CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Catch Me If You Can

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2002

Manuskript:
Jeff Nathanson baseret på romanen 'Catch me if you can' af Frank Abagnale Jr., Stan Redding

Producere:
Walter F. Parkes
Steven Spielberg

Fotograf:
Janusz Kaminski

Klipper:
Michael Kahn

Komponist:
John Williams

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(135 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
02-12-03:
Nathalie Baye i ny markant moderrolle
11-07-03:
Hvilken ven skal være Willy Wonka?
15-04-03:
Mac/Zeta flyver med Spielberg
10-04-03:
Cruise & DiCaprio: samme idé
26-03-03:
Hanks i Kurosawa-genindspilning
17-03-03:
Denzel hjælper Walken
15-03-03:
Spielberg filmer Carreys fantasier
12-03-03:
Stepfords stjerner
10-03-03:
SAG-awards vinderne
24-02-03:
BAFTA 2002: Polanski triumferer
09-02-03:
Hanks scorer Spielberg
29-01-03:
SAG-nomineringerne er ude
28-01-03:
BAFTA-nomineringerne
20-01-03:
Critic's Choice- & Golden Globe-vindere
29-12-02:
Dødsfald: George Roy Hill
 
Anmeldelser:
12-04-16:
Spionernes bro
06-04-05:
Terminalen
27-10-04:
The Ladykillers
23-04-03:
Hva' så Gilbert Grape?
21-03-03:
Gangs of New York
04-02-03:
Minority Report
03-12-02:
Band of Brothers
23-10-02:
E.T.
02-04-02:
A.I.
20-06-01:
Nærkontakt af tredje grad
13-12-00:
The Beach
28-11-00:
Celebrity
25-10-00:
Manden med jernmasken
11-10-00:
The Lost World
 
Artikler:
17-03-03:
Premiereportræt: Leonardo DiCaprio
14-02-03:
Oscar-gætterier
20-09-02:
Premiereportræt: Tom Hanks
05-10-01:
Verdens dyreste legebarn - 2. del
05-10-01:
Verdens dyreste legebarn - 1. del
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:

Ukendt
Catch Me If You Can

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action/Krimi
Varighed:138 minutter
Instruktør:Steven Spielberg
 
Anmeldelsesdato:17-09-2003
Medvirkende:Som:
Leonardo DiCaprioFrank Abagnale, Jr.
Tom HanksCarl Hanratty
Christopher WalkenFrank Abagnale, Sr.
Amy AdamsBrenda Strong
Martin SheenRoger Strong
Jennifer GarnerCheryl
Se komplet creditliste her

FBI-agenten og The Abagnale Kid
 
Det er godt at se Spielberg tilbage i det legesyge hjørne, som han bevidst har holdt sig fra i snart seks år (The Lost World: Jurassic Park, 1997). Han har et fortælleteknisk overblik som få, og det har på alle måder også fortjent at blive brugt til at lave mere uforpligtende underholdning med. Med Catch Me If You Can får Spielberg løsnet op for alvoren fra de dystre fremtidsvisioner i A.I. og Minority Report og viser, at han stadig mestrer den rene underholdning.

Traumatisk skilsmisse
Catch Me If You Can er den så godt som sande beretning om Frank Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio), der drevet af forældrenes pludselige skilsmisse bliver drevet ud i et hustlerliv, som han viser sig at mestre usædvanligt godt. Farmand, Frank Abagnale Sr. (Christopher Walken), vil så gerne gøre det godt for kone og barn uden at have formatet og evnerne, og selv om han en enkelt aften i en fransk landsby ved anden verdenskrigs afslutning var verdensmesteren, der blandt mange amerikanske soldater scorede den lokale skønhed og fik hende overtalt til at komme med til USA, så har livet siden vist at være lidt for stor en udfordring. Han prøver med forskellige småkneb at lokke banker til at give ham det lån, der kan holde skattevæsenet fra døren, men familien må flytte fra huset til en ydmyg lejlighed, konen indleder en affære med klubpræsidenten i faderens Rotary-klub og unge Frank Jr. hører kun efter, da faderen forklarer ham om, hvordan den nye checkkonto fungerer.

