at lave spænding til søs, dog senest med den fatalt mislykkede Virus med Jamie Lee Curtis og Donald Sutherland flaksende i front, og med Ghost Ship er vi et stykke tættere på noget af det rigtige. På en skummel kro efter et langt togt hører vores bjerningshold om et spøgelsesskib fra en pilot; et skib, som måske kan give den store økonomiske gevinst, som de har så tvingende brug for. Så selv om alle hellere vil hjem til familierne, så drager de atter til søs for at finde den store båd. Med sig har de piloten, som også vil have fingre i den potentielle gevinst. En tåget nat ankommer de uden radarvarsel til skibet, som viser sig at være luksuslineren Antonio Graza, som har været forsvundet i 40 år. Der er stille og tyst ombord, men snart begynder krogene at blive vakt til live – for noget er alvorligt galt ombord på det store skib.

Helt efter planen
Spændingen er tydeligst til stede i filmens indledning. Optakten er lang, faktisk føles hele den første time som en lang opvarmning til, at vi skal finde ud af, hvad der helt præcist foregår i de mørke og fugtige gange ombord på Antonio Graza. I filmens skræmmende indledning har vi set, hvordan et stort selskab på båden blev dræbt i en makaber ulykke, men ondskaben viser sig at stikke langt dybere. Snart bliver bjergningsholdet splittet op i mindre grupper, og uden nogensinde at blive særlig interessant som individer omkommer de under lidt forudsigelige, men stadig ganske underholdende omstændigheder.

Fortravlet
Men den lange opvarmning er ikke kompatibel med en effektiv spilletid på under halvanden time, og derfor får Ghost Ship lige pludselig travlt, alt for travlt. Et hurtigt flash-back afslører alt, hvad der skete 40 år tilbage og i huj og hast får vi hele mysteriet opklaret. Desværre må man nok sige, for man sidder tilbage med en fornemmelse af, at filmen havde været betydeligt bedre, hvis den havde fået yderligere 20 minutter til at forklare sig selv i . Bedst er åbningsscenen, men der er også et par fornuftigt stemningsfyldte scener undervejs. I forhold til Thir13en Ghosts, som også er instrueret af Steve Beck, er Ghost Ship et markant hop op på skalaen, og noget tyder på, at Dark Castle er ved at producere sig varme – og så kan det kun blive spændende at se, hvad de kan finde på. I Ghost Ship er der stadig en anelse for meget forlystelsespark over det, hvor et godt potentiale bliver forløst på lidt for forudsigelig og ufarlig vis.
 
DVD-vurdering
Vurdering af ekstramaterialet har ikke været mulig, da distributøren pt. ikke har stillet anmelderkopi til rådighed.


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Nico
8-7-2007 18:41
Synes den er ret god (har også købt den på tilbud he he )
Kan godt lide at den er lidt overderevet og klassisk

Moviegoer
31-1-2007 00:26
Jeg har lige købt filmen på tilbud.

Er spændingen tydeligst til stede i begyndelsen? Vi er ombord på et skib i 1953. Der er fest ombord og pludselig river en wire sig løs, som (og hold nu fast) skærer festdeltagerne igennem. Naturligvis falder de ikke bare om. Nææh, de står måbende mens kropsdelene langsomt glider fra hinanden *GGG*

Det minder mig fælt om gysere fra 80'erne....


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Mile 2230/8
De Utrolige 230/8
Lykke-Per30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film involverer ikke utroskab?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google