CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Bad Boys 2

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Ron Shelton, Jerry Stahl, Cormac Wibberley, Marianne Wibberley

Producere:
Jerry Bruckheimer

Fotograf:
Amir M. Mokri

Klipper:
Roger Barton
Mark Goldblatt

Komponist:
Mark Mancina

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(180 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
21-07-03:
Bruckheimer og de slemme drenge
04-12-02:
Will Smith bekæmper robotter
13-05-02:
Miami Vice som film
08-03-02:
Bad Boys 2 er klar til start
20-07-01:
Will Smith mister makker
 
Anmeldelser:
14-01-14:
Pain & Gain
24-11-09:
Transformers: De faldnes hævn
16-07-08:
Hancock
05-12-07:
Transformers
05-07-06:
Big Momma's House 2
19-08-05:
The Island
01-12-04:
I, Robot
01-01-04:
Ali
24-09-03:
National Security
22-01-03:
Bad Company
04-12-02:
Men in Black 2
05-12-01:
Pearl Harbor
20-12-00:
Bad Boys
06-09-00:
Men in Black
 


Bad Boys 2

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Action/Komedie
Varighed:147 minutter
Instruktør:Michael Bay
 
Premieredato:09-10-2003
Medvirkende:Som:
Martin LawrenceMarcus Burnett
Will SmithMike Lowrey
Gabrielle UnionSydney Burnett
Joe PantolianoCaptain Howard
Jordi MollàJohnny Tapia
Peter StormareAlexei
Se komplet creditliste her

"watcha gonna do" ...
 
Michael Bay har siden sine succesrige dage som reklame- og musikvideoinstruktør haft en lynkarriere i filmens verden. Den første Bad Boys var hans store gennembrudsfilm, der fyrede godt op for både hans egen karriere, såvel som de to hovedrolleindehavere – Will Smith og Martin Lawrence.
Filmen kostede tilbage i 1995 lidt over 20 millioner dollars at lave, hvilket betragtes som småpenge i Hollywood, ikke mindst for en actionfilm. I dag – otte år senere – er både instruktøren og de to gavflabede skuespilleres lønningskrav hver især på det samme beløb som den første films budget. Næsten 1,3 milliarder kr. har Bad Boys 2 kostet at lave – men er den bedre end sin forgænger? Ikke det der ligner.

Strøbilleder fra en actionman
Det er en forunderlig blanding af idioti og visuelle genistreger, der præger Michael Bays seneste tour de force i det storladne. Det fornemmer man allerede i hans næsten signaturagtige cadeu til Michael Mann i en indledning, hvor han suser hen over det glitrende vand udenfor Miami for at ende i et totalbillede, der i al dets lysshow og dekadence minder om starten på et afsnit i 'Miami Vice'.
Tempoet bliver dog hurtigt skruet i vejret, og Henry Rollins agerer indrykningsleder, der er i færd med at coache sit hold i en aktion mod en Ku Klux Klan-forsamling, der angiveligt også smugler narko ind i USA, når de ikke brænder kors og forbander de sorte til helvede. Vi befinder os, som det så ofte er tilfældet, når produceren hedder Jerry Bruckheimer, i en sær og uvirkelig fantasiverden, hvor alt kan ske. I dette tilfælde dukker de nævenyttige politibetjente Mike Lowrey og Marcus Burnett frem under kutterne og prøver på egenhændig vis at arrestere forsamlingen. Alt går selvfølgelig galt – som det gør for de to i hovedparten af filmen – men Bad Boys 2 er i gang, rutschebaneturen er på vej ned af den første bakke og adrenalinen er så småt begyndt at hvirvle forvirret rundt i kroppen.

