CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
2 ryk og en aflevering

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Aage Rais-Nordentoft, Jesper Wung-Sung

Producere:
Louise Vesth
Ib Tardini

Fotograf:
Jacob Banke Olesen

Klipper:
Mahi Rahgozar

Komponist:
Eva Noer Kondrup
Under Byen

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(418 stemmer)

Links
Filmens website

Læs også...
Nyheder:
22-11-04:
Finland og Argentina priser danske film
08-07-04:
2 ryk og en aflevering scorer fransk pris
22-04-04:
Lad de små børn til festival i Karlovy Vary
09-01-04:
Sonja Richter Shooting Star i Berlin
12-12-03:
2 ryk til Berlin
15-09-03:
New Nordic Children's Film på BUSTER
04-09-03:
Amerikaner laver remake af Midsommer
 
Anmeldelser:
04-05-16:
En-To-Tre-Nu!
17-02-10:
Vanvittigt forelsket
30-04-09:
MollyCam
18-07-08:
MollyCam
22-09-04:
Tæl til 100
02-06-04:
Bagland
05-08-03:
Midsommer
02-08-00:
På fremmed mark
 
Artikler:
03-02-04:
Berlin '04: Europæisk dominans
03-10-03:
Soundtrack: 2 ryk og en aflevering
07-02-03:
Premiereinterview: Carsten Myllerup
17-08-01:
Odense Film Festival 2001: Vinderne
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic Widescreen, 1,85:1 Full-Frame

Lyd:
Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0

Ekstra materiale:
Bag kameraet, fraklippede scener, interviews, trailers
2 ryk og en aflevering

Anmeldt af:Jesper Vestergaard
Genre:Drama
Varighed:90 minutter
Instruktør:Aage Rais-Nordentoft
 
Anmeldelsesdato:07-04-2004
Medvirkende:Som:
Jacob Oliver KrarupJakob
Cyron MelvilleBo
Esben Smed JensenMikkel
Marie Bach HansenMathilde
Niels Ellegaard
Ann Eleonora Jørgensen

Bryster, bold og bump på vejen
 
Bryster og bold er de to største ting, der buldrer rundt i hovederne på de tre venner Jakob, Bo og Mikkel. Problemerne begynder dog snart at banke på, for de er nemlig også lige på nippet til at falde ind i voksenlivet.
Vi befinder os i parcelhusdanmarks parallelle ungdomsunivers, hvor snerlerne blomstrer, forældrene ikke skal blande sig og hvor hver især er åh! så alene, mens vennerne og kærligheden alligevel er lige rundt om hjørnet. Og hvor er det dog både befriende og på tide, at det liv nu igen finder vej til biograflærredet.

Nogenlunde ligetil
De tre venner går i 1. g, og livet i Århus-forstaden Lystrup er nogenlunde ligetil – selv deres rituelle videoaftener med stjålne øller i lånte sommerhuse virker uskyldige.
Jakob har svært ved at komme sig over sit livs kærlighed, men så melder Mathilde sig på banen, og så er det sådan set også næsten godt nok. Hun er som piger i den alder nu er, dybt udfordrende!

Troværdigt spil
Selvom Jakobs historie er i centrum, er Mikkel og Bo mere end bare morsomme sidekicks. De har hver deres. Ikke mindst Bo, der har ben til superligaen, men som hurtigere end talentspejderne kan nå at spotte ham, ender på et kriminelt sidespor.
Det føles naturligt, at filmen vælger at forfølge Jakobs spor mellem hashtågerne og succes på et sølvfad. Han må både tænke over tingene og kæmpe for dem, og han er, som spillet troværdigt og charmerende af Jacob Oliver Krarup, i dén grad en figur den store tilskuerskare kan identificere sig med.

Ærlighed og genkendelighed
Filmen lanceres som liggende et sted mellem Fucking Åmål og Anja og Viktor. Det er ikke helt ved siden af, men heldigvis låner tonen mere fra den førstes nænsomt realistiske og følelsesmættede univers, end fra den andens letkøbt karikerede og overfladiske eventyrland. Som i Moodyssons målestok for moderne ungdomsfilm fra 1998 er det først og fremmest genkendeligheden i karaktererne og ærligheden i skildringen af deres virkelighed, der styrker 2 ryk og en aflevering.

