CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Lara Croft and the Cradle of Life: Tomb Raider 2

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Dean Georgaris

Producere:
Lawrence Gordon
Lloyd Levin

Fotograf:
David Tattersall

Klipper:
Christian Wagner

Komponist:
Craig Armstrong
Mark Mancina

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(82 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
01-12-05:
Tomb Raider 3 på vej?
09-12-04:
Alle elsker stadig Julia!
24-02-04:
Croft vender tilbage
04-09-03:
Tomb Raider forbydes i Kina
28-07-03:
Spionbørnene overtager toppositionen
22-07-03:
Jolie spiller mor til Farrell
12-06-03:
Ridder Mads laver film med Bruckheimer
29-04-03:
Schumacher har kig på skotte
 
Anmeldelser:
15-03-18:
Tomb Raider
09-09-10:
Salt
01-06-09:
RocknRolla
22-08-08:
Wanted
28-08-07:
300
01-12-04:
Beyond Borders
30-11-04:
Taking Lives
29-01-03:
What To Do in Case of Fire
20-07-01:
Tomb Raider [I]
 
Artikler:
22-08-03:
Premiereportræt: Angelina Jolie
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
ukendt
Lara Croft and the Cradle of Life: Tomb Raider 2

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action/Adventure
Varighed:105 minutter
Instruktør:Jan de Bont
 
Anmeldelsesdato:07-01-2004
Medvirkende:Som:
Angelina JolieLara Croft
Gerard ButlerTerry Sheridan
Ciarán HindsDr. Jonathan Reece
Chris BarrieHillary
Noah TaylorBryce
Djimon HounsouKosa
Se komplet creditliste her

Computerheltinde ved livets begyndelse
 
Eidos Interactives storsælgende og efterhånden også ret slidte spilserie om gravrøveren Lara Croft og hendes verdensomspændende eventyr resulterede i 2001 i den hidtil største konvertering af et computerspil til film. Tomb Raider blev en succes, hvor Angelina Jolie lagde krop og vid til den velbyggede eventyrer, som bekæmper mænd og mumier med lige stor træfsikkerhed.

Grrrr...

Copyright:
UIP
Sikre hænder
Den hollandske actioninstruktør Jan de Bont (Speed, Twister) har fået chancen for at lave film igen efter fire års mere eller mindre frivillig pause efter katastroferne Speed 2 og The Haunting, og han er i sikre hænder hos Lara Croft og Angelina Jolie. For hvor den nye historie om Livets vugge, Gudernes bjerg og Pandoras boks er en gang urimeligt vrøvl, så er stemningen og humøret i filmen ramt ret præcist til den gruppe af fans, som allerede har hjulpet Lara gennem adskillige eventyr på computer.

Livets vugge
Lara er fra filmens start på sporet af Alexander den Stores hemmelige skattempel, som tilsyneladende er kommet til syne på bunden af det græske øhav efter et jordskælv, og her finder hun en kugle, der er beklædt med noget, som ligner en kode. Når koden er gennemskuet, skulle kuglen angive placeringen af Livets vugge; stedet, hvor den trææske, som livet ankom til Jorden i, befinder sig. Tilbage i æsken er anti-livet, som, hvis det bliver sluppet løs, udgør en alvorlig trussel mod os alle. Men Lara er ikke den eneste med sans for spænding, for den Nobelprisvindende forsker Jonathan Reiss og hans talstærke kinesiske bande er også på sporet af Livets vugge, så han kan udvikle farlige terrorvåben til hans pengestærke kunder, og så er festen skudt i gang.

Charmerende eventyrer
Lara bliver parret med sin gamle flamme, Terry Sheringham (spillet af den skotske hunk?! Gerard Butler), som er både farlig og velbygget – og så kan det ellers nok være at de skeptiske julelys bliver tændt i den trængende gravrøvers øjne. Men missionen kommer først, menneskeheden dernæst, så der bliver ikke plads megen kærlighed i den travle Laras liv – og det passer vist alle meget godt. Tomb Raider 2 er egentlig ikke en særlig velfungerende film, dertil rummer den for megen stillestående og unødigt forklarende dialog og for mange dumme og overflødige scener (som f.eks. en motorcykel-dyst i Kina på et tidspunkt, hvor Terry og Lara burde gøre alt for ikke at blive opdaget). Men figuren Lara Croft træder alligevel stærkt frem som den perfekte blanding af Indiana Jones og James Bond for den PlayStation-generation, der har konsollens fire velkendte symboler indgraveret på fingerspidserne. Et blandingsprodukt, hvor jagten på mytiske artefakter og topmoderne teknik kombineres med masser af selvtillid og et kækt blik i øjet. Det er ikke til at stå for i Angelina Jolies version, og Tomb Raider-serien hører faktisk til de få, hvor man godt kan glæde sig lidt til en eventuel 3’er.
 
DVD-vurdering
Distributøren har ikke ønsket ekstramaterialet på udgivelsen anmeldt

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (7 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
jkcarlo
8-7-2004 21:03
intet nyt under solen
efterfølgeren til etteren byder på absolut ingen overraskelser, men vil du underholdes af en aktionfilm der benytter sig af samtlige klicheer i genren, er dette lige filmen for dig

Maja Sørensen
19-9-2003 21:24
okay er der et par stykker her der ikke kan klare en SEJ tøs ? Angelina er bare for go og filmen er kanon.

Michael Barkholt
4-9-2003 14:21
Ok, det var nok den ringeste film nogensinde! Jeg har ellers intet imod en hjernetom action film, men det her var simpelthen for sygt/søgt.

Michael Pedersen
24-8-2003 18:02
Hvis man går ind og forventer at se en højkulturel film, er den sikkert noget møg.....Men hvis man bruger film af denne genre til det der er meningen, nemlig underholdning og spænding, er den bare helt i top. Det er kun selvhøjtidelige og kulturpaver, som ikke kan se det!

Samler
22-8-2003 11:51
Syntes at det er en mega fedt tema at tage spil som hittet blandt alle spil..og lave en film af det..btw en FED film. Man laver desuden en 2*er der giver dem der har lavet spillet en ide at man burde forsætte det ræs.
Manuskrifter findes på forskellige måder og en helt har vi alle brug for.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad er navnet og racen på Corey Haims hund i Lost Boys?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google