Stumper af en historie
I actionkomediens tegn bliver skuddueller ofte ledsaget af en sjov situation før og efter der er trykket på aftrækkeren – og Bay er ganske effektiv i sin brug af slow motion til at give publikum et godt grin. Se en kugle blive affyret af Will Smith, svæve gennem luften, ryge gennem Martin Lawrences røv, kameraet suse op forbi det komiske smerteudtryk, fokusere på kuglen igen, der med al tydelighed sprætter en ond KKK-mands hals op.
Michael Bay er ganske enkelt bedst, når kameraet peger væk fra hans skuespillere - og historien er mildest talt kun en dårlig undskyldning for at iværksætte mere kaos. Den involverer også en svedende og manisk narkobaron (Jordi Mollà) og en russisk ganster (Peter Stormare i fin form), der smugler Ecstacy i stride strømme. Vaskeægte baddies, der fra første replik har en yderst potentiel dødsseddel viklet rundt om højre storetå. Mere kunstig er sidefortællingen om Marcus’ lillesøster (Gabrielle Union), der ikke kun har en hemmelig romance kørende med Mike, men tilmed er en undercoveragent, der uvidende arbejder på den samme sag som brormand og hendes nye kærlighed. Man ryster lidt på hovedet, inden det bliver trykket bagover i sædet, når næste scene rykker ved ens opfattelse af det mulige.

Den gammeldags metode
Én scene i særdeleshed bør nævnes, for den er noget af det, der gør Bad Boys 2 til en seværdig biografoplevelse. Filmens klimaks indtræffer rent actionmæssigt allerede små 25 minutter inde i handlingen, hvor en biljagt kulminerer på en motorvejsbro. Her kan alverdens Wachowski-brødre med deres sofistikerede, digitale magi ikke konkurrere med lyden og synet af knust fiberglas – det er godt, gammeldags håndværk, og vel nok en af de mest spektakulære biljagter nogensinde.
Mikael Bay er en visuel instruktør med hang til det storladne, overdrevne og næsten degenererede – mange af de ekstreme drab i filmen hører mest af alt til i en splatterfilm, og der er ingen tvivl om, at manden ville få langt større kultfølge og anerkendende klap på skulderen, hvis han ikke prøvede at forene pop, komedie, venskabsidealer og kærlighed med afhugne hoveder og ekstreme gore-effekter. Dødsstødet for hans ellers habile actionkomedie med overraskende mange sjove øjeblikke er de sidste 45 minutter, hvor filmen skifter fra Miami til Cuba og fra politibuddy-fortælling til et militant kaos af outrerede eksplosioner. Det kunne vi sagtens have været foruden.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (35 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Bad Boy For The Life
26-6-2009 19:12
Bad Boys er god 2 eren end 1 eren synes der sker mere drama i 2 eren end 1 eren

Dr. Film
8-5-2009 21:24
Nej, 4 stjerner. Den får altså ingen for dytbilerne. Jeg går ind for kollektiv trafik.

Mvh

Dr. Film

Dr. Film
8-5-2009 20:45
Tjaa.. Forstod den ikke første gang.. Men har efterhånden set den 6-7 gange.. Alle i ædru tilstand.
Som en god flaske rødvin, bliver den bedre med alderen. Tror mange misforstår den. Det er dét der er problemet.

Jeg vil give den 5 stjerner:
1 for den ultra konstruktive vold.
2 for dytbilerne
3 for dytpigerne (er ikke sexist, kan bare godt lide kvinder.. sjovt nok)
4 for vandet der er med. Elsker vand i film.
5 for den uhørt store solidaritet, filmskaberne har haft.

Mvh

Dr. Film

...lol
28-4-2009 14:51
Elsker den film. God, sjov, sej, action.
DEN HAR ALT ;D

Johnny Pepperoni
25-12-2007 22:14
Ikke jeg dog... lad den filmserie dø og find på noget nyt i stedet. Ikke at det virker som om, at Bay kan bidrage med nogen form for god underholdning eller originalitet i Hollywood, men man har vel lov at håbe, at han vokser op en dag.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken italiensk skuespillerinde medvirker i blandt andet Matrix-filmene og Tears of the Sun?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google