Faderfigur og forfølger
Da skilsmissen er en realitet, bryder Frank Jr.s verden sammen, han stikker af og indleder dermed sin karriere som en af de største svindlere i USA's historie. I løbet af få år nåede han at svindle for millioner af dollars, snyde sig til stillinger som pilot, læge og advokat og drive en agent fra FBIs afdeling for checkfalskneri til absolut vanvid – og da han endelig blev fanget, var han kun 20 år gammel. Agenten er Carl Hanratty (Tom Hanks), og det er egentlig hans endelige opklaring af historien, vi får fortalt. På vejen hjem efter den endelige arrestation af Frank Jr. i Sydfrankrig hører vi i flash-backs om Frank Jr.’s utrolige liv og mellem linierne anes den fine historie om, hvordan de to mænd er endt med at have et utrolig tæt forhold, fordi de har været hinandens liv de sidste 3 år. Carl er blevet Franks erstatning for en far, fordi han rent faktisk er optaget af, hvad knægten foretager sig, og ikke blot som den rigtige far er resigneret til imponeret at konstatere, hvad sønnike har nået i livet.

60’er-nostalgi
Der ydes absolutte toppræstationer af de tre centrale skuespillere. Tom Hanks finder uventede dybder af underfundig medfølelse i den indelukkede og humorforladte Carl Hanratty, mens han langsomt danner sig et billede af den modstander, han er oppe mod, Leonardo DiCaprio leverer vel nok en af karrierens bedste præstationer (og det siger ikke så lidt) som Frank Jr., der gang på gang bringer sig selv ud i situationer, hvor han skal være i stand til at dreje på en tallerken uden at blinke – og endelig er Christopher Walken storslået i birollen som Frank Sr., som kæmper for at holde den kække facade oppe, mens livet gang på gang snyder ham. Rent visuelt er Catch Me If You Can en veloplagt 60’er-hyldest, hvor Spielbergs faste fotograf Janusz Kaminski og production designer Jeannine Oppewall (L.A. Confidential, Pleasantville) har nydt at gå amok i lækre indstillinger og overdådige locations.

Blandt genrens perler
Historien om Frank Abagnale Jr. rummer en række seriøse tråde, som man efter forgodtbefindende kan finde frem og følge. Portrættet af den ulykkelige teenagedrengs søgen efter en eller anden form for respekt fra den voksne verden forbliver dog en understrøm under den gennemført lækre overflade, og på den måde fremstår Catch Me If You Can som et stykke veloplagt underholdning, der i sin urimeligt lange spilletid på næsten 2½ time kun har problemer helt i starten, der er lidt tung, især fordi flash back-strukturen ikke er den mest oplagte til at få sparket liv i kludene, og først da Frank Jr. tager benene på nakken og drøner af sted mod det nye liv på konstant flugt, folder Spielberg fortællingen helt ud.
I stil og tone minder den en del om de to klassiske samarbejder mellem Paul Newman/Robert Redford og instruktøren George Roy Hill, Butch Cassidy and the Sundance Kid (69) og Sidste stik (73). Her var der også mere substans i historien end den umiddelbart lod ane, og man var uendelig godt underholdt, mens man fulgte de charmerende forbrydere hele vejen til den bitre ende. Forbrydelse betaler sig – og det gør det også at nyde Catch Me If You Can, et afslappet og muntert selskab under ledelse af Hollywoods mest ferme underholder, Steven Spielberg.
 
DVD-vurdering
Afventer anmelderkopi fra distributøren.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (6 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
tomaz
5-3-2007 14:34
ja han er! den bedste! jeg skrev engang en lang, lang smøre om, hvor fantastisk god leonardo er i denne film, men den slap aldrig igennem. nedtur... derfor håber jeg bare at i derude hver især selv ved det, for han er mesteren.. kongen!
og der er en der har skrevet at mange elsker at hade ham og det er LØGN! det kan være personen selv gør det, hvilket er uforståeligt, for leo er og har altid været utrolig hot og populær i hollywood og herhjemme. se bare hans debat man!
ja han styrer...

Carin
4-3-2007 16:04
Utrolig god film.
Leonardo er bare et naturtalent

Bonde
10-12-2004 12:39
En god film helt sikkert... Men bliver folk ikke alt for fanget af den historie som mange tror er sand? Bogen som historien er skrevet over er ikke engang sand... Men man kan vel heller ikke forvente at en historie om en svindler er sand...

jk carlo
22-3-2004 02:22
rigtig god. spielberg kan bare det der med at lave en god film. og så bygger filmen endda på en sand historie

Abdulkareem
2-2-2004 20:39
Jeg var på vej hjem fra Egypten da jeg så den i sommers..... det er en kanon god film med masser af spænding og drama.......

Nok 1 af de bedste Leonardo di Caprio har medvirket i...


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Bobbi Jene19/4
Hvad vil folk sige19/4
Midnight Sun12/4
Rampage Out of Control12/4
Ud af intet12/4
A Quiet Place5/4
Faces Places5/4
Den of Thieves5/4
Lucky5/4
The Post5/4
Flere bio-anmeldelser
 
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
The Beguiled23/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken 1960’er-stjerne har hovedrollen - og titelrollen - i Englænderen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google