CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
American Wedding

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Adam Herz

Producere:
Chris Bender
Adam Herz
Chris Moore
Craig Perry
Chris Weitz
Paul Weitz
Warren Zide

Fotograf:
Lloyd Ahern II

Klipper:
Stuart H. Pappé

Komponist:
Christophe Beck

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(99 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
28-09-05:
Biggs dræber kæreste med frieri
08-06-04:
Vinderne af årets MTV Movie Awards
26-03-04:
Seann William Scott som sangstjerne
07-08-02:
American Pie 3 på vej
18-07-02:
The Rock, Walken og Scott
06-03-02:
Nyt fra Reeves & Biggs
 
Anmeldelser:
13-08-12:
American Pie: Reunion
28-07-04:
Welcome to the Jungle
26-04-04:
Prozac Nation
19-04-04:
Anything Else
24-04-02:
American Pie 2
01-05-01:
Boys and Girls
21-03-01:
Loser
23-05-00:
American Pie
 


American Pie - The Wedding

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Komedie
Varighed:97 minutter
Instruktør:Jesse Dylan
 
Premieredato:10-10-2003
Medvirkende:Som:
Jason BiggsJim Levinstein
Seann William ScottSteve Stifler
Alyson HanniganMichelle Flaherty
Eddie Kaye ThomasPaul Finch
Thomas Ian NicholasKevin Myers
January JonesCadence Flaherty
Se komplet creditliste her

Stifler's big movie
 
Siden den første American Pie-film havde premiere i 1999 er det Seann William Scott, der er blevet det største navn i den lille gruppe af unge skuespillere, der udgør kernen i filmen, og måske derfor er det i den tredje og sidste del af serien blevet ham, der praktisk talt indtager hovedrollen. Eller er man mindre kynisk og kigger nærmere på de andre, så er det tydeligt, at det er Steven Stifler – en af nyere tids mest øretæveindbydende figurer – der har mest kød på sig. Så trilogien slutter ikke kun med, at drengene bliver voksne, men lige så meget med, at Stifler fremviser en mere menneskelig side af sig selv – og hvem havde nogensinde regnet med det?

Jim og endnu en af hans ømme samtaler med sin altid forstående far

Copyright:
UIP
Holdet er tilbage – 50% i hvert fald
American Pie - The Wedding byder naturligvis på et bryllup. College-tiden er overstået for vores gamle venner Jim (Jason Biggs), Finch (Eddie Kaye Thomas) og Kevin (Thomas Ian Nicholas) - Chris Kleins’ Oz mangler (ikke at dét gør noget!) - og uden vi hører noget som helst om deres fremtidsplaner er det tid til at komme videre i livet. Jim har tænkt sig at fri til kæresten Michelle (Alyson Hannigan), og hun siger selvfølgelig også ja, men først efter filmens første pinlige situation, som der denne gang ikke er specielt mange af, for handlingen hopper hurtigt videre til bryllupsplanerne, hvor Michelles forældre naturligvis kommer ind i billedet - og her begynder 'The Stifler Show'.

Flere voksne – mindre morskab
Ulig de to foregående film, der mest koncentrerede sig om en række forskellige pinagtige og vulgære scenarier, så forsøger den tredje film at være mere moden og romantisk. Det lykkes bare ikke, for nok er der flere voksne figurer med, men det resulterer blot i, at de ulækre scener nu også inkluderer forældrene. Og det er ikke nær så morsomt at se dem blive ramt af alskens ubehageligheder, som når det går ud over Stifler, der heldigvis ikke slipper for at blive ydmyget på forskellige måder. Helt savner man desværre også samtalerne mellem Jim og hans far, den altid velspillende Eugene Levy.

What the hell, dude?

Copyright:
UIP
Stifler eller ej
Det er afgørende, at man kan holde Stifler-figuren (eller Seann William Scott) ud. Den højtråbende og selvglade båtnakke får denne gang fremvist sine evner (?) på dansegulvet i en bøssebar og med det feminine køn - både Michelles mor og rappe lillesøster synes han er bedårende - og på trods af hans utålelige opførsel så bliver skarnsungen alligevel sat i et gunstigt lys.
American Pie - The Wedding er slet ikke i samme liga som den oprindelige film, friskheden har overskredet sidste salgsdato og ungdomsproblemerne som etteren satte i fokus er et overstået kapitel, og Wedding er slet ikke så charmerende som de to andre film, mest fordi halvdelen af personerne mangler. Derimod er den langt mere selvstændig end American Pie 2 for den forsøger målrettet at fortælle en ny historie - denne gang med en positiv skildring af Stifler. Uden ham havde der ikke været meget sjov ved filmen, og sådan redder Stifler overraskende nok både dagen og filmen.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (7 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Lala...
11-4-2006 10:34
Citatfejl!
Michelle siger ikke "It's affecting your mind", men "It's melting your brain"

jkcarlo
13-10-2004 22:43
american pie 3 holder hele vejen og er en flot afslutning på den bedste mainstreams triologi ud i teenagegenren

Anita
13-10-2004 18:16
Jeg syntes at filmen var skide god men ekstra matrialet var da næsten dobbel så god...

See ya at the next movie

Yeab
27-3-2004 23:07
Stifler ikke bare redder filmen han styrer den sku !!!

Ib
15-3-2004 22:24
Tanken var rent faktisk at Oz skulle have været med i en cameo-rolle, men det blev for dyrt, da Chris Klein var i gang med indspilningen til en anden film...


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Mile 2230/8
De Utrolige 230/8
Lykke-Per30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad hedder tvilingerne i High School Musical-filmene?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google