Fin dynamisk ungdomsfilm
Selvfølgelig er der også plads til pop - som eksempelvis Jakobs far, der også er træner for fodboldholdet og med sin kækhed indimellem føles en anelse forskrevet - og frem for at gå i dybden med eksempelvis Bos svært socialrealistiske situation, går filmen målrettet efter den gode, livsbekræftende udløber. Men hovedsagen er, at filmen finder sin vej igennem forstadsmiljøet uden helt at skjule hverken de værste eller de bedste sider. Udover at være en fin dynamisk ungdomsfilm er den således også en glimrende miljøskildring, og et drama med tilpas drive til at ramme lidt bredere end målgruppen.

Der er på ingen måde tale om revolutionerende filmkunst, nærmere endnu et dansk designerdrama. Men den er lavet med både kunnen og kærlighed, med realitetssans og udgangspunkt i en stærk historie.
 
DVD-vurdering
Man kommer grundigt rundt om filmens temaer i ekstramaterialet på den eksemplariske DVD-udgivelse. Ikke mindst i ”Det store lærred”, en knap 30 minutter lange bag-kameraet-feature, hvor de fire skuespillere er i centrum, og i et levende interview med Aage Rais-Nordentoft, hvor han taler om tankerne og inspirationen bag.

De otte fraklippede scener, der er kommenteret af instruktøren, byder på en fin portion darlings, der er røget i svinget. Mere grundig er præsentationen af en fraklippet skydescene med John Sivebæk og Flemming Poulsen, hvor special effects-manden Hummer Høimark viser skydevåben frem.

I det hele taget er instruktøren og skuespillerne både generøse og nærværende i de mange små features på DVD’en, der også tæller flere små rundture omkring fodbold, kærlighed, sex og filmens svære scener.

Bonus-info: DVD’en indeholder et ’easter egg’, et skjult element, hvor man kan opleve Bo brække sig.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (17 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Camilla
28-6-2006 14:53
Handlingen virker tynd,og ikke særlig spændende. Så lad nu vær med at købe den for 100kr og op efter, det er den ikke værd.

Christina
5-2-2006 16:43
Den er for fed :b
Men måske en lille smule langtrukken men ellers gør de et fint stykke arbejde <3

anonym
7-8-2005 21:08
filmen er meget meget skuffende,,, meget meget!!! jeg syntes at 2 ryk og en aflevering, minder for meget om SEX..

Jes
31-5-2005 16:21
FEd film men lidt kedelig i længden...
kunne de ikke have gjort det lidt bedre????

over FED musik!!!
passer fedt til filmen giver det denne der helt spiciele stemning...

jkcarlo
18-1-2005 20:32
dansk ungdomsfilm på det absolut jævne. handlingen virker tynd og dialogen er absolut ikke imponerende. ligeledes kan det undre, at det er svært tilgængelige "under byen" der har lavet underlægningsmusikken til dennne danske ungdomsfilm - og at musikken bliver brugt så flittigt som den gør - er det en spillefilm eller en cd man vil lave???
skuespillerne gør det udemærket, men de er jo heller ikke ansvarlige for instruktionen, og her må Aage Rais tilbage til "tegnebrættet" og finde en historie med lidt mere substans - eller blive bedre til at fange detaljen og give de forskellige personer i filmen karakter.
der er langt til dansk films ungdomsperler som fx kundskabens træ


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Birth of a Nation23/3
Power Rangers23/3
Life23/3
Det er bare verdens undergang23/3
Elle16/3
Patriots Day16/3
Skønheden og udyret16/3
Kong: Skull Island9/3
Godless9/3
Aminas breve9/3
Flere bio-anmeldelser
 
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Trolls20/3
Inferno7/3
Jack Reacher: Never Go Back6/3
Storkene28/2
Peter og dragen24/2
Idol22/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken sangerinde spiller Gud i Dogma?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google