CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
50 First Dates

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
George Wing

Producere:
Adam Sandler
Jack Giarraputo
Steve Golin
Nancy Juvonen
Larry Kennar

Fotograf:
Jack N. Green

Klipper:
Jeff Gourson

Komponist:
Teddy Castellucci

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(75 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
25-02-05:
Hvad er det Walken vil med Sandler?
11-01-05:
Folkets valg 2004: Shrek 2
09-12-04:
Alle elsker stadig Julia!
08-06-04:
Vinderne af årets MTV Movie Awards
23-02-04:
Box Office Uge 8: 50 First Dates er stadig nr. 1
20-10-03:
Barrymore bliver kæreste med Wilson
13-06-03:
Sandler snakker romantik med Leoni
06-06-03:
Sandler er den ukendte taxi-driver
 
Anmeldelser:
29-06-12:
Big Miracle
28-02-11:
Going the Distance
24-02-11:
Mød min måske kone
30-09-10:
Drengerøve
19-07-10:
Roller Girl
17-06-09:
Han er bare ikke vild med dig
26-09-08:
Zohan
06-02-08:
Jeg erklærer jer nu Chuck og Larry
26-11-07:
Lucky You
17-09-07:
Et sikkert hit - Music and Lyrics
06-02-07:
Click
02-12-03:
Anger Management
29-10-03:
Adam Sandler's 8 Crazy Nights
09-09-03:
Punch-Drunk Love
19-03-03:
Mr. Deeds
19-06-01:
Little Nicky
 
Artikler:
07-03-03:
Premiereportræt: Adam Sandler
 


50 First Dates

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:
Varighed:96 minutter
Instruktør:Peter Segal
 
Premieredato:25-06-2004
Medvirkende:Som:
Adam SandlerHenry Roth
Drew BarrymoreLucy Whitmore
Rob SchneiderUla
Sean AstinDoug Whitmore
Blake ClarkMarlin Whitmore
Lusia StrusAlexa
Se komplet creditliste her

 
Det er få komedier, der overlever alene på baggrund af én enkelt gimmick. Klassikeren Groundhog Day lod Bill Murray genopleve den samme dag igen og igen, men her blev den komiske ramme udvidet af et opfindsomt manuskript og en Murray i topform.
50 First Dates prøver i grove træk at genbruge den samme gimmick, men selv fans af Adam Sandler kan se, at formatet ikke rækker til at hive historien op af den sødsuppe-romantik, som ender med at fylde hele lærredet.


Copyright:
Nordisk film
Forfra - igen, igen
Der er historien om Henry Roth, storcharmør og kvindebedårer, der falder for den yndige Lucy Whitmore. Eneste problem – og filmens røde tråd, der er så blæst op, at det nærmere er et stort, tykt stykke reb – er, at Lucy lider af manglende korttidshukommelse. Hun genoplever ganske enkelt den samme dag igen og igen i sit eget hoved, og glemmer alt hvad hun har lavet dagen forinden. Forestil jer Memento set gennem komediens brilleglas, og 50 First Dates er resultatet.
Filmens titel er selvfølgelig baseret på de utallige forsøg, hvor Henry forsøger at tiltrække Lucys opmærksomhed. Personlige detaljer afsløret den ene dag kan med fordel benyttes den næste dag – og voila: Tænker man ikke straks på Bill Murrays utallige og utrættelige forsøg på at besnære Andie MacDowell?

Sam på udebane
Adam Sandler har med delvist held lænet sig op af seriøse skuespillere i hans seneste par film. Jack Nicholson formåede at blæse lidt liv i Anger Management, John Turturro leverede en mindeværdig (og ikke mindst "sneaky") præstation i Mr. Deeds og Little Nicky var så overspækket med stjerner, at man næsten ikke bemærkede halvdelen af filmens forkølede vitser.
Denne gang er det kun en læspende Sean Astin, der redder billedet. Han har byttet hobbitører og hundeøjne ud med en bryderundertrøje, selvbruner og et indædt ønske om at træne sin krop. Fans af Jacksons epos til Tolkiens univers bør næsten se filmen alene på grund af af hans tilstedeværelse.


Copyright:
Nordisk film
Sandler light
Skåret ind til benet er 50 First Dates en mindre morsom reprise af Drew Barrymore og Adam Sandlers samspil i The Wedding Singer. I modsætning til Sandlers seneste, romantiske badutspring i Punch-Drunk Love er kærlighedsfortællingen denne gang både kvalm og klichépræget, og humoren langt fra så vild og overrumplende, som den har været det tidligere i Sandlers karriere.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (8 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Christian
6-1-2008 23:22
Endnu en ligegyldig film i rækken af Adam Sandlers præstationer under middelmådighed. Anmeldelsen rammer faktisk ret præcist. Den er ikke sjov, men bare kvalmende, plat og fuldstændig uplausibel. Det meste af filmen brugte jeg på at spekulere på forskellige scenarier, hvor Lucy ville vågne op til en helt ny verden (hvis fx hendes far døde). Folk der kan lide det her bræk har dårlig smag.

jkcarlo
9-8-2006 19:32
***** (fem af seks stjerner)
original historie og mindst lige så original humor
hvis bare film har en smugle mainstream præg over sig, bliver de dårligt anmeldt herinde. jeg synes cinemazones anmeldere skulle tage sig sammen!
se denne film og glem alt om anmelderen

Lulu
24-7-2004 23:41
Jeg har faktisk ikke rigtig nogen mening om Adam Sandler... hverken hader eller elsker ham MEN denne film er da fantastisk og dejlig ukompliceret! Underholdning fra ende til anden! Hele biografen var flade af grin da jeg var inde og se den! :o)

Henrik
2-7-2004 20:49
var inde og se den med min kæreste igår og vi var begge enige om at det var en rigtig fed film. Filmen indeholder masser af fede jokes og gennemført adam sandler stil, så det er kræs for fans af manden! filmen går lidt i stå til sidst, men det er så også det eneste kritikpunkt jeg har at nævnte.

hanne
29-6-2004 19:26
Jeg skal netop ind og se filmen nu,glæder mig over mega total super duper meget. Min rigtig favorit skuespiller er Adam sandler. kys kyyyysss fra Hanne


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken Spike Lee-film var Denzel Washington gift med Angela Bassett?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google